»

128 MB grafične kartice

Digit Life - Zelo daleč nazaj, so bile grafične kartice z enim megabajtom pomnilnika. Ta se je potem vedno povečeval in sedaj smo prilezli do nekje 64 MB pomnilnika. Nekaterim podjetjem pa to še ni bilo zadosti in hoteli so več. Tako so nastale kartice s 128 MB pomnilnika. Test 3 takih kartic so se lotili pri Digit-lifeu in ugotovili, da več ni nujno boljše, saj recimo Radeon 7500 sparjen s 128 MB SDR(!) pomnilnika deluje slabše kot ista kartica s samo 64 MB SDR pomnilnika. Tudi Geforce 2 Titanium se s 128 MB DDR pomnilnika ne obnese prav nič bolje od tistega z 64 MB DDR pomnilnika, zatorej, zapomnite si, pri pomnilniko dosti bolj kot velikost pomembna hitrost! Če koga še vedno nisem prepričal, naj se prepriča sam.

6 komentarjev

Višanje napetosti za Ti200

Overclockers Australia - Ste kupili Titaniuma200, pa bi ga radi malce navili? Vas teži to, da ga lahko navijete malce, veliko pa ne? No, na x-bit labs so spisali zelooo dolg in obširen članek o prispajkanju nekaj uporov na GeForce3 Ti200 grafično kartico. Tako so zvišali napetost na grafičnem procesorju iz 1.46 V na 1.62 V in napetost pomnilnika iz 3.4 V na 3.6 V. Če ste pripravljeni poskusiti, si le preberite članek, moram pa reči, da se je naviti Ti200 brez problema postavil ob bok (oziroma ga celo prehitel) Ti500. Zadevo so namreč uspešno navili na 240/590MHz. Klik!

0 komentarjev

Zamenjava LED diod

Overclockers Cafe - Sicer je to popolnoma preprosta modifikacija (zamenjati LED diode v CD-ROMih in disketnikih namreč), toda če ste še bolj žačetniški moder, potem le oddeskajte na Virtual-Hideout.Net in si preberite članek o tej modifikaciji. Tokrat se je avtor članka spravil nad disketnik in dva CD-ROMa, sam pa vam predlagam, da se spravite vsaj nad vaš CD vrtiljak ali pa na vašo pečko, saj verjetno disketnik uporabljate bolj malo. (Disketnik lahko uporabite za vajo.) Seveda je odveč, da poudarjam, da boste s tem izgubili garancijo!

1 komentar

Nov test pri Tomu

Tom's Hardware - Tokrat so se pri Tom's Hardware spravili stestirati dva navita procesorja. AMD-ja XP 2000+ so navili na 2300+, intelov P4 2200 pa tiktaka pri 3000 MHz. In kaj so ugotovili? Po njihovih testih AMD zaostaja, a vse to bi se lahko spremenilo (tako vsaj menijo), če bi pri AMD-ju prešli na 0.13 mikronsko tehnologijo. Test si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Lej, virus...

ZDNet - Ponižno izjavljam, da sem danes skoraj padel nekam ter želel admine svojih emajlnih računov pobarati, da pri datoteki "www.myparty.yahoo.com" ne gre za datoteko s končnico .com (sicer izvršilna datoteka), ampak, hehe, spletni naslov. Idiotism Per Sempre, to sem jaz.

Sramote si na srečo nisem naredil, sem pa sporočilo o virusu prejel od nemalo poštnih strežnikov: gre za virus WORM_MYPARTY.A, ki se predstavlja kot emajl s temo "new photos from my party!", obljublja pa povezavo do slikic z neko noro zabavo. Datoteka ('spletna povezava') se zapiše na C:Recycledregctrl.exe ter pošlje pankrte na naslove Adresarja in v Outlooku shranjenih naslovov (dbx).

15 komentarjev

Raje imate teste, ki:

Slo-Tech - - so obsežni in podrobni | 45% (271 glasov);
- so kratki in jedrnati | 42% (255 glasov);
- urg?! | 6% (39 glasov) in
- jih ni | 6% (37 glasov).
Glasovala sta 602 človeka. Ker so zmagali obsežni in podrobni članki bo naš Sergio pisal še naprej tako dooolge (ali še bolj) teste, jaz pa bom skrbel za tiste, ki imajo raje kratke in jedrnate člančiče. Za tiste, ki raje vidijo, da testov in člankov ni, pa bova s Sergiotom pač malce zabušavala in ne bo vsak dan testa. Glasujte v novi anketi!

11 komentarjev