»

P4 z 800 MHz maja

X-Bit Labs - Nedavno tega je Intel na trg poslal vezje za nove Pentiume 4 z 800 MHz prednjim vodilom. Sedaj pa so na vrsti procesorji. Po poročanju X-Bit Labs naj bi Intel poslal Pentiume 4 z 800 MHz FSB na trg v prvi polovici maja. Ti naj bi tiktakali pri hitrostih 2.4 GHz, 2.6 GHz in pa 2.8 GHz. Znane so tudi cene in sicer:
  • Pentium 4 2.40C -- 250$
  • Pentium 4 2.60C -- 300$
  • Pentium 4 2.80C -- 380$
Pentium 4 3.0 GHz pa naj bi se prodajal po 565$. Izvirna novica tukaj.

10 komentarjev

Nov test!

Gigabyte 9500 64 MB spredaj

Slo-Tech - Bolje pozno kot nikoli, smo rekli, ter pod drobnogled vzeli celotno družino ATIjevih Radeonov 9500. Med seboj smo primerjali GIgabyteovega Radeona 9500, Sapphireovega Radeona 9500 PRO ter Radeona 9500 s 128 MB pomnilnika podjetja HIS. Te tri kartice smo nato primerjali z nVidiinim Geforceom4 Ti4200, navitim na delovno frekvenco vseh treh Radeonov. Kaj smo ugotovili? Tega vam ne bom razkril, vas pa vabim, da si preberete test, saj smo nad vsako grafično kartico pognali več kot 100 testov, notri pa tudi ne manjka znameniti graf cene na sličico v sekundi. Branje obvezno!

25 komentarjev

Dodatni davki na Hynixove proizvode

The Register - Če se še spomnite, smo pred natanko mesecem dni poročali o nedovoljenem sodelovanju med južnokorejsko vlado in Hynixom, s katerim je Hynix pridobil ustrezna sredstva, da je lahko v Evropi prodajal pomnilnik pod proizvodno ceno. Takšno ravnanje je po pravilih Svetovne trgovinske organizacije prepovedano, zato je Evropska komisija takrat zavoljo teh pripetljajev naložila dodatnih 33 % davščin na Hynixove izdelke v Evropi. Odločitev je sedaj tudi uradno stopila v veljavo, poroča Dow Jones. Več o tem.

0 komentarjev

Plextor PlexWriter Premium 52x32x52x

Dober nakup :)

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Pred kratkim smo napovedali prihod nove družine Plextor-jevih CD-zapisovalnikov, PlexWriter Premium imenovane. Tokrat pa so se na spletu pojavili prvi testi teh zapisovalnikov. Na HardwareZone so si ogledali v naslovu omenjeni pogon, ki je zmožen zapisovati s hitrostjo 52x ter prepisovati z 32x. Poleg svoje hitrosti pa ponuja še mnogo drugega, kar opraviči nekoliko visoko ceno, v primerjavi z drugimi pogoni te vrste.

Avtorje članka je zapisovalnik naravnost navdušil, saj so mu prisodili končno oceno 5 od 5. Preberite si celoten članek ter poglejte rezultate testov, kjer so ga primerjali še z dvema konkurenčnima CD-zapisovalnikoma.

11 komentarjev

Maxtor DiamondMax Plus 9 200GB

Hardware Zone - V zadnjem času se je največ pozornosti posvečalo SATA diskom, ki so v prednosti pred malo starejšim ATA sorodniki. A le-ti še niso zamrli in na trgu se še vedno pojavljajo novi primerki te stare tehnologije. Maxtor je pred kratkim izdal DiamondMax Plus 9 200GB , ki zmore shraniti do 200 GB podatkov. K hitrejšemu delovanju pa pripomore 8 MB Samsunovega predpomnilnika in vrtenje plošč pri 7200 obratih.

0 komentarjev

Dva nadzorovalnika ventilatorjev

Zalmanov nadzorovalnik ventilatorjev

vir: AthlonXP.com
več strani - [Marley] si je izbral Zalmana: Tokrat so si na AthlonXP.com ogledali Zalmanovo napravo za nadzorovanje ventilatorjev, imenovano ZM-MFC1 Controller. Nadzoruje lahko do šest ločenih ventilatorjev, paše pa v običajno 5.25'' režo. V članku so opravili preprost test ter opisali namestitev nadzorovalnika. Nad napravo so bili prijetno navdušeni.
monster-x pa PC Toys System Maxx: Na Think Techie so si pobliže ogledali zgoraj omenjen pripomoček. Enoto vstavite v prosto 5,25 palčno enoto, nanj priključite ventilatorje in že imate hlajenje pod svojo kontrolo. Na testu so bili z njim zadovoljni, ako pa si ga boste zaželeli vgraditi v svoj mlinček, boste prisiljeni odšteti 25$. Klik!

5 komentarjev

Glasba za v žep

Envy News - Mp3 je najbolj priljubljen zapis glasbe, ki se je na začetku uporabljal le na računalnikih. A ta format prodira tudi na mobilno tržišče, kjer je postal zelo praktičen, saj na 700 MB lahko spravimo skoraj 10 ur glasbe. Samsung YP-300S je zelo pripravna napravica, ki jo lahko skrijete v pest in nanjo shranite do 64 MB glasbe. Ne podpirale pa le mp3 formata, temveč tudi WMA.

6 komentarjev