»

Google bo medijem za novice namenil milijardo dolarjev

vir: Google

Slo-Tech - Kot je v blogu pojasnil Sundar Pichai, CEO Googla in Alphabeta, v podjetju začenjajo s projektom Google News Showcase. Z njim nameravajo začeti medijem plačevati za vsebine visoke kakovosti, v ta namen so za prihodnja tri leta namenili milijardo ameriških dolarjev. Podjetje se je tako "prostovoljno" odločilo pričeti prav s tistim, kar od njega v zadnjem času zahtevajo številne države, Francija pa je tako ureditev že izpeljala v okviru svoje zakonodaje.

Googlovo krovno podjetje Alphabet je sicer lani pridelalo nekaj manj kot 162 milijard USD prihodkov in 34,3 milijarde čistega dobička.

Pilotno se projekt začenja v Nemčiji, z medijskimi partnerji kot so Der Spiegel, Stern in Die Zeit - ter v Braziliji z Folha de S.Paulo, Band in Infobae. Pozneje naj bi se pridružile še nekatere druge države, denimo Belgija, Indija, Velika Britanija in Nizozemska. Sprva je bila med njimi objavljena tudi Avstralija, a jo je Google nato umaknil, v ozadju pa je znani spor s tamkajšnjim regulatorjem...

15 komentarjev

Google predstavil telefona Pixel 5 in Pixel 4a 5G, pametne zvočnike Nest Audio in novi Chromecast

Google Pixel 5

The Verge - Google se s petim Pixlom odreka konkuriranju v najdražjem razredu in ponuja malo bolj dosegljiv telefon, ki mu ob bok postavlja še presenetljivo zmogljivega Pixla 4a v različici 5G. Nasledniki pametnih zvočnikov Google Home so Nest Audio, medtem ko se Android TV odslej spet imenuje Google TV in je zapakiran v prenovljen Chromecast, z daljincem.

Googlov jesenski predstavitveni dogodek (krajši video povzetek) je postregel s precej klasičnimi točkami programa, so pa presenetile nekatere podrobnosti. Težko pričakovani telefon Pixel 5 tako ne naskakuje tehnološkega prestola, za katerega se pretepajo Samsung, Apple in Huawei. Poslavlja se veliko novitet iz predhodnika, kot je slabo izkoriščeno ukazovanje z mahanjem (Soli) in hroščato odklepanje z obrazom. V zameno skušajo z v Evropi približno 650 evrov drago napravo ponuditi bolj uravnotežen telefon, ponudbo v tej smeri pa še okrepi drugi predstavljeni član družine - Pixel 4a 5G za slabih 500 eur, ki je v bistvu precej zmogljivejši od...

23 komentarjev