»

Nov DVD

Slo-Tech - Naspidiranost je narekovala, da sta se danes na tapeti znašli dve novi zadevi. Druga je - kajpak - nova recenzija filma. DrSergioDJ se za ta teden poslavlja, saj namerava izkoristiti počitnice do maksimuma, zato se ne nadejajte recenzij v prihodnjih sedmih dneh. Je pa zato recenzija filma Proof of Life toliko bolj voljna vaše pozornosti in komentarja.

2 komentarja

MS Force Feedback in XP

The Register - Preden grem čisto brezveze v Ljubljano za dva dni, še ena, vsaj po mojem mnenju, absurdna novica.
Kot so objavili v tej novici na Registru, imajo novi Windowsi XP težave z Microsoftovo Force Feedback serijo. Tako sta med 12.000 podprtimi deli samo dva modela iz serije, medtem ko imajo ostali težave. Slaba reklama za MS, čeprav se še slabše piše Logitechu, ki na seznamu nima nobenega izdelka s povratnim odzivom.

4 komentarji

Novembra poplava čipovij

VR - Zone - Izdelovalci matičnih plošč se soočajo s problemom - izbrati čipovje za svoje plošče - saj bo v novembru prešlo na masovno proizvodnjo ali v razvažanje v velikih količinah celih šest čipovij.

Intel P4 čipovja

Za to platformo, poleg trenutnih 845 in 850 čipsetov, bo Intel v novembru začel z razvažanjem majhnih količin njihovega DDR podpirajočega 854D čipovja in bo po pričakovanju začel z normalnim razvažanjem v decembru. V novembru Intel tudi pričakuje razposlati nekaj primerkov njihovega i845G (integrirana grafika) čipovja proizvajalcem matičnih plošč. SiS je druga izbira za prvo in drugovrstne izdelovalce plošč za DDR/P4. SiS je razvozil 100 tisoč SiS645 čipsetov v septembru in količina naj bi se samo višala skozi oktober in november. Od VIE se pričakuje, da bo predstavila njihov P4X266A, ki podpira 533MHz FSB P4, ampak lahko se pa zgodi, da drugi proizvajalci ne bodo mogli uporabljati tega čipovja, ker hoče VIA ponovno izdelovati svoje plošče. ALi ALLADiN P4 je tudi pričakovan v...

0 komentarjev

VIA ogroža

VR - Zone - Kot sem že povedal v eni prejšnjih novic, namerava VIA v naslednjem letu mesečno izvoziti miljon matičnih plošč. Na VR-Zone pa sem zasledil novico, ki pravi, da je zaradi te izjave veliko podjetij začelo VIO jemati kot potencialnega rivala. Nekatera podjetja so že sporočila, da ne bodo izključili možnosti, da bi uporabljali čipovij drugih podjetij, kot je, na primer, SiS. Izdelovalci matičnih plošč so nakazali na to, da bo VIA s svojimi načrti spremenila odnose z ostalimi izdelovalci plošč iz sodelovanja v rivalstvo v bližnji prihodnosti. Do takrat bo morala VIA izdelati izdelke, ki jih bo lahko sama "komercializirala". Viri pravijo, da VIi še vedno ni uspelo oskrbeti svojih OEM partnerjev s komercializiranimi primerki. Trenutni VIini načrti so torej nesmiselni.

0 komentarjev

Microsoftove igrače

Microsoft - Microsoft je tudi za Windows XP izdal PowerToys paketek, tokrat se mi zdi celo rahlo zanimiv. Hiter pregled meni zanimivejših novosti:
  • Open Command Window Here: omogoča, da v Raziskovalcu odpreti mapi odprete ukazno vrstico. Jok, kdaj je že to imel KDE (da o kakšnih 'zgolj' window managerjih ne govorim)
  • Tweak UI: nujnek
  • Power Calculator: podpora funkcijam. Sicer rahlo neroden, a vseeno zelo priporočljiv nujnek.
  • Virtual Desktop Manager: dediščina iz Linuxovih WMjev? Stvar (vsaj meni) deluje počasi ter rahlo nerodno.
  • Zamenjava za preklopni (alt+tab) meni: bolj grafično (kot Start meni okrancljano) okno, ki poleg imena ter ikone programa prikaže še njegovo sliko. V redu, če je odprtih več IEjevih oken, saj vidimo predogled, vendar stvar (zopet: vsaj meni) deluje neznosno počasi.
Priporočam, saj se neljube stvari (recimo 'Alt-Tab replacement') dajo izločiti že ob inštalaciji. Klik!

12 komentarjev