»

Nov test

Slo-Tech - Za vas, o, dragi bralci in bralke, smo opisali predstavnika titanijske družine Geforce4 kartic, Ti4400. Kartica v maloprodaji stane zajetnih sto tisočakov. Kartico sem dodobra opisal, poslikal, ji izmeril hitrost ter navil. Je Geforce4 Ti čip vreden svojega denarja? Bomo dali 100.000 SIT za izvrstno kartico? Branje obvezno!

10 komentarjev

Uradno Slo-Tech ozadje za namizje

Slo-Tech - V našem forumu se je razplamtela debata o tem, kateri ozadje ima sleherni Slo-Techer nastavljeno kot privzeto. Naš xbite, dizajner alternativnih barvnih shem, ki jih s pridom uporabljate, je pred časom naredil ozadje ter ga v tej temi tudi objavil. Požel je same hvale, tako da brez nadaljnjega odlašanja: Predstavljam vam uradni Slo-Techov wallpaper! Vunpotegnete si lahko naslednje ločljivosti: Naj vam bo v veselje [:D]

35 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech - No, anketa nekako kaže, da nam bo uspelo pri predavanjih napolniti amfiteater (150 sedežev), kar je zavidnja vreden dosežek. Upam le, da boste prišli s svojimi računalniki že v soboto, saj se bodo igrice igrale že iz noči s sobote na nedeljo. Na idejo za današnjo anketo sem prišel včeraj ob dokončevanju testa Geforce4 Ti4400 (objavljen bo v kratkem). Kaj menite?

5 komentarjev

SiSove grafične karte

VR - Zone - Na [VR-Zone] so se pojavile slike novega Triplexovega umotvora - grafične kartice s SiS33x čipovjem. Kartica ima pricinjen Xabre400 grafični čip, je lepe srebrne barve in ima precej dobro poskrbljeno odvajanje toplote od grafičnega čipa (pozabili pa so na pomnilnik).

Sicer prav veliko o tej kartici še ni znanega, toda naša novica izpred dveh dni je vsebovala malce bolj natančne podatke. Na VR-Zone forumu so poleg slik objavili še kratek test te grafične kartice, ki pusti GeForcea4 MX440 in 460 daleč zadaj. Več slik in benčmarkov najdete tukaj.

2 komentarja

Urejanje kablov

Inside Project - Takole, ko mi ljudje pošiljajo slike svojih sistemov prek irca, me včasih prav zaboli pri srcu, ko vidim, da ima človek zelo lepo izdelano ohišje, ter po možnosti pleksi steklo na eni od stranic, skozenj pa se vidi popolni kaos žic in kablov.

Tudi notranjost računala prispeva h končni oceni (tudi v Piranu bo tako), tako da se hitro spravite nad urejevanje notranjosti vašega mlinčka. Na Inside Project so začeli pisati članek o urejevanju kablovja, tako da si ga le preberite in naredite čim več iz svoje škatulje. Naj vas še opozorim na dva Slo-Techova članka, ki molita taci v to smer: Okrogli IDE kabli in Krajšanje IDE kablov. Hitro, Piran 2002 se bliža! [:D]

2 komentarja

Teorija delovanja hladilnih reber

Tweak Town - Na TweakTown-u so si ogledali teorijo delovanja reber za hlajenje električnih naprav, ki proizvajajo toploto (procesorji [:D] ). Čisto fizikalno razložijo delovanje, materiale, dizajn, metode izdelovanja, privijačene ventilatorje ter stične površine. Svojo teorijo tudi potrdijo s kratkim testom in malce pogledajo v prihodnost. Zanimiv članek, če ste novi na tem področju, ali pa če ste stari mački, pa želite malce osvežiti znanje. Tukaj.

0 komentarjev

FingerWorksove napredne tipkovnice

Slashdot - Na spletni strani podjetja FingerWorks si lahko ogledate 3 vrste malo bolj naprednih tipkovnic. Naj omenim samo verzijo Stealth (sestavljena iz tipkovnice tipa QWERTY, DVORAK ali QWERAK [:)], miške in njihove posebne začimbice, ki se imenuje "two handed gesture set"), poprej videno samo v kakem ZF filmu [:)].

Omogoča cel kup naprednih funkcij. S preprostim tipkanjem zaporednih ukazov (v stilu Mortal Kombat kod [:)]) omogočate in onemogočate različne nastavitve. Kot opisujejo tukaj, odprete enk program za urejanje besedil (recimo Notepad) in pritisnete "vse štiri vogale MultiTouch-a" in v urejevalniku se vam pokaže /* Enter a Gesture Map: 1=Mac 2=Win 3=ThreeButton 4=KDE 5=Unix/BeOS ... . Po pritisku ustrezne tipke se tipkovnica prestavi v...

3 komentarji