»

Vohunska kamera za slabega prešerna

Gizmodo - James Bond je bil vedno znan po svojih visokotehnoloških igračkah, s pomočjo katerih je zlikovcem izprašil riti, žal pa je za te igračke držalo enako, kot za njegove avtomobile in dekline. Na filmu so izgledale prekrasno in zabavno, a če si jih hotel imeti v resničnem življenju, si potreboval dovolj denarja. Vsaj do nedavnega, ko se je pojavila poceni izvedenka ključne vohunske napravice - prenosnega fotoaparata.Danes si lahko tako za slabega tolarskega tisočaka privoščite tole. Gre za majhno digitalno kamero, sposobno zajemanja videoposnetkov in fotografij v ločljivosti 640x480, ki je...

30 komentarjev

Musklwiiber

Slashdot - Nova Nintentova konzola Wii je največ pozornosti požela ravno zaradi svojega revolucionarnega sistema nadzora, ki temelji na zaznavanju premikov kontrolerja. Namesto, da bi pritiskal na gumbe, uporabnik svoj lik upravlja tako, da z Wiimoteom maha po zraku, kar naj bi celotno igralsko izkušnjo naredilo bolj intuitivno, prinaša pa tudi nekatere manj očitne, a toliko bolj zanimive posledice.

Za razliko od običajnega sedenja na kavču s ploščkom v roki zahteva igranje Nintendo Wii-ja malo več gibanja, kar večini povprečnih Zemljanov sicer ne predstavlja prevelikih problemov, je pa zadeva šok za mišice pravih geekov, ki del dneva, ko ne spijo, preživijo pred elektronskimi zasloni. Na Slashdotu tako poročajo o izkušnjah nekaterih igralcev, ki so bili po dolgotrajnem igranju popolnoma prepoteni, poleg novega highscora pa so dobili tudi musklfiber.

Če nimate kondicije in se vam fitnes zdi preveč dolgočasen, nabavite Wii.

19 komentarjev

Intel: VIA naj preneha izdelovati procesorje

The inquirer - Po poročanju The Inquirerja, naj bi Intel pritiskal na vsem dobro znano podjetje VIA, da naj preneha z izdelovanjem procesorjev. V primeru, da VIA popusti pritiskom, je Intel pripravljen podaljšati licenco za izdelavo veznih naborov, ki poteče marca leta 2008. Glavni razlog zaradi katerega naj bi Intel želel, da VIA preneha z izdelovanjem procesorjev, je vse večja popularnost majhnih in poceni procesorjev slednjega v raznih prenosnih napravah.

Več na The Inquirerju.

15 komentarjev

Britanske šole odstranjujejo WiFi omrežja

Slashdot - Times Online poroča, da je večje število britanskih šol začelo na zahtevo staršev in profesorjev odstranjevati WiFi omrežja. Starši (in nekateri znanstveniki) se bojijo, da bi naj brezžična omrežja povzročala izgubo koncentracije, glavobole, težave s spominom in obnašanjem, ter na dolgi rok celo raka. Čeprav trdnih dokazov o nevarnih vplivih sevanja ni, nekateri znanstveniki in starši podajajo argument, da ni niti dokazov da je sevanje varno, zato so raje previdni. Podrobneje na Times Online.

46 komentarjev

V Britaniji kamere prisluškujejo zločincem

Slashdot - Verjetno že veste, da ima Velika Britanija veliko mrežo nadzornih kamer na javnih krajih, ki bi naj preprečevale kriminaliteto. News.com pa poroča, da bodo od zdaj naprej te kamere tudi opremljene z mikrofoni.

Take kamere so že v uporabi na Nizozemskem. Neprestano analizirajo zvoke v okolici in iščejo morebitne agresivne glasove, ter opozorijo policijo, ko jih najdejo. Direktor podjetja, ki je tehnologijo ustvarilo, Derek Van der Vorst pravi, da z njihovim sistemom precej lažje opazijo nemire in zaradi tega policija ne rabi toliko osebja za sam nadzor. Prav tako pa omenja, da ni mogoče prisluškovati pogovorom, saj sistem te možnosti nima, pa še mikrofoni so nameščeni tako visoko, da se pogovorov ne da razločiti.

7 komentarjev

Microsoft ujel rok EU

Slashdot - Microsoft je v četrtek posredoval Evropski komisiji zahtevano dokumentacijo o svojem operacijskem sistemu in tako za las ujel postavljen rok, poroča News.com. Prvič je bil Microsoft opozorjen in kaznovan zaradi monopolnega obnašanja leta 2004, ko so mu naložili 646 milijonov dolarjev kazni. Za neupoštevanje odredb in zavlačevanje je Komisija v letošnjem juniju Microsoftu odmerila še 357,3 milijona dolarjev kazni in določila za absolutno zadnji rok 23. november, sicer bi mu grozilo 3,9 milijona dolarjev kazni za vsak prekoračen dan. Zaradi obsega dokumentacije, ki znaša 8.500 strani, bo trajalo nekaj mesecev, da se Komisija izjasni, ali je Microsoft zadostil vsem zahtevam. V nasprotnem primeru ga čakajo nadaljnje globe.

29 komentarjev