»

Test procesorskih hladilnikov

Slo-Tech - Berem forum ter gledam - vprašanja o nabavki hladilnika za procesor se kar vrstijo. Temu trpljenju sem se odločil narediti konec ter ukazal goorxu, naj spiše test HSF (Heat Sink and Fan) enot za procesorje. Stestiral jih je kar na kile, saj se jih je pod njegovimi rokami znašlo kar dvanajst, podjetij Thermaltake ter Zalman. Test je izjemno zanimiv, saj lahko zveste, kaj je čar novega pahljačastega Zalmana, kakšen hrup spušča Dragon Orb ter ali je nakup Chrome Orba sploh še smiseln. Ogled obvezen! Pa naj še kdo reče, da vas ne razvajamo...

10 komentarjev

SiS najavil DDR400

The Register - SiS je predvčerajšnjim na svoj načrt za prihodnost dodal še na DDR400 temelječe Pentium 4 čipovje. Če pogledamo realno, je varno reči, da produkta še kar nekaj časa ne bomo videli. Tudi SiS ne daje nobenih končnih izjav o datumu izida, pravijo, da naj bi čipovje izšlo nekje v letu 2002. Seveda pa je jasno, da hoče SiS postati prvo podjetje, ki je najavilo DDR400, kot je prvo najavilo na DDR333 temelječo čipovje SiS645.

0 komentarjev

Novi server CPUji od Intela

The Register - Po besedah The Registerja, naj bi Intel na prihajajočem sejmu Computex predstavil novo družino procesorjev za zelo obremenjene serverje.
Govorimo o nizko voltažnih CPUjih, ki pa niso namenjeno notebookom ampak serverjem. Prvi Pentium III-S LV (tako se dobesedno imenujejo) bodo delovali pri 700 MHz in bodo temeljili na 0.13 mikronskem Tualatin jedru z 512 KB L2 predpomnilnika. Novi procesor bo najprej podpiral 100 MHz vodilo in potreboval 1.1 V elektrike (navadni Tualatini potrebujejo 1.475 V).
Kasneje naj bi Intel razširil Pentium III-S LV družino procesorjev, ki bodo delovali pri višjih frekvencah in podpirali 133 MHz vodilo. Torej, naslednji februar bi morali že videti Pentium III-S LV 800 MHz z 133 MHz vodilom, ob koncu leta 2002 pa naj bi družina procesorjev dosegla 1 GHz.

3 komentarji

DDR333 moduli že v trgovinah

X-Bit Labs - Čeprav trenutno še ni matičnih plošč, ki bi podpirale DDR333 module, so se prvi primerki že pojavili v trgovinah.
Ta teden so se na Japonskem pojavili 256 MB PC2700 (DDR333) DIMM moduli proizvajalca Nanya. Moduli so narejeni na 6ns čipih. Lahko delujejo kot PC2100 s CAS latenco 2 ali pa pri 166 MHz s CAS latenco 2.5. Kar se pa tiče DDR333 CL2 modulov, pa naj bi se pojavili pozneje. Trenutna cena modulov na Japonskem je $120 dolarjev, kar je skoraj dvakrat toliko kot stanejo DDR266 DIMM moduli. V sedanjosti je DDR333 podprt s strani dveh čipovij: SiS645 za Intel Pentium 4 platformo in ALi MAGiK 1 Rev. C za AMD platformo. Sicer se še nobena plošča, ki temelji na kateremkoli od teh čipovij ne prodaja, vendar pa naj bi se kmalu pojavila ECS P4S5A na SiS645 čipovju in XP333 na ALi MAGiK 1 Rev. C čipovju proizvajalca Iwill.

0 komentarjev

"Škatla neumna"

Gambit - Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da vas je računalnik spravil v pošteno slabo voljo
Kot navajo tule, sta se vsaj dve tretjini uporabnikov že srečali z "obračunavanjem" z računalnikom, tako fizičnim (tu se takoj spomnim na oni posnetek, ko nekdo meče monitor po tleh), kot tudi zmerjanjem. Kot navajajo, so razlogi menda predvsem počasno nalaganje strani, mrtve povezave (hehe, 404), prekinitve povezave, čeprav bi verjetno med naprednejšimi uporabniki bolj bili pogosti modri ekrani, pregretja, sama Okna in še kaj bi se našlo.
Ponavadi sledi vsemu temu izklop računalnika, kozarec pijače, cigareta, ali na nadiranje nič hudega slutečih brata/sestre/mame/punce/tašče Nežnejši spol sicer po podatkih zaostaja za moškimi, vendar ne veliko, res je pa, da manj fizično obračunavajo.
Kam nas vodi tehnologija

11 komentarjev

'Zanimiv' opis...

The Register - Sam bi težko to primerjavo dveh operacijskih sistemov, Windows XP ter Read Head (ja, tako se včasih zapiše kakšni slovenski publikaciji ) Linuxa označil za objektivno, saj se opisovalec Oken praktično še pred začetkom opisa - odpiše. To objavljam kot karkoli drugega kot zanimivo branje. Na koncu je RH Linux primerjan še z Yugom. Mah, preberite, pa vam bo vse jasno... Klik!

26 komentarjev

Leseni PC in Vodno hlajenje...

DWPG - Novico nam je poslal Darko Pevec:

Na tej strani so prikazane slike, ki prikazujejo popolnoma navaden PC v popolnoma nenavadnemu lesenemu ohišju. Poleg tega, pa se v ohišju še nahaja zelo zanimivo izdelano vodno hlajenje, ki po mojem mnenju spada med lepša in iznajdljivejša. Človek je dejansko postavil svoj računalnik v mahagonijevo ohišje in nato na procesor še pritrdil že omenjeno hlajenje. Torej, sicer dvomim, da leseno ohišje dobro prepušča toploto, vendar pa, če ste človek, ki gre rad v ekstreme, klik! in naj slike govorijo same zase.

5 komentarjev