» »

Nov članek

Nov članek

Slo-Tech - Minmax se je s trillian pred tednom odpravil v Švico na dogodek Plug'n'politix, serijo predavanj o računalniški varnosti. Ker me tam ni bilo in ker ne znam ponazoriti tega s svojimi besedami (žal nisem pripadnik Linuxašev ), prepuščam besedo minmaxu.

4 komentarji

NoUse4AName ::

blo bi bolj zanimivo, ce bi povedali bolj natancno kaj je bil namen srecanja pa o cem so govorili.

luni ::

ja po moje je tud premalo povedano o sami vsebini

cahahopie ::

Res... cool. Mislim res zakon, nisem si mislil da kibergverila res obstaja. No... vem da obstaja... sam ne tako blizu, če me razumete. Huššš... razburljivo. Pravi Outsiderji. Eee... kaj pa moraš vse poznat, da prideš v takšen krog ljudi? Torej moraš bi ta prav heker? Torej.. programiranje, sisteme in internet moraš imeti v mezincu, pa še zavzemat se moraš za svobodno izmenjavo programja...in pač da je vse free.:D

minmax ::

navezano je bilo precej stikov, kar se bo kmalu tudi praktično poznalo...
ta vikend v soboto pridejo v Kiberpipo ljudje iz IndyMedia Norway, indymedia Portland in še nekaterih drugih IMCjev predavat o tem kako se dela medij kot je www.indymedia.org, ki ima več kot 60 podružnic (btw podobno kot slo-tech majo blazne probleme z preobremenjenostjo serverja... včasih tudi do 2M page loadov na dan)

Težko je povedat kaj natanko se je govorilo, najboljš jet na PnP home page in pogledat vse iniciative ki so ble tam.. ful različne...
Recimo zelo zanimivo iniciativo imajo v shaffiledu, velika britanija, kjer prosijo vse firme naj jim dajo odpadne komputre.
... zanekrat majo 600 mašin, kar je za 13 tovornjakov. iz njih so naredil center za internet dostop, linux only, pa art installacije pa še vse živo, ampak jih niso mogl pokurt, tako da bodo zdaj še par procesorjev pa ram poslal k nam v kiberpipo :))))))))))

ma več pa kdaj drugič... :)



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C++, časovna zahtevnost

Oddelek: Programiranje
51660 (1529) ERGY
»

Kiberpipina zgodba: Moloz

Oddelek: Novice / Kiberpipa
342532 (2532) BigWhale
»

Pipini odprti termini

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
452564 (2564) Ziga Dolhar
»

Amazon služi

Oddelek: Novice / Ostale najave
162439 (2439) Yohan del Sud
»

Patenti rulz

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
162227 (2227) Ziga Dolhar

Več podobnih tem