»

MS Windows XP Beta 2

ActiveWin - Microsoft je končno po manjši zamudi včeraj izdal Beta 2 verzijo svojega operacijskega sistema windows XP, build 2462a. Beta 2 verzija bo zadnja beta verzija Windows XP, in ima vse glavne načrtovane funkcije že vgrajene. Od sedaj naprej se bodo posvetili popravljanju hroščkov in podrobnostim.
Windows XP bo na voljo v dveh izdajah - Home (za domače uporabnike) in Professional (za poslovno uporabo). Windows XP Home nima nekaterih orodij, ki so vključeni v Windows XP Professional; vseeno pa tudi Windows XP Home prinaša dobrodošlo večjo stabilnost sistema, saj temeljita obe izdaji na Windows 2000 tehnologiji.
Več informacij o tem težko pričakovanem novem operacijskem sistemu si lahko preberete tudi na uradni strani Microsoft Windows XP, ki je bila pred kratkim tudi temeljito prenovljena, tako da vsebuje več informacij.

7 komentarjev

Skoraj tristo tisoč

Jaz - Ob tej priložnosti pa ne bom delal hvalospevov... Res ne... Obljubim... Samo obveščam vas, da boste vedeli, da se je po pol urnem IP blocku od 6.11.2000 do danes nabralo že (skoraj) 300.000 obiskov. Slavospeve bom delal za pol milijona .

11 komentarjev

Microsoft patentiral ničle ter enice

CNN - CNN poroča, da je Microsoft vložil zahtevo po patentiranju logičnih ničel ter enic. Če jim ta poteza na sodišču uspe, si bodo zagotovili popolni ter nekompromisni monopol, saj mislijo računati 10 centov na pretočeno ničlo ali enico. Microsoft se zagovarja, da je ničle in enice uporabljal že od leta 1975 ter da jih je pretočil kar največ, tako da si pridržuje intelektualno pravico do sestavnih enot vseh digitalnih proizvodov. Apple je že napovedal, da bo šel na analogno, če Microsoft slučajno uspe. Analitiki napovedujejo, da ima Microsoft veliko možnosti.

OK, če niste slučajno iz Lune, ste že ugotovili, da je to vse samo ena prvoaprilska potegavščina, ter da je URL pohekan, saj z navadno varko zamaskira pravi IP naslov, do katerega dostopamo. Hehe... Veselo

6 komentarjev

Za zelence v hardverskih poslih

The Tech Zone - Če še nimate izkušenj v razdiranju in sestavljanju računalnika, vam bo ta članek prišel še kako prokleto prav. Tukaj je, korak za korakom, v šestih straneh razloženo, kako iz kupa komponent sestaviti popolnoma delujoč računalnik. Zelo priporočljiv ogled. Verjemite mi, ko boste prvič razstavili / sestavili računalnik, vas bo potegnilo noter. Kmalu ne boste morali več živeti brez tega. Vsaj jaz nisem mogel .

9 komentarjev

Nero Burning Rom tudi v slovenščini

Jaz - Nova inačica Nera, 5.5 rangirana, naj bi izšla tudi v slovenskem jeziku. Zadeve se je lotilo podjetje TSC Laba d.o.o. iz Litije, ki je v sodelovanju s podjetjem Ahead GMBH iz Nemčije prevod realiziralo. Predvidena cena paketa je okoli 16 tolarskih tisočakov, v paketu se bo pa poleg Burning Roma nahajal tudi Nero CD speed, Nero Drive speed, Nero Image Drive Installer, Cover Designer in Wave Editor. Kaj naj rečem... Odlično! Lepo je videti, da ni samo Microsoft tisti, ki prevaja svoje izdelke v slovenščino. Bravo, fantje! Hvala firestarterju za novico.

8 komentarjev

Microsoft Internet Explorer 6

Jaz - Pred dnevi je bila objavljena novica, da je beta izdaja Internet Explorerja 6 na voljo. Ja, hehe, samo kake pol ure, nato jo je Microsoft iz neznanih razlogov iz svojih strežnikov umaknil. Če pa gorite za beta previewom tega brskalnika, če res ne morete več živeti, če se vam življenje brez IE 6.0 beta zdi prazno in brezpredmetno, imate dve rešitvi: Pojdite na ta naslov in si ga vunpotegnite ali pa pojdite na zrak in pozabite na Microsoft . Priporočam drugo rešitev.

0 komentarjev

Pa to je že smešno...

3D Chipset - nVidia meče ven gonilnike ko utrgana. Najbrž vsi vemo zakaj. Pripraviti se hoče na izid Geforcea 3 v maloprodaji, tako da sedaj paca gonilnike, ki bi z dotično kartico delali optimalno. Tako se je nVidia pomujala ter izdala beta gonilnike za WIndows 2000 operacijski sistem, ki si lastijo laskavi naziv Detonator 11.01 . Če ste zainteresirani (jaz osebno nisem), si jih vunpotegnite iz tega naslova.

0 komentarjev

ZZZ Online, #76

ZZZ - Goranov (lunijev) najboljši online cajtng, ZZZ Online, je spet prenovljen. Žal ga jaz ne berem, lahko vam pa povem, o čem teče že šestinsedemdeseta številka tega, po Goranovem mnenju (), enega najboljših OL cajtngov. OK, tukaj boste lahko brali o digitalnih avtocestah (dobesedno), o sistemih, ki zaznavajo utopitev, o gumah, ki so vozne tudi spuščene ter še o marsičem. Uživajte.

1 komentar

Vodni blok, n-tič

OCtools - Vodno hlajenje je, vsaj tako kažejo vsi ti članki, postalo zelo popularno. Iz dneva v dan se na internetu najde še kakšna boljša rešitev, ki hlajenje poceni, poenostavi ter izboljša. OC Tools ni izjema. Na svoji strani so si ogledali Dangerdenovo rešitev za vgraditev vodnega bloka, ki izgleda nekako tako: Na AMDjevih osnovnih ploščah je ob vsakem kotu socketa luknja, ki je narejena z namenom. Vodni blok nato na ploščo pritrdimo zelo enostavno: z zatiči. Podobno rešitev je za namestitev ventilatorja na Voodooje3 ubral 3dfx, le da z njimi na grafično ni pritrjeval vodnih blokov . Stvarca izgleda zanimivo, a še vedno se mi zdi čudno, zakaj potem ne bi vodnega bloka pritrdili kar s plastičnimi vezicami. No, vseeno, klik za ogled.

1 komentar