»

PayPal počasi uvaja podporo za bitcoin

Slo-Tech - PayPal, ki je v lasti Ebayja, je sporočil, da bodo sodelovali s tremi podjetji, ki ponujajo procesiranje plačil z bitcoinom. BitPay, Coinbase in GoCoin bodo v prihodnosti pomagali PayPalu sprejemati plačila tudi v bitcoinih.

To še ne pomeni, da boste lahko na PayPalu plačevali z bitcoini, je pa korak v tej smeri. Spomnimo, da so v začetku meseca tudi v PayPalovi podružnici Braintree napovedali podporo za bitcoin. Partnerstvo z BitPayem, Coinbasom in GoCoinom je torej naslednja stopnja pri prevzemanju bitcoina.

Uporabniki na PayPalu še ne bodo mogli imeti stanja v bitcoinih niti ne bodo...

3 komentarji

World of Warcraft je ostal brez naslednika

Ko ljudje pomislijo na MMORPG, masovno večigralske domišljijske igre, pogosto pomislijo prav na WoW

vir: Polygon
Polygon - Iz Blizzarda je odjeknila novica, da so ukinili razvoj naslednika igre World of Warcraft. WoW je daleč najbolj znana igra v žanru masovnih domišljijskih iger in je tekom svojega razvoja podrla tudi nekaj rekordov. A vsaki stvari se izteče rok uporabe, zato so pri Blizzardu že dlje načrtovali naslednika. Zdaj so sporočili, da projekt s kodnim imenom Titan ukinjajo. Projekt so začeli že pred sedmimi leti, ves čas so o njem govorili bolj potiho in popolnoma neuradno, spopadali pa so se z obilico težav. Lani so npr. povedali, da končni rezultat ne bo izšel pred letom 2016. Glavna težava, s katero so se spopadali, je bilo kako narediti igro zanimivo.

Za povrhu je Chris Metzen, eden od vodilnih mož oddelka, ki se ukvarja z razvojem franšiz in njihovih zgodb, navedel...

29 komentarjev

Kako Facebook snuje svoje strežnike

Kako zamenjati trdi disk brez orodja

vir: TechCrunch
TechCrunch - Facebookove strežnike smo tukaj že predstavljali, ko smo pred približno letom dni prejeli obilico informacij v zvezi z njihovo zasnovo. Facebook je del projekta Open Compute, ki zasnovo strežnikov brezplačno ponuja vsem zainteresiranim proizvajalcem. A zasnove projekta najverjetneje niso primerne za vse uporabnike, saj ima Facebook nekaj specifičnih zahtev, skrbeti morajo namreč za nekaj 100 milijonov uporabnikov in hraniti vse njihove podatke, od imena in spola do zbirke slik. Kljub odprtosti zasnove je ta vseeno daleč od običajnih standardov.

Na TechCrunchu so na ogledu in pogovoru o snovanju teh strežnikov izvedeli nekaj več o samem postopku snovanja. Pri Facebooku so povedali, da...

1 komentar

Bentgate

Slo-Tech - Kot je zdaj že v navadi, se po izidu vsake naslednje generacije iPhonov vedno zgodijo iste stvari: najprej vrste pred Applovimi trgovinami, nato razprodaja vseh prvih zalog, pa iSupplijev ali iFixitov teardown, pa kakšna manjša kritika glede kakšne nove funkcije, ter seveda kakšna večja kritika, da gre za šrot.

Pod to zadnjo točko lahko letos mirno vknjižimo t.i. afero "#bentgate". Kot naj bi se izkazalo, je zlasti novo, večje, a tanjše in pretežno iz aluminija narejeno ohišje modela 6 Plus sicer izjemno trdno in odporno na padce (pravi WSJ), vendar tudi malo preveč občutljivo na upogibanje. Nekateri uporabniki naj bi tudi že poročali, da se jim je sveže kupljeni telefon upognil že zavoljo nošenja v (tesnem) žepu.

In po uvodnem nerganju se je na Twitterju...

156 komentarjev

Apple A8 pod drobnogledom

Črna plastika vsebuje le 1 GB delovnega pomnilnika, jedro se skriva pod njim

vir: AnandTech
AnandTech - Podjetje Chipworks je z izidom iPhone 6 in 6 Plus spet vzelo pod drobnogled sistemski čip Apple A8, ki omenjena telefona poganja. Ker so podobno naredili že ob izidu iPhone 5S, je primerjava med generacijama čipov enostavna. Vemo, da je Apple A7 proizvajal Samsung v 28 nm procesu, medtem ko čast izdelovalca za Apple A8 pripada TSMC-ju, kjer so uporabili popolnoma svež 20 nm proces. Zgolj pomanjšanje starejšega procesorja na nov proces bi pomenilo kar razpolovitev površine, ki jo čip zavzema, a so pri Applu jasno izkoristili priložnost ter dodali nekaj novih funkcij in zvišali zmogljivost. Rezultat je 89 mm2 veliko jedro - za primerjavo, Apple A7 zaseda 104 mm2. Pri...

12 komentarjev

Amazon Kindle gre čez lužo

Android Central - Sredi poletja je Amazon v ZDA predstavil storitev Kindle Unlimited, ki je po vzoru glasbenih in video ponudnikov za mesečno naročnino desetih dolarjev uvedla neomejeno izposojanje knjig iz Amazonove elektronske knjižnice. Zdaj se ista storitev širi na vzhodno stran Atlantika, začenši z Veliko Britanijo. Tokrat bo za en mesec storitve potrebno plačati 8 funtov, kar je, če preberete že dve oz. tri knjige mesečno, ki bi jih sicer kupili v Amazonovi trgovini, dobra kupčija. Storitev razen cene ostaja praktično enaka, na voljo je že prek 650.000 tipkanih knjig ter nekaj tisoč zvočnih posnetkov, ne manjkajo pa niti najbolj popularni naslovi, kamor spadajo Gospodar prstanov, Igre lakote in druge uspešnice.

Sprememb ni niti na tehničnem področju, knjige, ki spadajo v program izposojanja, nosijo logotip Kindle Unlimited, delujejo na vseh napravah Kindle (njihovih e-bralnikih, tablicah ter seveda tudi na napravah, ki imajo nameščeno aplikacijo, torej Android in iOS telefoni ter tablice,...

6 komentarjev

Samsungovi prenosniki se poslavljajo iz Evrope, Toshiba zmanjšuje obseg proizvodnje

Ativ Booki so tanki in dobro opremljeni

vir: Android Central
Android Central - Android Central prek PC Advisorja poroča o nekoliko presenetljivi Samsungovi odločitvi, da preneha s prodajo svojih prenosnikov v Evropi. Odločitev obsega vse prenosnike, tako Chromebooke, kot z Windows opremljene in v veliko primerih zelo dobro opremljene prenosnike iz serije Ativ Book. Ni povsem jasno, kaj se bo zgodilo z Windows opremljenimi tabličnimi napravami iz serije Ativ Tab, a uradna najava izrecno govori o prenosnikih, vključno s Chromebooki. PC Advisor ob Samsungu izpostavlja Sony, ki je februarja ukinil znamko Vaio, je prestrukturiral divizijo televizorjev ter je še vedno v slabem finančenm položaju. A Sony morda ni pravo podjetje, ki bi se ga lahko omenjalo tukaj, saj imamo še eno dobro znano žrtev, ki se...

62 komentarjev

Microsoft Wireless Display Adapter

Microsoft Wireless Display Adapter

vir: The Windows Blog
The Windows Blog - Microsoft je z objavo na svojem Windows blogu uradno predstavil Wireless Display adapter, ki je prav to, kar pove ime, priprava za brezžično povezovanje z zaslonom. Na zunaj je adapter na moč podoben konkurenčnemu Chromecastu, le da je nekoliko večji in ima kar pritrjen kabel s priključkom USB (Chromecast je opremljen s priključkom micro USB in ima priložen primerne kabel). Namen priklopa USB je seveda dodatno napajanje, saj HDMI, kamor se sicer adapter vključi, ne zmore zagotavljati dovolj moči. Pri zunanjosti se podobnost s Chromecastom večinoma konča, saj sta z vidika funkcionalnosti popolnoma različna, čeprav je končni efekt navsezadnje na moč podoben.

Chromecast vsebuje procesor in osnovni operacijski sistem, ki mu omogoča nameščanje aplikacij ter...

13 komentarjev