»

Navodilo za pisanje novic

Slo-Tech - Takole je: če hočete, da bo vaša novica objavljena na prvi strani Slo-Techa, potem se držite nekih osnovnih pravil. Upoštevajte slovnično pravilnost, ne bodite preskopi s podatki, a ne napišite celega eseja. Vedno izberite pravi vir ter nujno vključite povezavo do strani, iz katere ste novico pobrali, razen če to v nobenem primeru ni mogoče. Upam, da vam bo to olajšalo morebitno delo :D.

0 komentarjev

Vantecovi okrogli IDE kabli

Overclockers Online - Prav vsi, ki smo hoteli optimalizirati pretok zraka čez ohišje, smo se vprašali, zakaj za vraga so 80-žilni IDE kabli narejeni tako, da zasedejo samo dve dimenziji? Tako izpadejo zelo ploščati ter izjemno ovirajo pot zraku. Tisti, ki smo pred dvema letoma hoteli imeti okrogle kable, smo se opravila lotili sami ter preprosto razrezali kabel na skupke po pet žic ter naredili okrogli kabel, ki ni oviral pretoka zraka. No, medtem so računalniški proizvajalci že zavohali vir dohodka ter se sami spravili v množično proizvodnjo takih pripomočkov. Eno od podjetij, ki proizvaja te kable, je Vantec, ki svoje kable izdeluje v treh dolžinah - 45 cm, 60 cm in 90 cm. Izbiramo lahko tudi med enim ali dvema priključkoma za diske. Kot so rekli na OC Online - lepši od doma narejenih, s profesionalnejšim, kulsim izgledom. Take kable (sicer nisem prepričan da ravno od Vanteca) prodajajo tudi v Mlacomu - za 90 centimeterskega boste morali odšteti 4.200 SIT....

1 komentar

Ko ni časa, ali pa se nam preprosto ne da...

Slo-Tech - ...nam priskoči na pomoč tale programčič. Če ste že bili kdaj v situaciji, ko ste iz določene strani želeli skopirati veliko količino slik vašega priljubljenega filma, igralke (tenisačice?), ali koga drugega, potem veste, da je klikanje po slikah sem in tja nadležno in zoprno opravilo. Le zakaj ne bi medtem ko uživate v hladni (ali topli) pijači s prijatelji za vas slike shranil program Express WebPicture. Posebnost tega programa je, da na zelo enostaven način brez našega truda posname za nas iz interneta večjo količino slik. Vpišemo samo url (npr. http://www.slo-tech.com) in vse kar moramo storiti je le še to, da se za nekaj časa odpravimo na "lepše", medtem pa bo program skopiral vse slike ki se nahajajo na dotičnem url-ju v naš računalnik. Preprosto in hitro. Klik!!

4 komentarji

Vodno hlajeni Xbox

HardOCP - HardOCPjevci so naredili to, kar navadnemu uporabniku Microsoftove nove konzole ne bi prišlo na kraj pameti - shladili so ga z vodo. Zadeva izgleda, vsaj po mojem mnenju, kar kul, saj so pod črnega Xboxa namestili črno hladilno skrinjo, iz nje potegnili cevi ter na procesor namestili majhen bakren vodni blok. Navijali ga še niso, a to nameravajo v enem prihodnjih delov članka, spraviti se pa mislijo tudi v vodno hlajenje nVidiinega NV17 ter v dodajanje pomnilnika konzoli. V računalništvu je, kot vidite, mogoče že prav vse...

2 komentarja

Kot Napster - le drugače

Slo-Tech - Sicer ne vem, če je o tem programu že bilo kaj govora in glede na to, da je to moja prva "novica" mi morate, v primeru napake, oprostiti. Program REGET je podoben programom tipa Napster, vendar s to razliko, da išče samo datoteke, ki so shranjene na internetnih strežnikih, katerih pa prav gotovo tudi ni malo, tako da se za "prihodnost" le-tega zaenkrat zagotovo še ni bati. Program je sicer plačljiv, 30 dnevna preizkusna različica pa je tu. Dolvleka pa tukaj!

2 komentarja

Prenovljeno vnašanje novic

Slo-Tech - Dragi bralci in bralke, od danes naprej zapiramo naš poštni predal nabiralnik@slo-tech.com. Zakaj, pravite? Do sedaj je lahko vsak, ki je kliknil v levem meniju na "pošlji novico", vpisal tekst, ki je bil nato poslan nam na nabiralnik. Od danes naprej je to drugače, saj lahko vsak registriran uporabnik piše novice direktno na stran. Te novice niso vidne publiki, dokler administrator potrdi (ali pa ne potrdi) njih objave na strani. Tako bodo novice, ki bodo zanimive, dobro spisane ter poučne - objavljene na naši strani kar pod vašim uporabniškim imenom.

Še opozorilo za tiste, ki mislijo, da bodo lahko prek novic brez konca reklamirali svoje "najnovejše proizvode" - vsakemu uporabniku posebej lahko tudi izklopimo dostop do skripte, tako da se niti nima smisla truditi :D.

7 komentarjev