»

Če ne gledate reklam, ste tatovi

Slashdot - Vsi, ki v Mozilli samodejno blokiramo popupe in druge reklame smo baje tatovi. Vsaj tako mislijo na tejle strani.

Plugini za blokiranje reklam načeloma obstajajo za večino brskalnikov, samo potrebno jih je naložiti. Verjetno bodo novi ad-blockerji hitro zaobšli takšne zaščite. Še ena bitka na obzorju? Bodo zaradi tega ad-blockerji ilegalni (po DMCA)? Več na Slashdotu in Mozillazine.

15 komentarjev

256MB XMS 3500 Platinum serija

Extreme Overclocking - Še en pomnilnik - narejen za navijanje - tokrat podjetja Corsair. Brez težav so ga Ekstremni overklokarji spravili na največjo hitrost 461MHz DDR, kar ni slab rezultat. Če želite naviti svoj računalnik, je ta pomnilnik zelo pametna naložba, saj bo prenesel veliko hitrost (če jo bo tudi le vaš procesor [:D]).
Na Extreme Overclocking so naredili test in meritev hitrosti, za ogled kliknite sem, cena pa je okoli 130$.

0 komentarjev

TX VENUS II 48/24/48 CDRW

Hexus - Zopet en novi hitri "pekač", ki zapisuje z 48x hitrostjo, prepisuje pa s 24x. Na Hexus.net so ga testirali in naredili primerjavo z drugimi enako hitrimi pekači in prišli do zaključka, da zapiše 705 MB podatkov v rekordnih 2:53.

In še podatek o ceni: V Ameriki boste zanj odšteli okoli 50$, kar je dokaj dobra naložba, kakšne pa bodo cene v Sloveniji, pa boste sami videli, ko bo prišel na police v prodajalnah (če sploh bo). Za test kliknite semkaj.

4 komentarji

Zalman ZM80-HP VGA Heatpipe Cooler

Spode's Abode - Malo boljši hladilniki za grafične kartice so lahko neverjetno glasni, zato so na Spode's Abode predstavili nov Zalmanov model, ki je neslišen, saj nima ventilatorja. Sestavljen je iz dveh aluminijastih plošč in iz manjših ploščic, ki se dodatno pritrdijo na večjo ploščo za učinkovito hlajenje vseh površin grafične kartice (GPU, RAM).

Kot vse stvari, pa ima tudi ta neko pomanjklivost: uporabite ga lahko samo na grafičnih karticah, ki imajo zraven procesorja manjše luknjice za pritrditev le-tega, pa tudi dovolj prostora morate imeti, saj zasede kar veliko prostora. Klik!

3 komentarji

Nov članek!

Slo-Tech - Tako, pa smo dočakali še en članek, tokrat izpod peresa našega vrlega admina ter strastnega navijalca. Alien-w je opisal pot od zapakiranega GeForce4 Ti4200 do skorajšne Ti4600 inačice, skupaj z vsemi težavami ter zapleti, ki so se mu dogodili. V kolikor je v vas vsaj malo overclockerja ter modifikatorja, klik!

2 komentarja

Comdexa je konec

več strani - V Las Vegasu se je končal računalniški sejem Comdex. Kljub temnim napovedim, je bilo na sejmu predstavljenih kar nekaj novosti. Seveda je bila najbolj odmevna novica nVidie o GeForcu FX. A to ni edina pomembna novost, ki se je pojavila na sejmu. Predstavili so veliko novih ohišji, Canon je pokazal nov fotoaparat, IOmega je predstavila nove zunanje trde diske, Gyration "lebdečo miško" - o kateri smo že pisali - in še mnogo drugih novosti.

Comdex sta si zopet ogledala AnandTech in pa Tom's hardware.

0 komentarjev

Formatiraj me nežno

Extremetech - Da, da, zdi se mi, da ste se zadnje čase malce preveč razvadili. Kar dosti časa je preteklo od zadnjega opozorila o hroščih v našem priljubljenem brskalniku, kar vam je zagotovo dajalo lažni občutek vaše neranljivosti. Postavite se na trdna tla. [:D]

Na ExtremeTech so nas namreč spet razveselili z novim nedavno odkritim hroščem. Tokrat so nas opozorili, da se lahko z obiskom spletne strani ali prebiranjem HTML e-maila v Outlooku zažene ZlobnaKoda™, ki vam, reci in piši, kar sformatira vaše diskovje. Seveda ni vse tako črno, saj so alternativni brskalniki (Opera, Mozzila ...) na napako imuni, če pa še vedno trmasto vztrajate pri Internet Explorer, si lahko miren spanec zagotovite z izključitvijo scriptinga. Ah, ja.

10 komentarjev