»

Tudi najboljšim se včasih kaj ponesreči

Dokazno gradivo :)

vir: HardOCP
Slo-Tech - Pri [H]ard|OCP so se odločili, da bodo poskušali narediti ekstremni overclock Pentiuma IV, vendar so se pri tem omejili na izbiro komponent, ki so na voljo vsem, odmislili pa so tudi razne modifikacije. Za začetek so kupili nekaj izvrstnega hardwarea (P4 3,06 GHz, dve palčki Corsairovega pomnilnika, Asusovo Granite Bay ploščo, Vantecov 520 W napajalnik ter Radeona 9700 Pro), vse skupaj pa so vstavili v Vapochill ohišje, tako da je bilo za hlajenje poskrbljeno. Pričeli so s postopnim dvigovanjem frekvence in prišli do lepih 4,2...

9 komentarjev

Še več podrobnosti o Bartonu

AMD Zone - Na AMD Zone so se pojavile prve deklarirane hitrosti AMD Athlonov XP zgrajenih na Barton jedru, ki se od Throughbred B jedra razlikuje po količini L2 pomnilnika v jedru samega procesorja.

Tukaj so cene (Veljajo za količino 1000 procesorjev in več.):
AXDA2500DKV4D $169.00 (36.500 SIT)
AXDA2800DKV4D $364.00 (78.600 SIT)
AXDA3000DKV4D $571.00 (123.300 SIT)
AMSN2600DKT3C $265.00 <- 266MHz MP (57.200 SIT)
AXDA2500BOX $177.00 (38.200 SIT)
AXDA2800BOX $372.00 (80.300 SIT)
AXDA3000BOX $579.00 (125.000 SIT)
AMSN2600BOX $273.00 <- 266MHz MP (59.000 SIT)

AMD jih bo predvidoma začel razpošiljati 10. februarja 2003. Kot vidite je cena 3000+ modela kar začinjena, pa še vseeno (subjektivno) se mi zdi bolje kot Intelovih 200.000 SIT za 3 GHz procesor. Za več informacij si oglejte tole ali pa tole.

9 komentarjev

Črna zverina

NexusHardware - Če imate v vašem računalu vodno hlajenje in za hladilnik uporabljate kakšen star, zarjavel hladilnik od prastare "bolhice" (So te sploh že imele vodno hlajenje? -- alien-w) ali Lade in nimate prav veliko prostora, se lahko veselite tega testa, ki so ga spisali na NexusHardware. Black Ice Xtreme je vodni hladilnik s ceno nekje okoli 70 zelencev (dobrih 15 tisoč tolarjev), ki se je obnesel kar solidno, zatorej hitro na branje.

6 komentarjev

Smeško namesto zapisnika

Yahoo News -

Policisti v Franciji so se tokrat srečali z zelo zanimivo kartoteko nekega voznika. Devetnajstletnega voznika so namreč ustavili, pri redni kontrolni pa so ugotovili prekoračitev dovoljene meje alkohola v krvi. Ko se je pojavil pri sodniku za prekrške v severni Franciji, natančneje v mestu Besancon, je mladenič tam našel nezavarovan računalnik, prek katerega se je dokopal do svoje kartoteke.

Jasno jo je izbrisal, da pa bi testiral dobrodušnost policistov, je na njeno mestu vstavil simbola ;), kar vsi računalniški uporabniki prepoznamo kot smeška. No, sodnik ni bil tako vesele narave, prisodil mu je štiristo evrov kazni, prenehanje veljavnosti vozniškega izpita ter tromesečno bivanje v ječi. Niso vsi za štose ...

7 komentarjev

Belkin OmniView 4-port KVM

ExtremeMHz - Kaj storiti, ko imate več računalnikov ter premalo prostora? Rešitev je tu! Preprosto na mizo postavite tipkovnico, podgano™ in seveda monitor ter vse skupaj priklopite na novi Belkin OmniView. Pod mizo se sedaj lahko bohotijo kar štirje računalniki med katerimi lahko s pomočjo te iznajdbe enostavno preklapljate.
    Lastnosti:
  • podpora štirim USB računalnikom naenkrat;
  • zmožnost preklapljanja zvoka in mikrofona;
  • LEDice za vizualno nadzorovanje;
  • 2 vgrajena USB vtiča;
  • nadgradljiv firmware (za Windows sisteme);
  • kompatebilnost z Mac-i;
  • emulacja USB tipkovnice in miške;
  • podpora video resolucije do...

1 komentar

Phantom of the Florida is there...

The Register - Mnjah, dragi moji, menda se nam bliža izid še ene konzole.

Šlo bo za že skoraj tipično zadeganje PC-ju podobnih komponent v lično konzolastično škatljico, ki bo po besedah avtorjev vsebovala najhitrejši procesor, največjo izbiro iger na trgu, napredni igre doljemajoči sistem na zahtevo; ne, ni govora o pol milijona vredni modifikaciji PS2-Xbox-GameCube-PC-All-In-One, ampak o konzoli podjetja Infinium Labs, ki bo igričarstvu obelodanjena marca, na police poslana pa novembra.

Igričarjem? Očitno -- o naprednih zmožnostih, torej običajnih pcjevsko-tajniških opravilih, ni ne duha ne sluha.

Če nadaljujem v naslovu pričeto parafrazo Webbrovega musicala: "... inside their mind."

Dodatek: obiščite spletno stran, (mimogrede si oglejte še naslov, na katerega je usmerjena domena) kliknite "play" na animaciji ter...

7 komentarjev

Spletni Patenti: okvirji

The Register - SBC Communications Inc. je po angleškem BT-ju drugo podjetje, ki ga bo web-ljudstvo sežgalo na grmadi za trosenje z dokazi podkrepljenih traparij'c: trdijo namreč, da si pod patentnima številkama 5,933,841 in 6,442,574, ki sta sicer poimenovani "Structured Document Browser", lastijo pravice do uporabe postopka, s katerim se na spletnih straneh po kliku na povezave zamenja vsebina, a ključni deli ostanejo nedotaknjeni; z drugimi besedami: frames.

Bonbonček, ki ga je verjetno prvi podprl Netscape v verziji 2.0, je bil v "zgodnjih dneh interneta", kakor bi temu upravičeno lahko rekli v Sloveniji, sila uporabljan in uporaben, saj je omogočil hitrejše nalaganje strani, preprostejše razvijanje spletnih aplikacij ... vendar pa je s pojavom hitrejših povezav, strežniških programov, svojeglavo podporo brskalnikov ter nenazadnje (predvsem?) tudi z razcvetom domačega spletnomojstrstva izgubil na svojem pomenu celo do te mere, da se ga je prijel že skoraj slabšalen prizvok.

BT-jeva polomija s...

7 komentarjev

Kaj kupiti by AnandTech

AnandTech - Na AnandTech so ponovno objavili svoj, lahko bi rekli že kar tradiconalni, prispevek -- Weekly Hardware Price Guides, ki govori jasno o tem, kaj se ta trenutek splača kupiti. Tokrat so se posvetili predvsem procesorjem (Intelovim ter AMD-jevim), ATI-jevim grafikuljam ter pomnilniku. Ste vedeli, da lahko v tujini dobite 256 MB RAM-a že za slabih šestdeset dolarjev? Kakorkoli že, če trenutno nakupujete ali pa se na nakup pripravljate, je ogled članka priporočljiv. Še sveže!

0 komentarjev

Lepše pisave za Linux

Kiberpipa - Izgleda, da bomo tudi v prostem delu računalniškega sveta končno lahko ugledali malce bolj očem prijazne pisave. Fundacija GNOME in razvijalci pisav Bitstream inc. so namreč podpisali namero o dolgoročnem sodelovanju.

Prvi neposredni efekt tega sodelovanja bo ta, da bodo Bitstreamovci pod odprto licenco skupnosti odprtega programja podarili 10 svojih pisav. Čeprav je res, da ko se enkrat navadiš na neke pisave, se je težko privaditi na druge. Tako je za oko navajeno grobih pisav vklop antialiasinga kar precej hud šok ...

Sicer pa moram vsaj zase reči, da se mi zdijo vsaj za brskanje po spletu pisave v Linuxu precej v redu, medtem ko so mi recimo tiste na iMacih naporne, ker so preprosto preveč razmazane... (ok naj se zdaj usuje nadme gruča Mac-loverjev in me popljuva zaradi tega stavka :)

Predvsem pa je pod linuxom zoprno, da včasih enaka pisava v različih kodnih naborih izgleda drugače. A tudi to bo minilo....

6 komentarjev

Pregled multimedijskih predvajalnikov za GNU/Linux

Linuxorbit -

Na LinuxOrbit so naredili zanimivo primerjavo najnovejših multimedijskih predvajalnikov za Linux. Primerjali so večino trenutno dostopnih izdelkov, od Totema do VLCC, XMMS in Xmovie programov. Ker je tudi med bralci Slo-Techa precej zanimanja za Linux distribucije, bo tudi omenjeni članek verjetno zanimiv. Klik!

Dodatek: RPM pakete za večino v članku opisanih programov za zadnje distribucije RedHat Linuxa (7.2 ter 8.0) najdete na FreshRPMs.

6 komentarjev