»

Half-Life 2 končan

GameSpot - Včeraj je Vivendi, podjetje ki je zadolženo za razvoj Half-Lifa 2, objavil, da je končal z razvojem najbolj pričakovane igre tega leta. Poleg tega so najavili, da bo Half-Life 2 izšel 16. novembra tega leta. Do takrat ga lahko prednaročite v mnogih spletnih trgovinah širom sveta ali pa si ga že kar delno naložite na svoj računalnik preko Valvovega sistema za namestitev in posodobitev iger, Steam. Seveda pri tem na žalost ne boste dobili datotek, potrebnih za zagon igre (te boste dobili ob izidu, 16. novembra).

Half-Life 2 bo na voljo v treh različnih paketih:
-Najcenejši, bronasti paket ($49,95) bo vseboval Half-Life 2 ter Counter-Strike: Source
-Drugi, bronasti paket ($59,95) bo imel poleg vsebine prvega vseboval še Half-Life 1: Source in Day of Defeat: Source
-Tretji, zlati in hkrati najdražji paket ($89,95), bo pa poleg vsega že naštetega vseboval tudi klobuk, Half-Life 2 plakate, CD plošček z glasbo iz igre, ter še mnogo drugih stvari.

PC Gamer, ki je imel ekskluzivno...

34 komentarjev

Celostranski oglas Firefoxa v The New York Times?

Slashdot - Razvijalci in podporniki Mozille so se lotili najobsežnejše oglaševalske kampanije doslej. S skupnimi močmi bodo poskušali zbrati vsoto denarja, s katero bodo zakupili oglas v dobro znanem časopisu The New York Times. In to ne kar običajen oglas, pač pa oglas čez celo stran. Kampanija se je pravkar začela, namenjena pa ni le oglasu, ampak celotni splavitivi različice 1.0. Imena darovalcev bodo del oglasa. Podrobnosti!

Oglas bo seveda namenjan prihajajoči različici 1.0 brskalnika Firefox, ki je po nestrpnosti čakanja celo presegla praznovanje Mozille 1.0. Na strani Spread Firefox poleg omenjenega oglasa zbirajo tudi prijave za udeležbo na zabavah ob izidu Firefoxa 1.0, lahko pa se prijavite tudi kot organizator zabave. Na voljo so tudi številni gumbi za promocijo Firefoxa, število prenosov zadnje različice pa je že krepko preseglo 5 milijonov.

15 komentarjev

Primerjava Dooma 3 - Windows vs. Linux

AnandTech - Gotovo vsi poznate legendarno streljačino Doom. Potem tudi veste, da je pred nedavnim izšla tretja različica, Doom 3. Ko so nedavno avtorji izdali še različico Dooma 3 za Linux, so se začela pojavljati vprašanja, na katerem operacijskem sistemu deluje igra hitreje. Ljudje na AnandTechu so se odločili narediti temu konec. Testirali so 6 nVIDIInih grafičnih kartic, od GeForca 5600XT do GeForca 6800 Ultra. Prišli so do nepričakovanega zaključka, da je igra na Linuxu do 25% počasnejša, kot na Windowsih.

Če bi testirali z ATI-jevimi grafičnimi karticami, bi verjetno prišlo še do večje razlike, saj je ATI "znan" po svojih gonilnikih za Linux.

21 komentarjev

Internet Explorer se izkaže pri pokvarjeni kodi

Slashdot - V spletnem dnevniku Microsoftovega programerja Larrya Ostermana, programerja pri Microsoftu že od časov DOS-a 4.0, so na Slashdotu zasledili zapis o obnašanju različnih spletnih brskalnikov, ko se le-ti spopadejo s pokvarjeno ali drugače nepravilno napisano HTML-kodo.

"Testiranje" je potekalo tako, da so brskalnikom dali različno "pokvarjeno" HTML-kodo in opazovali, kaj se zgodi. Na seznamu preizkušenih brskalnikov so se znašli Microsoft Internet Explorer, Mozilla, Opera, Lynx in Links.

Rezultati preizkusa so pokazali, da so se vsi brskalniki, razen Internet Explorerja, v takih primerih sesuvali iz večih razlogov, med katerimi so bila najpogostejši: nanašanje na neveljaven kazalec (NULL pointer reference), "buffer overflow"-napake ter splošno dolgo trajanje pri poizkusu obdelave narobe napisanega ukaza.
V primeru, da želite to poskusiti doma, je priložil tudi povezave do orodij, katera je uporabil za testiranje.

Hja, tako je, ko se Microsoft odloči testirati konkurenco.

12 komentarjev

Apple nadgradil iBooke

Mac Central - Apple je danes predstavil novo serijo svojih prenosnikov iBook. Vsem modelom je vgradil AirPort Extreme (prej možen le kot nadgradnja, razen pri najmočnejšem modelu), kartico za brezžično komunikacijo s svetom. Procesorje so nadgradili, tako da zdaj v najmočnejšem tiktaka 1,33GHz G4 procesor, v šibkejšem pa 1,2Ghz. Spustili so tudi cene, tako da zdaj dobite iBook že za 999 ameriških zelencev (plus davek seveda). V močnejšem modelu zdaj najdete tudi DVD pekač, za šibkejša dva pa je možen le če ga posebej doplačate.

več o novih iBookih

Omenim naj tudi, da je Apple poleg iBookov predstavil še nov, cenejši model Powermaca G5. V novem modelu boste našli namesto dveh le en procesor, ki deluje pri 1.8GHz (64bit). FSB-ja ima novi model "le" 600MHz, ostale lastnosti pa so enake kot pri njegovem močnejšem, dvoprocesorskem bratcu.

6 komentarjev

Kako prisluškovati svetu

Tech World -

Gotovo ste že slišali za Echelon, vprašanje pa je, ali veste, kaj točno Echelon je. Poenostavljeno rečeno gre za gigantski prisluškovalni sistem, prek katerega ZDA, VB, Kanada in Avstralija pregledujejo glasovni promet (telefonske pogovore) in iščejo določene ključne beseda, ki namigujejo na terorizem.

Deluje nekako takole. Vohunski geostacionarni sateliti in prisluškovalne postaje, kakršna je britanski Menworth Hill, prestrezajo satelitske in zemeljske klice in jih pošiljajo v obdelovalne postaje, kakršna je naprimer ameriški Fort Meade, kjer jih superračunalniki sproti (v realnem času, torej) obdelajo. Se sprašujete, kdo in kako lahko obdela tako ogromne količine podatkov? Berite dalje.

Gre za izdelke podjetja Texas Memory Systems (TMS), katerega predstavnik priznava, da več kot polovico svojega zaslužka ustvarijo s t.i. DSP sistemi za ameriško vlado. Ti so kombinacija SSD in DSP ASIC-ov (angl. application-specific integrated circuits, torej vezja, prilagojena za specifične...

26 komentarjev