»

Prigode z NV30

več strani - nVidia je v ponedeljek uradno predstavila svojega novega paradnega konja, ki ga je poimenovala GeForceFX. Kot se je izvedelo kasneje, bo dobil pripono 5800, obstajali pa bosta vsaj dve različici: standardna ter ultra. Slednja bo stala nepojemljivih 500 dolarjev, medtem ko bo navadna izjemno "poceni", le 100 dolarjev manj. Bolj zanimiva kot ta dejstva pa je domnevna nepodpora DirectX9 standardu. Kljub hvaljenju nVidiie, da je NV30 stoodstotno združljiv z DirectX9, kaže da temu le ni tako. O tem kaj NV30 podpira, česa ne in ostale podrobnosti preberite tu in tu.

10 komentarjev

Glasbeni založniki: "Vi ste ZlobniZlobni Pirat!"

The Register - V preteklosti smo že pisali o nadkvalitetnih izdelkih glasbene industrije, ki pa se bolj kot prodajajo kopirajo: ljudje pač ne cenijo trdega dela in naporov, ki ga Britni in Riki vlagata...

Hmm, se opravičujem, malce klišejsko sem zašel. No, da pa ne bomo vedno govorili le o 'naši' plati zgodbe, so na Registru objavili pismo zaskrbljenega založníka , ki se na pravo (ali odnose z javnostjo?) spozna še bolj kot jaz (od kuglvinkla pa sploh [;)] ). Vsekakor je dobro vedeti, v kaj se spravljate ob kopiranju CDjev: Klik!

Slo-Techovo Ministrstvo Ljubezni gre v korak s časom: najprej uvedba Predzločina, sedaj pa še nalogi za hišne preiskave...

0 komentarjev

IBM: On Demand Innovation Services

The Register - Kot vemo, so raziskave zelo drago igranje. Lep primer tega so tiskalniške kartuše, ki s svojo visoko ceno opravičujejo predvsem znatna vlaganja v raziskave; ali pa Windowsi, ki lepo polnijo proračune ostalih Microsoftovih oddelkov, ki se ukvarjajo z bolj specifičnimi področji.

Žal pa mala podjetja lastnih raziskav ravno zaradi vlaganj ne morejo opravljati sama, zato so se primorana zatekati k naročanju t.i. uporabnih raziskav pri inštitutih. Slednjim pa se bo kmalu pridružil še IBM s svojim 'On Demand Innovation Services' oddelkom. Gre za razširjeni raziskovalni oddelek, ki bo svoje storitve prodajal tudi naročnikom, ukvarjali pa se bodo predvsem s področjem ki ga najbolj obvladajo -- informacijskimi tehnologijami. Klik!

0 komentarjev

Zalman CNPS5700D-Cu

Overclocker's Club - Ko nadgrajujemo sisteme z vedno bolj zmogljivimi procesorji, se nam ti jasno tudi vedno bolj segrevajo. Večinoma so taka hladilna telesa zelo glasna, kar lahko moti vsakogar. Pri Zalmanu so zato naredili tih hladilnik, ki pa ne le da je skoraj neslišen, temveč tudi zelo dobro hladi. Problematična je le cena, saj nas bi udaril po žepu z dobrimi 53-imi dolarji. Test in njegovo predstavitev si lahko ogledate na Overclocker's Club Canada.

9 komentarjev

Modifikacija voltaže na GeForce 4 4600 TI

PC Review Spot - Če si želite učinkovitega navijanja Geforca 4 Ti4600, je potrebno spremeniti voltažo procesorja grafične kartice. Kako to storiti, je objavljeno na tej strani. S to modifikacijo je avtor pridobil probližno 400 točk v 3D Marku 2001 in sličice na sekundo več pri testu Codecreatures Benchmark Pro. Seveda je jasno, da pade odgovornost tega početja naravnost v vaše naročje [:D]. Klik!

1 komentar

Logitech MX 300, MX 500 and MX 700

Dan's DATA - Logitech je začel s prodajo novih verzij optičnih mišk - MX 300 in MX 500, ter brezžične optične miške MX 700. Cene so nekoliko visoke - od 30 dolarjev za MX 300 in kar do 70 njih za MX 700, kakšne pa bodo cene v Sloveniji, bomo pa še videli. Na Dan's Data so si jih ogledali in jih celo razstavili, tako da če koga zanima, kakšne so te miške tudi v osrčju, si lahko test ogleda tukaj.

5 komentarjev

IBM DeskStar 180GXP

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so si ogledali nov trdi disk podjetja IBM. Disk je del serije DeskStar in premore kapacitete od 60GB pa do 180GB. Ena plošča ima kapaciteto 60GB, sukajo pa se pri 7200 obratih. 120GB in pa 180GB različica imata po 8MB predpomnilnika, medtem ko ga imajo ostale le po 2MB. Vsi delujejo v ATA 100 vodilu. Kljub temu, da so specifikacije zelo podobne tistim od Western Digitala še vedno 180GB IBM zaostaja za 120GB WDjem. Tudi močnejše hlajenje potrebujemo pri takem IBM-u. Test.O tem je pisal tudi Foto_ - hvala!

1 komentar