»

Sejem sodobna elektronika

SiOL - Danes je -- s pomočjo ljubljanske Mati Županje Vike Potočnik -- svoja vrata odprl 49. mednarodni sejem, Sodobna elektronika. Na Gospodarskem razstavišču vas bodo razstavljalci čakali vse do 4. oktobra. Ako pa si lastite hitro pipico, težko prisluženih tolarjev pa ne želite zapravljati za vstopnico, le brž na tale link, kjer za vas SiOL v živo prenaša dogodke iz sejma.

7 komentarjev

Vojna grafičnih gigantov

Digit Life - Še preden je nVidia uradno razkrila svojega konkurenta Radeonu 9700, ki se bo imenoval NV30 ter bo neposredni naslednik GeForce 4 serije grafičnih kart, ATI že napoveduje naslednji grafični čip, ki se bo imenoval R350. Izdelan bo v 0,15 mikronski tehnologiji (za razliko od NV30, ki bo narejen v 0,13 mikronih) ter dveh izvedenkah, močnejši R350 ter malce šibkejši RV350. Prav tako pa se omenja še R280, ki naj bi bil grajen na istem jedru, kot Radeon 9000. Skratka, obeta se nam zanimiva jesen. Klik!

0 komentarjev

Izšel je Red Hat Linux 8.0

Linux Compatible - Red Hat je danes izdal osmo verzijo svoje linux distribucije za domačo uporabo, ter uporabo v manjših podjetjih. Nova različica prinaša izboljšan grafični vmesnik, s čimer po enostavnosti ter prijaznosti do uporabnika konkurira Microsoftovim Oknom™. Red Hatova umetnina sestoji iz šestih CDjev, od katerih so trije nujni za namestitev. Dolvleka™ in originalen članek tukaj.

10 komentarjev

Ogroža nas SMS spam

The inquirer - Zadnjič sem poročal, da podjetja šele ugotavljajo, da je elektronsko oglaševanje potencial, ki se ga da še izkoristiti. Z drugimi besedami, dobili bomo še več spama.

Sedaj pa sem na Inqiurerju zasledil novico, da je japonski operater NTT DoCoMo ugotovil, da je kar 14% oglasnih sporočil, poslanih na mobilne telefone, nelegalnih. Kot legalna veljajo sporočila, katera vsebujejo možnost odpovedi. Legalicija, ki je vstopila v veljavo 1. junija letos, pa predpisuje tudi kazni. 300 milijonov jenov (150 milijonov tolarjev) za pravne osebe in 3 milijone za posameznike. Več pa tukaj.

Na japonskem torej ne težite dekletom. Lahko vas drago stane..

8 komentarjev

FSF: Mi bi tudi malo!

Vnunet - Hmm, sicer se imam za relativno dobrega poznavalca it-industrijskih razmer, a članek, katerega priklikajoči Klik! najdete nižje, me je prijetno presenetil.

Danes je pač modno govorit "Windows sucks, Linux ruls" oz. nekaj v tem stilu -- pa ne, da bi me to kot sicer skoraj zapriseženega plačnika Billovega telefonskega računa motilo. No, tudi na "Slo-Tech eventu" v Piranu je bila izpostavljena problematika primerjanja 'kvalitete' okenskih in pingvinovih genov, saj 'Windows' dejansko predstavljajo operacijski sistem, medtem ko 'Linux' predstavlja zgolj samo jedro (beri: par mega).

Kakopak, večino hvale sta deležna 'Linux' in ata Smrk, pardon, Linus Torvalds. To pa še malo ni povšeči mnogim vpletenim, vključno z Free Software Foundation -- organizacijo, ki bedi nad politiko GNU (Linux tej služi kot šolski primer). Slednji tako želijo, da bi se v skupnosti in navzven vedno uporabljal naziv 'GNU/Linux', ki je sicer njegov uradni naziv. Namreč, ni pošteno, da vso hvalo požanje Linux,...

3 komentarji

Radeon 9700 Pro z bonbončki

Tech Report - ATI je s predstavitvijo Radeona 9700 dodobra razburkal trg grafičnih kartic. Razumljivo, saj gre za najhitrejšo kartico trenutno. In kaj dobimo, če tej megastični™ kartici dodamo še TV sprejemnik in jo še malce navijemo? Popolnost, Radeon 9700 Pro All In Wonder imenovano, ki naj bi se prodajala s ceno 500 dolarjev na ameriškem trgu. Pri Tech Report so se potrudili in spisali članek o tej zverini.

1 komentar

Abit KD7-RAID

t - break - Osnovne plošče na čipovju KT400, kljub negativnih kritikam le-tega, še vedno nastajajo. Abit je po AT7 izdal še eno ploščo na tem veznem naboru, ki pa ni serije MAX, in je torej primerna za vse, ki želijo hitro osnovno plošče brez drugih bonbončkov in dodatkov, ter zanjo ne želijo odšteti preveliko vsoto. Abitko so si ogledali pri T-Break in ji prisodili solidno oceno.

0 komentarjev

Brezžična prihodnost

Remote Central - Ta izjemna napravica z imenom Philips iPronto TSi6400 je domača kontrolna plošča. Z njo lahko upravljamo praktično skoraj vse elektronske naprave. Omogoča nam nadzor nad celotnim elektronskim sistemom, kot tudi dostop na internet, vmes pa lahko opravimo še celo telefonski klic. Prižigamo lahko glasben stolp, upravljamo televizijo, zraven pa skočimo na internet, pogledamo v elektronski nabiralnik, in vse to brezžično. Ima 16-bitni barvni popolnoma raven ekran z ločljivostjo 640x480 točk. Poganja ga Intelov X-Scale procesor s 64 megabajti spomina. Poleg vsega naštetega ima ta Philips še mnogo dobrot, ki si jih lahko podrobno pogledate na tem naslovu.Bodoča prihodnost?

1 komentar