»

Abort 2k2

Cyberpipe -

Zopet se kani odviti računalniški tabor Abort 2k2 -- tokrat že šesti zapored. Dogajal se bo ta vikend, torej 6. in 7. decembra, v prostorih KiberPipe na Kersnikovi 6 v Ljubljani.

Letošnji računalniški tabor Abort 2k2 je usmerjen v področje multimedije (2D/3D, glasba, html, wap) v Linuxu ter je razdeljen v dva dela. V prvem bodo predavatelji predstavili orodja in jih v namestitveni delavnici tudi pomagali namestiti udeležencem tabora, v drugem, tekmovalnem delu, pa bodo obiskovalci pokazali svojo spretnost in pridobljeno znanje pretopili v praktičen izdelek.

4 komentarji

Testa grafičnih kartic

več strani - Tako, na internetu sta se pojavila dva nova testa grafičnih kartic. Prvega so tokrat izvedli na [H]ardOCP, kjer so testirali kartico z imenom Asus V9280S/TVD Ti 4200-8X, ki, kar nam pove že ime, temelji na GeForce4 Ti4200 grafičnem procesorju ter uporablja novo AGP 8x vodilo. Gre sicer za malce starejšo kartico, kateri pa je vrednost ob pojavi GeForceaFX padla in je tako še bolj privlačna za kupce, saj gre še vedno za eno izmed močnejših kartic dandanes.

Drugo kartico pa so testirali na Beyond3D. Tam so preizkušali kartico imenovano Parhelia. Matroxova stvaritev s 128 MB pomnilnika, ki naj bi predstavljala konkurenco GeForce4 karticam, a jim lahko na žalost konkurira le v ceni. Tisti, ki se z grafiko ukvarjajo poklicno so seveda izvzeti, saj imajo posebne zahteve in natančno vedo kaj potrebujejo. V kolikor ste še vedno v dvomih glede nove grafične kartice, klik ter klik!

0 komentarjev

Crucial 256MB PC2700 DDR

M:6 - Še en DDR pomnilnik za "navijače". Na M:6 so naredili obširen test, ki si ga lahko ogledate tukaj.
Ena ploščica tega pomnilnika pa vas bo olajšala za okoli 80 zelencev.
Še specifikacije:
  • DDR PC2700
  • 167 MHz Ura, 333 MHz podatki
  • Voltaža: 2.5V
  • SDRAM Timing: CL=2.5
  • max nastavitve za DDR400: 3-3-3 -> 210 MHz

0 komentarjev

KT400, SOYO

Hexus - O teh ploščah je bilo napisanih že toliko novic in testov, da o njih čivkajo že vrabčki na strehah. A še vedno jih za nekatere ni dovolj. Eden izmed teh fanatikov je na Hexus spisal članek o plošči podjetja Soyo. Plošča ima v imenu besedo Platinum, ki nam namiguje na njeno barvo - plošča je namreč v srebrno-sivi barvi - a to je tudi edina stvar, ki naredi to ploščo "platinasto" (s takim imenom smo pričakovali tudi kakšne posebne priboljške). Da pa ne bomo preveč razglabljali o specifikacijah, je tu vsem dobro poznani: Klik!

1 komentar

nForce II matična plošča

Hardware Zone - nVidia ni le gigant na področju grafičnih kartic, saj kot veste izdeluje tudi nabore čipov. Pred kratkim je izdala novo čipovje (ki pa ni več tako zelo novo), na katerem delujejo AMD procesorji - nForce2. Ploščo, ki so jo testirali v Hardver coni, je proizvedlo podjetje Leadtek, ki je pravzaprav zelo poznano prav po GeForce karticah. Plošča ima zelo podobne specifikacijevsem ostalim, a seveda AGP 8x in ostale dobrote niso vse, pomembna je namreč tudi zanesljivost in hitrost. Dosegla je precej dobre rezultate v vsem poznanih testnih programih, tako da morda ne bi bila slaba izbira. Za dodatne informacije si preberite test tu.

2 komentarja

Optimizacija računala

Tweak Town - Ko računalo kupimo nam popolnoma zadošča, a že po nekaj mesecih uporabe ugotovimo, da računalo ne zmore več poganjati najnovejših igric in vedno bolj zahtevnih grafičnih programov. O tem, kako računalnik pripravite k čimboljšemu delovanju so se razgovorili na Tweak Town-u. Omenili so večini Slo-Techerjev poznano navijanje procesorja ter optimizacijo BIOSa. Poleg tega pa je v članku kar precej govora o optimizaciji operacisjkega sistema in namestitvi gonilnikov. V besedilo je vpleteno kar nekaj zanimivih povezav, ki vam bodo morda zelo koristile. Če vaš računalnik ni to, kar ste mislili, da bo, si članek oglejte.

1 komentar

Lian Li PC-9300

AnandTech - Na Anandtechu so opisali novo Lian Li PC-9300 ohišje, ki ga bodo kupili tisti, ki želijo imeti računalnik povezan s televizijo in domačim Hi-Fi sistemom, kaj več pa od ohišja ne gre pričakovati. Napajalnik in matična plošča morata biti prilagojena velikosti ohišja, vendar ne skrbite, saj več kot dobro grafično, zvočno in mrežno kartico v tem sistemu tako ali tako najbrž ne boste potrebovali. Ohišje je aluminijasto, z modrimi diodami. Klik!

0 komentarjev

HyperThreading

Tom's Hardware - Tehnologijo z imenom HyperThreading HT so "iznašli" pri podjetju Intel, na njej pa sloni najnovejši Pentium4, ki tiktaka s kar 3.06GHz. O tej tehnologiji so tokrat govorili na Tom's Hardware, kjer so spisali zanimiv članek. V tem, dokaj kratkem članku boste izvedeli vse, kar morate vedeti o tej novosti. Če imate na vašem bančnem računu nekaj 100 tisočakov odveč, o nakupu 3.06GHz procesorja resno razmislite. Klik!

2 komentarja