»

AMD Phenom

Daily Tech - AMD naj bi naslednji teden začel s predstavljanjem novega imena za svoje najzmogljivejše procesorje. Poleg Sempronov in Athlonov, ki bodo odslej označevali procesorje nižjega, oziroma srednjega razreda, bodo t.i. High End procesorji nosili ime Phenom, ki naj bi bila izpeljanka besede phenomenal. Dvojedrni procesorji K10 bodo tako nosili ime Phenom X2, štirijedrni pa Phenom X4.

Več o tem na Daily Tech-u.

62 komentarjev

DDR3 devetega maja

The inquirer - Intel je prestavil datum izida novega veznega čipa Bearlake, ampak tokrat, zanimivo, ne naprej, temveč nazaj na 9. maj (prvotni datum je bil 27. maj). Glavna novost prihajajočih matičnih plošč, ki bodo temeljile na Bearlakeu, bo seveda podpora pomnilniku DDR3, kako bo to vplivalo na performanse, zaenkrat ne vemo. Intel je namreč zabičal vsem proizvajalcem, ki imajo sicer izdelke že pripravljene, naj ne objavljajo rezultatov testov. Inquirer opozarja, da najbrž sprva ne bomo preveč navdušeni, podobno kot pri prehodu z DDR na DDR2, saj so kljub visokim frekvencam delovanja visoki tudi dostopni časi, kar prinaša slabe rezultate.

Izvorna novica.

17 komentarjev

iGoogle je tu!

Ars Technica - Ne, žal ne gre za v tajnosti pripravljeno kombinacijo mobilnika, mp3 predvajalnika, iskalnika in brivnika, narejenega v okviru partnerstva Appla in Googla. Slednji so se zgolj odločili, da posodobijo svojo storitev, imenovano Google Personalized Homepage, o kateri smo že pisali, ter jo v okviru procesa tudi preimenovali. Glavna novost so t.i. gadgeti, ki so predpripravljeni in jih bodo lahko uporabniki brez posebnega znanja programiranja sami nastavljali ter pošiljali svojim znancem. Med drugim bodo lahko vključevali posnetke z YouTubea, fotografije, opomnike na pomembne datume, možno pa jih bo tudi avtomatsko posodabljati (vsak dan nova erotična slika za vašo drago).

Kljub vsemu pa je izbira imena tokrat malce bolj zanimiva od vsebine, saj gre za očitno provokacijo, poslano v smer Cupertina. Za kakšno drugo podjetje to ne bi predstavljalo posebne ovire, saj tudi Apple rad provocira, a Google je znan po svojem trudu za prijazno delovanje, poleg tega so v preteklosti pogosto...

12 komentarjev

Varnostna luknja v Winampu

The Register - V Winampu 5.34, natančneje v sistemu za dekodiranje MP4 datotek, je bila odkrita varnostna luknja. Z njeno pomočjo lahko crackerji na vašem sistemu poženejo ZlobnoKodo™, tako da bodite v bodoče malce bolj pozorni pri odpiranju tovrstnih datotek, posebno zaradi dejstva, da je že na voljo prijazna izvedenka exploita, s katero lahko škodo povzročijo tudi manj sposobni.

Sicer tveganje ni preveč veliko, saj Winamp ne nudi podpore za avtomatsko poganjanje MP4 datotek znotraj brskalnika, edini način okužbe je, da jo odprete sami. Popravek naj bi bil že v pripravi, do takrat pa strokovnjaki svetujejo, da v vašem OS-u nastavite kot privzeti program za odpiranje MP4 datotek kaj drugega kot Winamp.

Izvorna novica.

21 komentarjev

GeForce 8800 Ultra potrdil pričakovanja

Slo-Tech - Prejšnji teden smo poročali o prihajajoči hitrostni kraljici, grafični kartici GeForce 8800 Ultra. Debata je tekla o tem, da so specifikacije kartice, razen malce višjih frekvenc, praktično identične šibkejšim modelom GTX. To bi lahko pomenilo, da bo kartica sprejeta z razočaranjem, smo povedali, in danes se je to potrdilo v praksi.AnandTech je objavil obširen test grafične kartice, pri katerem je najbolj zgovoren predvsem zaključek. Kot so napisali tudi sami, se vedno trudijo biti objektivni in blagi, tudi pri slabih kosih hardvera poiščejo svetle točke, tokrat pa so naredili izjemo. Pravijo, da je 8800 Ultra popolna izguba denarja, kar so zelo učinkovito potrdili s primerjavo s cenejšimi modeli GTX, ki se v tovarniško navitih izdajah kljub ogromni razliki v ceni (180...

8 komentarjev