»

Nedeljsko zatišje

Slo-Tech - Kot ponavadi, je nedelja čas, ko na spletu primanjkuje novic. Ker pa vas vseeno moramo nekako zaposliti, pridejo na vrsto vse zanimive novice, ki sicer ne bi bile objavljene. Je to slabo? Niti ne..

Verjetno vsi poznate Nitpickers, stran, kjer lahko najdete vse napake, ki se pojavljajo v filmih. Najboljše so seveda vse zanimivosti, ki jih filmarji pripišejo računalničarjem. Sedaj pa nekaj popolnoma drugega, bi rekli pri Monthy Phytonu. Podrobnega gledanja filmov se je lotila skupina navdušenih fizikov, ki s kalkutatorjem in ostrim očesom secirajo filme. Kako pa vas lahko Hollywood preseneti danes? Klik.

1 komentar

Tudi ECS (pisano) s KT400

t - break - Tudi tajvansko podjetje ECS, ki se ukvarja z izdelavo matičnih plošč, je izdalo svojo matično ploščo, ki temelji na KT400 naboru, tajvanskega podjetja VIA - nova Elitka se imenuje L7VTA. Na spletni strani T-Break pa so se potrudili in spisali še vroč test te ECSjeve umetnine.
Vam je všeč barva? Vašim otrokom ali mlajšim bratom oziroma sestram bo sigurno! --alien-w

0 komentarjev

Tablet PC

ZDNet - Če spremljate sceno na področju prenosnikov, verjetno poznate Compaqove prenosnike Evo. Namenjeni kot nasledniki znane serije Armada, so sicer postregli z lepim designom, samo so bili, vsaj po moje, premalo zmogljivi in predragi.

Kljub temu so bili vmesna stopnja do t.i Tablet PC-jev. Tako bo HP iz trga umaknil serijo N200, ki jo bo nadomestil Evo tablet PC. Pogruntavščina, ki jo podpira tudi Mali Mehki, omogoča, da na prenosnik pišemo s posebnim peresom, poleg tega pa je naprava tudi normalen prenosnik, samo zaslon bo potrebno zasukat, saj bo v "Tablet" načinu zaslon pokrival tipkovnico.

S Transmetinim procesorjem Crusoe TM5800, ki bo nihal pri 1 Ghz, in velikostjo modela N200 nas bo za okoli 2000$ doletel sedmega novembra, poročajo na ZDNetu.

0 komentarjev

Gorivne celice

MSNBC - Gorivne celice, ki bodo nekoč morda izpodirinile baterije in akumulatorje v elektronskih napravah so vedno bližje dejanski uporabnosti. O tej iznajdbi smo že pisali, a do sedaj so se zadeve že precej spremenile.

Gorivne celice proizvajajo elektriko s preprosto kemično reakcijo alkohola metanola. Kemična reakcija poteka iz metanola in nekaj drugih snovi, nastajajo pa elektroni, protoni, ogljikov dioksid in voda. Protoni izhajajo iz celice skozi posebno membrano, elektroni stečejo po žicah in ustvarijo električni tok, vode je samo kapljica na dan in izhlapi, ogljikov dioksid pa se izloči v zrak.

Gorivne celice se že uporabljajo recimo v avtomobilih, bolnišnicah in drugih strokah, toda le-te celice so velike kot pralni stroji oziroma kot počitniške prikolice, podjetje MTI Micro, ki vključuje tudi podjetji Casio in Motorola, pa se z okoli 45 zaposlenimi ukvarja z minituarizacijo teh naprav. Optimistično napovedujejo, da bodo prve take celice pripravljene na prodajo leta 2004. Več o tem...

21 komentarjev

Še en komplet za vodno hlajenje

MODTHEBOX - Tukaj si lahko ogledate test še enega 'plug'n'play' kompleta za vodno hlajenje. Zadeva se prodaja za ceno pod 100 ameriških zelencev, tako da bo kar pravšnja za vse začetnike v svetu vodnega hlajenja. Vendar ima komplet tudi svoje napake - katere, si pa le preberite tukaj.

Sam sem sicer mnenja, da je nekako bolje, če si sam narediš sistem, ki je prikrojen tvojemu računalu. Vendar je za nekoga, ki šele vstopa v svet vodnega hlajenja, en takle komplet kot nalašč.

1 komentar