»

Kaj storiti z 80 mio USD?

Akvarij pred oknom

vir: U.S. Submarines
U.S. Submarines - Ste večni popotnik, ki želi odkrivati nove dežele, pokrajine in kulture? Vam v predalu leži 80 milijonov dolarjev? Če ste na prejšnji vprašanji odgovorili z da, si lahko kupite svojo lastno podmornico. Phoenix je luksuzno podvodno plovilo, v katerem je kar 470 kvadratnih metrov prostora in se lahko potopi do globine tristotih metrov. Poleg luksuzno opremljene notranjosti pa so v podmornici skriti tudi čolni, s katerim boste lahko pobegnili na samotno plažo.

21 komentarjev

Skrivnostni podatki na romanju

News.com - Podatkovni paketi veliki 55.808 bajtov, ki navidezno izvirajo iz neobstoječih internetnih naslovov, že nekaj časa potujejo po Spletu. Najprej so mislili, da je izvor nek črv, toda kaže, da gre za nekaj drugega, čemur internetne varnostne službe še niso prišle do dna. Več o tem tukaj.

Upajmo, da se Internet ni začel zavedati samega sebe!

20 komentarjev

Malo Folding statistike

Slo-Tech - Kot kaže, Slo-Techu leži projekt Folding@Home, kjer vsi zainteresirani darujejo svoj procesorski čas za potrebe raziskovanja pregibanja proteinov. Trenutno na lestvici vseh ekip zasedamo zavidljivo 55. mesto z narejenimi 6.522 enotami. Tedensko pridobimo dobrih 32.000 točk, kar je, če se forumaši spomnite, le 8.000 manj od "sanjske tedenske produkcije", ki bi nas sčasoma pripeljala med prvih 30 svetovnih ekip. Statistike na Extreme OC pravijo, da bomo v kratkem prehiteli še 6 ekip, da pa nam nobena ne grozi. Fantje, carji ste. <i>Fold on!</i>

Dodatek: še povezava na Slo-Techovo Folding stran.

52 komentarjev

PocketPC 2003

Asus MyPal a620

vir: Hardware Analysis
Hardware Analysis - V ponedeljek bo Microsoft na tržišče uradno poslal svoj PocketPC 2003, ki bo zamenjal lanski PocketPC 2002. Na HardwareAnalysis so si predvčerajšnjim ogledali Asusov 400 MHz model MyPal a620 s 64 MB pomnilnika, na katerem že teče nov sistem. PocketPC 2003 se od predhodnik razlikuje predvsem po boljši podpori brezžičnim komunikacijam (WiFi) in novim standardom, kot so denimo XHTML, CSS, HTML 4.0, JavaScript 5.5, WAP 2.0, WTLS, IPv6 in drugi. Še cena: 330 evrov, 350 dolarjev oz. preračunano dobrih 70 slovenskih tisočakov. Test!

2 komentarja

Študent vdrl v šolski strežnik

Excite News -

Na kalifornijski univerzi v Riversideu so v petek aretirali 21-letnega študenta, ki je obtožen nepooblaščenega dostopanja do šolskega računalniškega omrežja, torej poenostavljeno rečeno, obtožen je vdora. Tedaj so namreč tam potekale študijske volitve, Shawn Nematbakhsh pa je z vdorom dodelil na stotine glasov izmišljenemu kanditatu, ki ga je bil sam poprej ustvaril in poimenoval American Ninja.

Če se bodo obtožbe pokazale kot resnične, ga lahko doleti kazen do treh let zapora in 10.000 dolarjev (dva milijona tolarjev) denarne kazni. Študijsko sodišče ga lahko poleg tega še izključi, začasno suspendira, premesti ali zahteva, da zadnje četrtletja šolanja z vsemi izpiti ponovi. Odveč je omeniti, da je (bil) Nematbakhsh tik pred diplomo. Klik!

8 komentarjev

Predstavljen naslednik SCSI

News.com -

V New Yorku so na tamkajšnji ameriški inačici CeBIT-a trije zavezniki -- Hewlett-Packard, Seagate in Adaptec -- predstavili prototip novega načina dostopa do diskov, ki bo po njihovem mnenju nasledil zdaj uveljavljeni SCSI-standard. Novi standard se imenuje Serial Attached SCSI ali krajše SAS. Njegovi utemeljitelji verjamejo, da bo ta standard ostal korak pred SATA-standardom, ki se sedaj prebija v cenejše (domače) sisteme.

Prve Adaptecove krmilnike lahko pričakujemo s koncem tega leta, dočim je pričetek masovne proizvodnje in prodaje planiran za leto 2004. Zanimivo je še to, da bosta SAS in SATA uporabljala enake vodnike, le da bodo ti pri SAS lahko dolgi do osem metrov, medtem ko pri SATA le slab meter. Za prve verzije SAS napovedujejo hitrosti tja do treh gigabitov na sekundo, druga inkarnacija pa naj bi jih še podvojila. Tehnične karakteristike SAS-standarda uradno še niso potrjene, a pričakujemo lahko, da bo T10-skupina Mednarodnega komiteja za standarde informacije...

2 komentarja