»

Slo-Tech testiral Athlone XP

Slo-Tech - Še ena v vrsti ekskluziv Slo-Techa! Čast sem imel na test vzeti vso serijo novih AMDjevih zverin, poimenovanih Athlon XP ter jih popeljati na serijo testov, ki pokažejo, kako hitri v resnici so. V testu sem se dotaknil tudi novosti v Palomino jedru ter razlogov, zakaj se je AMD spravil v izdajo še enega jedra, ki temelji na .18 mikronski izdelavi. Sicer pa lahko ta test označim za prvega v tetralogiji člankov o novi seriji. Boste že videli, zakaj .

19 komentarjev

Primerjava Detonatorjev

Slo-Tech - Ja, hej, tega opravila so se lotili tudi na Templin Techu, in sicer na Geforce2 grafični kartici. Za razliko od včerajšnje primerjave nVidiinih gonilnikov, ki so jo spisali na The Guru of 3D, so tukaj v primerjavi vse verzije "le" od 10.80 dalje. Sicer je pa postopek dobesedno enak - Q3A na treh različnih ločljivostih ter privzeti test v 3D Marku 2000 ter 2001. Testirna platforma je bila 1.33 GHz Thunderbird na (pazi to) EPoX 8KHA+ osnovni plošči, sparjeni z 256 MB PC2100 pomnilnika. Klik za rezultate. Nič, vidim, da bom spet moral zaposliti alien-wja, da bo pretestiral vse Detonatorje na GF3 Ti500 .

0 komentarjev

Ali se japonska verska sekta usmerja med programerje?

Slo-Tech - Aleš Rosina nam je poslal zanimivo novičko. Hvala, Aleš!

Zloglasna japonska verska sekta AUM, ki je kriva za serijo napadov s smrtonosnim plinom sarinom, se je začela ukvarjati z razvojem aplikacij. Člani sekte se že nekaj časa nahajajo v Rusiji, kjer v tajnosti razvijajo ilegalne programske aplikacije in vdirajo v različne informacijske sisteme. V začetku tega meseca je japonska policija prijela člana sekte, ki je od neke poslovne banke ukradel večje število precej zaupnih in kočljivih podatkov. Pri tem si je pomagal s svojimi "cyber terorističnimi" sposobnostmi. Sekta AUM se ukvarja tudi z legalnim poslovanjem preko tokijskega podjetja, ki ustvarjen prihodek namenja financiranju sekte. Obveščevalne službe imajo sekto pod drobnogledom že dalj časa, saj menijo, da je zmožna storiti različna kriminalna in teroristična dejanja, še posebej tista, ki jih je moč izvesti z uporabo interneta. AUM se je v zgodovino zapisal pred šestimi leti, ko je v tokijski podzemni železnici v seriji...

3 komentarji

Iwill XP333

Slo-Tech - Na spletni strani Accelenation so opisali zelo zanimivo osnovno ploščo, ki bazira na čipovju ALi MAGiK1 C1, Iwill XP333. Čipovje se izkaže za zelo zanimivega, ker kot prvo sploh podpira 166 MHz frekvenco zunanjega vodila. Če to skombiniramo še z izjemnimi navijalskimi sposobnostmi, ki so proslavile podjetje Iwill s ploščo KK266A, dobimo zmagovalca. Test pokaže nekakšno bimodalno razdelitev rezultatov, saj v nekaterih testih vodi XP333, v drugih pa 8KHA+ (ja, vem, tečen sem s to ploščo, a kaj ko jo vsi testirajo kot referenco ). Bo to plošča, ki bo prevzela krono slavnemu KT266A čipovju? Počakajmo še na nekaj primerjalnih testov in videli bomo.

2 komentarja

DeCSS problemčki

Australian IT - Ko je sodišče DeCSS le priznalo kot 'free speech', je med uprabniki računalnikov, predvsem prostega programja ala Linux, završalo: dosežena je bila mala 'zmaga'.

Temu pa očitno ne bo dolgo tako. Prizivno sodišče v namreč v prid Hollywood-a razsodilo, da mora spletna stran 2600 Magazine, iz svojih strani odstraniti povezave na dotični programček. Če vas zanima več, oz. kaj sploh 'free speech' je in kaj ni - Klik!

0 komentarjev