»

Enermax Thermally Controlled HDD Swap Bay

hardCOREware - Dandanes je pač tako, da si vsak želi izboljšati računalnik, nekateri bolj, nekateri pa malo manj. Ampak mnogi imajo potem probleme s temperaturo, ki se nenormalno poveča, če naše računalo malo privijemo, da dela malo hitreje. Prav zaradi tega se na trgu da dobiti hladilna telesa vseh vrst. Enega, takega za disk, so opisali tudi na hardCOREware. Stvar se mi zdi kar precej v redu, stane pa okoli 38 dolarjev, za konec pa naj vam še povem, da je bila stvar izdelana v Enermaxu.

6 komentarjev

ABIT in ASUSTeK: Konec s KT400A.

X-Bit Labs - Včeraj so se na spletu pojavila namigovanja, da naj bi ASUSTeK verjetno prenehal z izdelavo matičnih plošč temelječih na KT400A čipovje. Danes je odjeknila še ena tovrstna vest. Tajvanski viri namreč poročajo, da je podoben sklep sprejel tudi dobro poznani ABIT; odločili so se, da do nadaljnjega prenehajo z izdelovanjem vseh matičnih plošč za AMD-procesorje osnovanih na VIA-čipovjih. Več o tem tu in tu.

4 komentarji

Nova recenzija: Minority Report

Slo-Tech - Slo-Techov forum (Klik! [:D]) -- tako kot realni svet -- pozna določena pravila in ureditev. Pri nas so represivni organi poimenovani "Ministrstvo Ljubezni", ki ga vodijo Tajni policaji s pomočjo moderatorjev. Pripadniki se verjetno ne bi branili novega načina dela na principu predzločina: uporabniku bi bila pravica odgovarjanja odvzeta in substituirana z nazivom še preden bi ta sploh utegnil pomislit na smetenje ;-).

Naš DrSergioDJ si je delovanje tovrstnega sistema ogledal v filmu Minority Report; Spielbergova mojstrovina ga očitno ni pustila hladnega. Konec koncev -- v katerem drugem filmu brskamo po računalniku ob spremljavi Schubertove Nedokončane simfonije, zmrznjenim zaporničkom pa čas preganja čuvajevo igranje Jesu Piu na velikansko orglovje?

1 komentar

Bojni stroj ali odporna igračka?

Slashdot - Ste siti razbitih LCD zaslonov pri padcu prenosnika na tla in odštevanja denarcev za popravilo, če po pomoti zlijete kavo na tipkovnico? Pri podjetju Itronix imajo za vas rešitev, ki se imenuje GoBookMAX. To je prenosni računalnik, a tudi veliko več. Lahko ga vržete po tleh, vtaknete v pečico, pustite ponoči v hladilniku, potopite v bazen in še kaj. Izdelek je zelo primeren za vojake, terenske reševalne ekipe ter petletne otroke, poganja pa ga 700 megaherčni procesor.

A to še ni vse, če kupujete v imenu vladne organizacije, imamo za vas pripravljen tudi sistem CoBRA - programski paket, s katerim lahko identificirate okrog 60.000 kemikalij in bioloških "groženj", ter tako poskrbite, da bo vaša kuhinja vedno čista in svetleča. Cena,...

11 komentarjev

Seznam samostojnih popravkov za WinXp

Warp2Search - Warp2search je objavil nekaj popravkov za Windows XP in Internet Explorer 6. Namestitev teh popravkov je pomembna za vse, tudi za tiste, ki uporabljate WindowsUpdate, saj v njem niso prisotni. Stran bo sčasoma vsebovala vse popravke, ki jih je mogoče namestiti s spleta in niso našli prostora v WindowsUpdate. Na tem seznamu pa boste našli tudi opis, kako vam popravek lahko koristi, kdaj je bil izdan in seveda našli povezavo za dolvleko.

0 komentarjev

Najboljše med najboljšimi

Problem Radeona 9500

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Velikokrat se pri izbiri grafične kartice pojavijo težave, saj je trg dobesedno naphan z njimi. Da bi nam olajšali delo pri izbiri in nakupu, so si samo na X-bit labs vzeli čas in testirali kar 13 grafičnih kartic:
  • ATI Radeon 9700 Pro (128MB); 9500 Pro (128MB); 9500 (128MB); 9500 (64MB); 9100 (128MB) ter 9000 (128MB) in
  • nVidia GeForceFX 5800 Ultra (128MB); GeForce4 Ti4800 (128MB); Ti4600 (128MB); Ti4200-8x (128MB); MX440-8x (64MB); GF3 Ti200 (128MB) ter še
  • SiS Xabre 600 (64MB).
Teste so opravljali na računalniku, ki ga je poganjal procesor Pentium4 2.8GHz na Asus P4S8X (SiS648) matični plošči in s 512MB DDR333 SDRAM. Končni zmagovalec pa je bila grafična kartica GeForceFX 5800 Ultra...

5 komentarjev

Toshiba in metanol

SiOL - Zadnjič smo pisali o prenosnikih, ki jih bo hladil metanol, danes pa pišemo o prenosnikih, ki jih bo taisti alkohol poganjal. Toshiba je namreč izdelala prototip pogonske celice, ki naj bi s prostornino 50-ih kubičnih centimetrov pokrbela za nemoteno delovanje računala vsaj pet ur. V celici se bo metanol razgradil in s tem proizvajal povprečno 12 W do maksimalno 20 W moči. Medtem ko so dandanašnji prototipi veliki kot hišna opeka, bodo v prihodnosti v velikosti namiznega glodalca. Več si preberite na SiOL-u. Zahvala Tody-ju!

1 komentar