»

Naš novi server ali Essedi so carji!

Slo-Tech - Končno se je zgodilo... kaj pa, pravite? Konec sveta? Je Sergio dosegel 2 GHz? Sem zamenjal splošno modrino za rdečo? Je Primož dobil pretres možganov in ne zna več programirati? Ne, nič tako preprostega. Dobili smo nov strežnik! Usmilili so se nas Italijani in sicer Essedi Gorica. Slava jim!
Kaj so nam porinili v roke?
- 2x AMD Athlon XP 1700+;
- Tyan dual plato;
- 2x 512 MB Corsair DDR ECC pomnilnika in
- 2x DragonOrb 7200 z bakrenim podnožjem.

Kot se verjetno spomnite smo nekoč nekaj govorili tudi o nekih SCSI diskih. Da, tudi te imamo in sicer 18 njih. To so 9.1GB UltraSCSI diski ki bodo v Raid5 polju (5 dotičnih bo v serverju (če ne več - stvar redundance :) --Sergio)).
Vse skupaj...

62 komentarjev

DelphiPLus

The Register - Borland je pred časom preko svoje e-liste poslal sporočilo, v katerem prejemnike obvešča, da bo prenehal s svojo zastonjsko forum storitvijo, saj je bilo vse premalo klikov na vstavljene pasice. Na srečo servisa niso ukinili, le problikovali v plačljivo storitev DelphiPLus. Za mesečni dostop do forumov brez oglaševalskih pasic bo potrebno plačati $3.95. Klik!

0 komentarjev

Najšibkejša komponenta v mojem računalu je:

Slo-Tech - Čeprav zadnja anketa ni bila moja, vam podajam rezultate le-te.
Najšibkejša komponenta v mojem računalu je:
- grafična kartica 28% (246)
- procesor 21% (189)
- ostalo 20% (181)
- šiš-kebap-pečka 17% (150)
- osnovna plošča 13% (119)
(Skupaj glasov: 885)
Zanimivo, da v tej poplavi grafičnih kartic, je ravno grafika vaš (in moj) problem. Sam se enostavno ne morem odločiti, je pa res tudi, da nisem pripravljen dati toliko denarja za novo grafično kartico. :\

3 komentarji

Overklokanje je interdisciplinarna veda

Overclockers Australia - Da, znanje pridobljeno pri navijanju in hlajenju računalnika lahko uporabimo tudi pri drugih vedah oziroma področjih, ki na videz nimajo nikakršne zveze z računali.
En tak primer je recimo Boky, eden od Avstralskih navijačev in overklokerjev, ki je imel težave z regulatorjem na njegovi Hondi VFR800 (huuud motror BTW 8-O ). Pregrevanje le-tega je povzročalo električne motnje in zato je enostavno pripel na hladilna rebra 60mm ventilator in ga povezal z 12V tokokrogom od luči. Od tedaj naprej nima več problemov z elektriko... Skoraj zastonj, a učinkovito.

0 komentarjev

Novo Antec SX1240 Full Tower Ohišje

Tweak Town - Ohišje ima (kot se spodobi za ohišja polnih višin) na sprednji strani kar šest 5.25" rež in dve 3.5" reži, v notranjosti ohišja je pa ravno tako šest 5.25" rež. Ima možnost vgradnje petih 80x80 mm in enega 92x92mm ventilatorja, dva sta že industrijsko vgrajena. Za dovolj elektrike pa skrbi PP412X 400 vatni SmartPower napajalnik, ki dovaja energijo po standardu ATX 2.03. Za odpiranje ohišja je tudi poskrbljeno, ker je na stranici vgrajena ključavnica, tako da ohišja ni treba zapirati z vijaki.

Za več informacij - klik!

4 komentarji