»

RDRAM in Pentium 4

HardOCP - zadnje čase je slišat vse več te novice, na HardOCP - ju pa so objavili tudi slike (dobite jih tukaj), na katerih je BOX verzija Pentium - a 4, ki mu družbo delata dva RDRAM modula. Ja, prav ste prebrali - v trudu, da bi prepričal ljudi v nakup, je začel Intel BOX verzijam procesorjev prilagat še RAM. Zanimiva je tudi cena - le - ta naj bi bila samo okrog 100$ višja! Hja, kaj naj rečem - Intel se vsekakor trudi, da bi Pentium 4 uspel, ampak - ali mu bo uspelo?

8 komentarjev

Aptiva Suxx!

Slo-Tech - Hehe, ne boste verjeli, vendar se je pojavila celo stran, ki poziva k bojkotu IBMovega supa-dupa računalnika. Gre za Aptivo seve, ki si ga bom tud sam kmal ubodu, da bom lahk pice naroču na dom [:D]! V glavnem, najbolj smešno je, kako je ta hate-page napisan (predvsem napake [:)]), že uvodni opozorilni okenček je smešen, kaj šele vsa integracija na pageu [:)]. P.S.: Če ne kaj drugega, mate na pageu res veliko povezav do različnih slovenskih računalniških firm! Slava avtorju!

11 komentarjev

eraserr strikes again!

Jaz - Ne, eraserr ni neki nevaren virus (no ja nevaren je kvečjemu svojim lastnim komponentam [:))]), temveč eden izmed najbolj zagrizenih Slo-Techerjev. Če vam ni bilo dovolj njegovo OC popotovanje, si sedaj oglejte še kako je modificiral svojo ABIT KT7 matično ploščo, da je dosegel višjo voltažo.V bistvu gre za zelo uporaben trik, saj je glavna pomanjkljivost vseh SocketA matičnih plošč nizka maksimalna voltaža. Znano je namreč, da SocketA procesorji potrebujejo zelo visoke voltaže za dosego maksimalnih overclockov, in ta trik bo pomagal vsem lastnikom ABITovih platk (in tudi drugim!), da končno izpolnijo svoje sanje [8-)].

2 komentarja

Sandra 2001

SiSoft - HM, že nekaj dni je na voljo SiSoft Sandra 2001, pa tega še vedno nisem objavil. Čudno [8-O]. Kakorkoli, novo verzijo najdete tukaj, vsebuje pa optimizacije za TBird/Duron in Pentium4 procesorje, tako da rezultati najverjetneje sploh niso primerljivi s tistimi od stare verzije. Verjetno ne rabim razlagati, da je to zelo slabo za nas, ki testiramo hardver, saj celotna baza dobljenih rezultatov gre po gobe. Drugače je samih izboljšav kar precej, še posebej kar se tiče podpore novemu hardveru, tako da je download skorajda nujen. No ja [:\\].

0 komentarjev

Modifikacija Alphe PEP66 za SocketA procesorje

Overclockers.com - Alpha PEP66 je že nekaj časa najbolj popularen hladilnik za Intelove Socket procesorje, sedaj pa vemo tudi, kako ga uporabiti za AMDjeve Socket A procesorje. Postopek v bistvu sploh ni težav, le nekaj minut časa in ustrezno orodje boste potrebovali. Natančna navodila najdete tukaj, primerjavo takega killer SocketA hladilnika z Alpho PAL6035 pa tukaj.

2 komentarja

Več o AMDju in 0.13 mikronski tehnologiji

X-Bit Labs - Takoj, ko je AMD najavil, da bo leta 2002 začel prodajati prve 0.13 mikronske procesorje, se je pojavilo vprašanje kje jih bodo proizvajali. Glavna kandidata sta bili tovarni v Austinu in Dresdnu ( obe trenutno proizvajata 0.18 mikronske procesorje )... No, sedaj je znano, da je AMD že začel z opremljanjem Dresdenske tovarne z novimi proizvodnimi linijami, ki so jih menda kupili pri IBMu. Prvi procesorji bodo z njih prišli že koncem leta 2001, šlo pa bo za Thoroughbrede ( 0.13 mikronske Palomine ). Masova proizvodnja teh procesorjev se bo začela v prvem četrtletju 2002.

0 komentarjev

Micron najavil začetek izdelave novega DDR in SDR pomnilnika

X-Bit Labs - Micron je danes najavil začetek izdelave 0.15 mikronskega pomnilnika, tako v DDR kot v SDR obliki. Prodaja se bo po vsej verjetno začela naslednje četrtletje, na voljo pa bodo tudi 512MB in 1GB DDR moduli, ECC in navadni. Istočasno se bo začela tudi dobava novih PC133 modulov v vseh možnih konfiguracijah. Upajmo, da bo to pripeljalo do razširitve DDR pomnilnika in spusta cen, ki so sedaj nekje na ravni PC133 SDRAMa pred Veliko Pocenitvijo.

0 komentarjev

Prve Pentium4 plošče

Jaz - Največji proizvajalci so že najavili svoje Pentium4 plošče. Najverjetneje bo prvi med njimi ravno velikan ASUS s svojo P4T. Plošča sama je zasnovana precej klasično: seveda je zgrajena okoli i8150 čipovja, na njej pa se nahajajo 4 RIMM reže ( RDRAM moduli MORAJO biti inštalirani v parih! ), 5 PCI, 1 AGP Pro ter 1 CNR reže. Plošča seveda podpira tudi USB, škoda le, da ima samo 2 izhoda. Ena zanimivost je postavitev vseh elementov na plošči. Socket 423 je obrenjen za 90 stopinj, pomnilniške reže pa so premaknjene na zgornji desni rob plošče. Vse to naj bi precej poboljšalo pretok zraka po plošči in s tem tudi hlajenje. Če je to res ali ne, bomo še...

0 komentarjev

Intel odpisal dva procesorja

X-Bit Labs - Razvoj gre naprej in z izidom novega Pentium4 procesorja so se pri Intelu odločili za odpis dve najslabših Pentium3 modelov, 650E in 667EB model ( tako FC-PGA, kot Slot1 modela ). Naročila za ta procesorja se bodo sprejemala samo še do 27. februarja, potem pa bosta postala le stvar računalniške zgodovine. Slava jim!

0 komentarjev

Daljši izpad strežnika

Jaz - Hm, včeraj je spet zaradi neznanega razloga popolnoma urml naš strežnik, zato strani niste mogli obiskati. Upamo, da bomo kmalu ugotovili, kaj je bilo narobe in napako odpravili. Mogoče je le PaJo preveč poganjal SETI na serverskem računalniku [;)].Možno je tudi, da strežnik ne bo deloval celo soboto, ker je Primož obljubil inštalacijo nekih popravkov. Bomo videli...

3 komentarji