»

Proizvajalec Nooka Barnes & Noble se deli

Slo-Tech - Zaradi padajoče prodaje tako v svoji klasični dejavnosti prodaje knjig kakor tudi e-bralnika Nook se je Barnes & Noble odločil, da se podjetje razdeli na dva dela. Do konca prvega četrtletja prihodnje fiskalno leto bodo ločilo prodajo knjig in prodajo e-bralnikov v ločeni podjetji. Hkrati so objavili tudi poslovne rezultate zadnjega četrtletja, ki so razočarali.

Prodaja nookov se je znižala za 22 odstotkov na 87 milijonov dolarjev, medtem ko je prodaja digitalnih vsebin padla za 19 odstotkov na 62 milijonov dolarjev. Prodaja knjig se je medtem povečala za slab odstotek na 955 milijonov dolarjev, a je realno, če odštejemo učinek novoodprtih prodajaln, upadla. Skupno so ustvarili 1,3 milijarde dolarjev...

0 komentarjev

Microsoftov oblak OneDrive prinaša več prostora

Mashable - Microsoftova storitev za hrambo podatkov v oblaku OneDrive je dobila precejšnji dodatek prostora. Medtem ko je bilo doslej brezplačnih 7 GB prostora, ga je odslej zastonj kar 15 GB. Opazne so tudi pocenitve plačljivih paketov. Najšibkejši paket s 100 GB, ki je predhodno stal 7,5 dolarja mesečno, se je pocenil na vsega dva dolarja. Dvakrat večji paket je dvakrat dražji.

Spletna pisarna Office 365 Home za 10 dolarjev mesečno, Office 365 Personal za sedem dolarjev mesečno in Office 365 University za 80 dolarjev za štiri leta vsi prinašajo kar 1 TB prostora v oblaku. Podobno bodo terabajt dobili tudi poslovni uporabniki, ki imajo naročen Office 365 z OneDrive for Business. Doslej je Office 365 vključeval le 20 GB prostora. Nove cene veljajo od 1. julija.

S tem je...

49 komentarjev

Prihodnji teden pocenitev mobilne telefonije v tujini

Slo-Tech - S 1. julijem se bodo kot vsako leto znižale najvišje dovoljene cene za storitve mobilne telefonije, kadar uporabnik gostuje v drugi državi članici EU. Cene so se od leta 2007 znižale že za skoraj 90 odstotkov, letošnje znižanje pa je zadnje načrtovano. Nove zgornje cene bodo znašale:
  • 19 centov na minuto za odhodne klice (21-odstotno znižanje);
  • 5 centov za minuto za dohodne klice (29-odstotno znižanje);
  • 6 centov za poslano sporočilo (25-odstotno znižanje) in
  • 20 centov za megabajt prenesenih podatkov (55-odstotno znižanje).

Omenjene cene še ne vsebujejo DDV-ja, tako da je treba za slovenske operaterje prišteti še 22 odstotkov. Poleg tega EU od operaterjev zahteva,...

25 komentarjev

Profesionalni policijski trojanci

Slo-Tech - Varnostni raziskovalci Kasperskija in Citizen Laba so v zadnjih mesecih razkrili mrežo kontrolnih strežnikov za policijske mobilne trojance italijanskega ponudnika Hacking Team. Gre za obsežno mrežo 300 in nekaj strežnikov v več državah; največ v ZDA, Veliki Britaniji, Kanadi, Ekvadorju in Kazahstanu. Imenuje se "Galileo" (glej filmček), preko nje pa policijske službe posameznih držav nadzirajo mobilne trojance za platforme iOS, Android, BlackBerry in Windows Mobile, ki so jih pred tem uspeli podtakniti na mobilne telefone osumljencev. Poročilo o najdbah so nedavno predstavili na dogodku v Londonu.

Kaspersky je uspel analizirati tudi modula za iOS in Android ter oceniti njun doseg. Tisti za Applov iOS ima izjemno bogat nabor možnosti,...

22 komentarjev

Google se spogleduje z registracijo domen

Google - Google preizkuša novo storitev, ki jo bodo ob zadostnem zanimanju ponudili javnosti. V zaprti preizkusni fazi je trenutno le s povabilom dostopna možnost registracije domen pri Googlu.

V sporočilu za javnost so zapisali, da jih je k temu vzpodbudilo dejstvo, da dobra polovica majhnih podjetij nima svojih domen, ampak gostuje na kakšnih drugih naslovih. Zato preizkušajo storitev Google Domains, ki bo po razumni ceni sleherniku omogočila prav tako - registracijo poljubne domene .com, .biz, .org ali kakšne z razširjenega seznama.

Podrobnosti o novem projektu še niso znane, nekaj pa vseeno vemo. Google bo ponudil možnost registracije anonimne domene (podatki o imetniku v WHOIS ne bodo javno dostopni) brez doplačila, do sto vzdevkov za elektronske naslove na domeni in preusmeritev na obstoječe elektronske naslove, preusmeritev...

13 komentarjev

Prvi Microsoftov telefon po prevzemu Nokie poganja Android

Slo-Tech - Microsoft je predstavil svoj prvi telefon po prevzemu Nokie. Čeprav bi pričakovali drugače, ga ne poganja Microsoftov operacijski sistem Windows Phone, ampak Android.

Nokia X2 prinaša dvojedrni procesor Snapdragon 200 s taktom 1,2 GHz, 1 GB pomnilnika, kamero s petimi milijoni točk (sekundarna kamera podpira ločljivost 480p), zaslon z diagonalo 4,3 palca in ločljivostjo 800 x 480 točk. Vgrajenega prostora je 4 GB, mogoča je razširitev do 32 GB z microSD, poganja pa ga starejši Android 4.3. Baterija s kapaciteto 1800 mAh obljublja 10 ur pogovorov. Podpira dve SIM-kartici.

Programska oprema, ki jo najdemo na njem, se po Microsoftovem sistemu imenuje Nokia X software platform 2.0. To pomeni, da je uporabniški vmesnik...

61 komentarjev