»

Fujitsu s 100 GB

X-Bit Labs - Po Toshibi se je tudi Fujitsu odločil izdelati svoj prvi stogigabajtni disk za prenosnike. Hornet V50, kot se bo disk imenoval, ne bo blestel s svojo hitrostjo, saj se bodo štiri 25-gigabajtne plošče vrtele z vsega 4200 obrati na minuto, bo pa to poskušal izravnati z osmimi megabajti predpomnilnika. Ostale tehnične karakteristike bodo znane kmalu. Še cena: okrog 300 dolarjev. Več o tem.

10 komentarjev

Prvi 64-bitni virus

Mladina - Kot poroča Computer Business Review, je bil izdelan prvi 64-bitni virus, ki so ga izdelovalci protivirusnega programja poimenovali Rugrat. Ogrožene so izvršilne datoteke v sistemih s 64-bitnimi Okni, v nevarnosti pa so tudi 32-bitna Okna z emulatorji 64-bitnih Oken. Virus je napisan v zbirnem jeziku za IA64, kar namiguje, da je njegov(a) avtor(ica) kar precej vešč(a) programiranja. Kakšne posebne škode naj ne be povzročil, nakazuje pa, da proizvajalci protivirusnih programov tudi v 64-bitni dobi še ne bodo ob kruh.

Še novički v Mladini in CBR.

27 komentarjev

Spamhaus bo čistil Kitajsko

Slashdot - Kot poročajo na Slashdotu, se je Kitajska tako dolgo izogibala reševanju problemov s spamom, da je sedaj skoraj prepozno.

Tako bo kitajskim oblastem in ponudnikom dostopa sedaj na pomoč priskočil Spamhaus, ki naj bi razbil omrežja, ki se ukvarjajo s pošiljanjem neželene pošte. Glede na število prebivalcev in računalnikov zna ta ukrep imeti učinke tudi na globalni ravni. Še klik.

1 komentar

Fuzijska elektrarna v Evropi?

vir: BBC
BBC - Najprej samo nekaj osnov o fuziji in fisiji. Na pogled zelo podobna izraza, ki pa sta si fizikalno povsem različna. Fisija ("fission"), oziroma cepitev po slovensko, je razpadanje atomskih jeder. Ta proces se dogaja v nuklearnih elektrarnah in ima kot produkt reakcije veliko močno radioaktivnih elementov z razmeroma dolgo razpolovno dobo in še nekaj dodatnih snovi kot so nevtroni in podobno. Fuzija ("Fusion") pa je zlivanje atomskih jeder, ki se dogajajo pri za nas nepredstavljivo visokih temperaturah. Primer fuzije je "delovanje" Sonca, kjer pri temperaturi 15 - 20 milijonov stopinj...

28 komentarjev

Corsair predstavil XL DDR module

Planet 3D Now - Novica bo polepšala dan vsem tistim, ki že obupano iščejo module z legendarnimi Winbond BH-5/6 čipi, ravno zaradi zakasnitev 2-2-2-5. Moduli so na voljo že zdaj kot izbran par za dvokanalno poganjanje in pa tudi posamično, o ceni pa še ni podatkov. Gre pa za naslednje modele (izbrani pari):
  • TwinX1024-3200XLPRO : izbran par s skupno 1024 MB, DDR400, 2-2-2-5, XMS Pro Series;
  • TwinX1024-3200XL: izbran par s skupno 1024 MB, DDR400, 2-2-2-5, black XMS in
  • TwinX1024-3200XLPT: izbran par s skupno 1024 MB, DDR400, 2-2-2-5, platinum XMS.
Na voljo so tudi moduli velikosti 256 MB. Klik!

Oglejte pa si tudi A-Data PC4000 DDR 500 module na TecCentral.

8 komentarjev