»

Nexus 5 je prispel

Android Central - Ugibanj, kdaj bo Google predstavil novo generacijo mobilnega telefona iz družine Nexus je konec. Z današnjim dnem je namreč javnosti uradno predstavljen Nexus 5, 5. predstavnik linije Nexus in obenem prvi, ki ima 5-palčni zaslon (ime Nexus 5 bi torej lahko obdržali še nekaj generacij). Skupaj z njim je predstavljen še Android 4.4 KitKat, nismo pa bili deležni predstavitve druge generacije Nexus 10, katerega slike so že pobegnile na splet. Predstavitev mobilnika je bila sicer relativno tiha, saj Google sploh ni pripravil prireditve.

Vsem, ki so sledili govoricam,

65 komentarjev

Koda v Toyotinih vozilih lahko povzroči prometno nesrečo

Zatikajoč pedal.

Slo-Tech - Toyota se je v razvpitem oklahomskem procesu poravnala z voznico avtomobila Toyota Camry letnik 2005, ki je septembra 2007 povzročila prometno nesrečo s smrtnim izidom za sopotnico. Toyota bo morala zaradi težav z elektroniko v avtomobilu, ki je povzročila prometno nesrečo, izplačati tri milijone dolarjev. Če se stranki ne bi poravnali, bi sodišče prisodilo kazensko oziroma eksemplarično odškodnine (punitive damages), kjer so zneski še bistveno večji.

O slabi kodi, ki poganja svet, smo že pisali. Večina kode v modernih elektronskih napravah zaradi ekonomskih razlogov ne gre skozi temeljit postopek nadzora kvalitete. Kodo je mogoče pisati praktično brez hroščev, kot dokazujejo vesoljska plovila in letala, a to terja nesorazmerno veliko časa in stroškov. Prav v...

70 komentarjev