»

Cyber-war

The Register - Na žalost so se sovražnosti na srednjem vzhodu spet razplamtele in Izraleci ter Palestinci so že nekaj tednov v vojni. Ampak, tokrat ne gre samo za konvencionalno vojno, temveč tudi vojno v cyber svetu, kjer so se spopadli hackerji obeh držav z raznimi DoS napadi, hackanjem in podobnimi zadevami. Zelo odmeven je bil vstop enega izmed najbolj znanih hackerjev na svetu, Ehuda Tenebauma ( The Analyzer... znan po največjem napadu na Pentagon do sedaj ), v vojno, seveda na izraelski strani. Svoje podjetje 2XS, ki se ukvarja z web zaščito ( kako ironično ) je povezal z izraelsko hackersko skupino IIU ( Israeli Internet Underground... ustanovil jo je sam leta 1996 ), skupaj pa so ponudili zastonj zaščito vsem izraelskim podjetjem, ki so se čutila ogrožena. Tudi v cyber svetu imajo torej Izraelci znatno prednost, toda na srečo so cyber zadeve precej bolj negotove. Če vas zanima več, si preberite to novico na The Registerju....

1 komentar

Hercules zamenjuje ventilatorje

HardOCP - Zelo veliko kupcev Herculesovih GeForce kartulj se je pritožilo zaradi odpovedovanaj ventilatorja na hladilniku, zato je podjetje naredilo edino pravo potezo ter ponudilo zastonj zamenjavo ventilatorja. Vse, kar morate narediti je izpolnitev tega obrazca in že vam bodo poslali novi ventilator. Mimogrede, nikjer ne zahtevajo kakega potrdila o nakupu, tako da si zastonj ventilator lahko priskrbi kdorkoli [;)].Popravek: zadeva zaenkrat velja samo v ZDA, upajmo, da se bodo kmalu zmigali tudi v Evropi [:(].

3 komentarji

Mega test SocketA hladilnikov na AnandTechu

AnandTech - Da so prvi na vseh področjih, so na AnandTechu dokazali z najnovejšim SocketA primerjalnim testom. Med seboj so primerjali kar 11 hladilnikov, oziroma veliko večino trenutno dostopnih SocketA hladilnikov, tako da gre za res temeljit test. Kot najboljši se je zkazal bakreni HedgeHog hladilnik ( v Sloveniji ga ne bo nikoli ) v povezavi z Deltinim 38cfm ventilatorjem, toda tudi GlobalWin FOP38, Alpha PAL6035 in SuperOrb so se lepo izkazali. Ogled priporočljiv.

0 komentarjev

Defektni Pentiumi4

CNet - Sodeč po tej novici na CNetu, so prve serije Pentium4 procesorjev vsebovale napako. Na srečo nič tako kritičnega kot prvi Pentium procesorji ali Pentium3 1.13GHz, toda grenak priokus vseeno ostaja. Intel zatrjuje, da je to manjšo softversko napako odpravil, še preden so prvi procesorji dosegli kupce. Menda bo že res...

0 komentarjev

Test SiS730 čipovja

SysReview - Ok, Sergio je že izlil svoja najgloblja čustva v zvezi z mojim rođendanom, tako da lahko nadaljujemo z "navadnimi" novicami [:\\]. Torej, na SysReviewu so objavili enega izmed prvih testov SiSovega 730 čipovja. Gre za low-end čipset za AMDjeve SocketA procesorje. Na žalost zadeva ne podpira DDR SDRAMa, toda po moje bo vseeno dokaj konkurenčna, predvsem na manj zahtevnem trgu. Če vas zanima zakaj, si kar oglejte test!

0 komentarjev

Ups...

Jaz - Danes popoldan sem nam je zgodila ena neprijetna stvar, namreč na strežniku nekaj ni bilo ok in zato nikakor niste mogli priti do naših strani [;(]. Se opravičujemo in upamo, da se te stvari v prhodnosti ne bodo več dogajale [:D].

5 komentarjev