»

Ropar se je izdal s Facebookom

Slashdot - Odvisnost od Facebooka je za rešetke spravila tatu, ki se skušnjavi ni mogel upreti niti na delovnem mestu. Devetnajstletnemu Jonathanu G. Parkerju se je ta teden začelo sojenje zaradi tatvine, ki jo je zagrešil 28. avgusta v Pensilvaniji. Vlomil je v neko hišo in odtujil dva diamantna prstana v vrednosti 3500 dolarjev. Policija ni imela težkega dela pri iskanju krivca, saj se je Parker med akcijo prek žrtvinega računalnika prijavil na Facebook, preveril svoj status in se pozabil odjaviti. Z le nekaj intervjuji so ga izsledili, tako da mu sedaj grozi kazen do 10 let zapora.

31 komentarjev

Ustanovitelji Skypa tožijo Ebay

The New York Times - Prejšnji mesec je Ebay dosegel dogovor s konzorcijem, ki ga vodi podjetje Silver Lake in vključuje sklada Index Ventures in Andreessen Horowitz ter kanadski pokojninski sklad, o prodaji večinskega deleža v Skypu za dve milijardi dolarjev. Zgodbo pa zapletajo prvotni avtorji Skypa, ki so ga Ebayu prodali leta 2005. Takrat namreč niso prodali celotnega Skypa, marveč so obdržali v lasti majhen del kode za P2P-povezovanje in jo licencirali Ebayu za uporabo.

Sedaj sta Niklas Zennstrom in Janus Friis vložila tožbo na sodišču v Severni Karolini, kjer Ebayu očitata spreminjanje tega dela kode. V njej terjata sodno prepoved prodaje in zakonito odškodnino, ki bi se lahko povzpela do 75 milijonov dolarjev dnevno. Podobno tožbo so vložili že marca na britanskem sodišču, a postopek še ni stekel, je pa takrat prestrašila marsikaterega potencialnega kupca Skypa.

Ebayevi predstavniki so dejali, da ne dvomijo o zmagi, a kljub temu za vsak slučaj razvijajo nadomestno kodo. Prav tako naj bi bila...

4 komentarji

Snubec The Pirate Bay v stečaj

Slashdot - Prigode s The Pirate Bayem in njegovimi kupci se še kar vrstijo. Poročali smo že, da ga bo odkupilo podjetje Global Gaming Factory X, kar pa se zdi iz dneva v dan manj verjetno. Najprej je švedska borza delnice GGF umaknila iz kotacije, po tem ko so ugotovili, da podjetje očitno sploh nima dovolj denarja za nakup in da je njihov predsednik zavajal vlagatelje in manipuliral s tečajem.

Pri GGF so se znašli in si poiskali novo borzo, tako da od srede tedna po novem kotirajo na Mangold Fondkommission. To je manjša neodvisna borza, kjer se trguje z delnicami podjetij z majhno in srednjo tržno kapitalizacijo. Sedaj pa zgodba dobiva svoj epilog. Na Švedskem sodišču je GGF vložil zahtevo za začetek stečajnega postopka, saj podjetju Advatar System ne morejo plačati skoraj poldrugi milijon kron dolga (140.000 evrov), ki je zapadel julija. Vedno očitneje postaja, da dobrih pet milijonov evrov, kolikor so ponujali za The Pirate Bay, nikoli niso imeli, in da je šlo le za poskus napihniti ceno...

5 komentarjev

Xbox360 z 250 GB diskom

Tematika CoD:MW2

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Govorice o 250-gigabajtnem trdem disku, ki naj bi ga Microsoft ponudil obstoječim lastnikom konzol Xbox360, so pri Microsoftu že zanikali, a povedali, da bodo na trg dali poseben paket, ki bo vseboval takšen trdi disk in bo prodajne policeprišel 10. novembra v dveh različnih okusih. Poleg večjega trdega diska bosta konzoli priložena dva brezžična igralna ploščka in slušalka z mikrofonom, medtem ko bo ohišje same konzole odeto v barve paketa. Temi slednjih bosta temeljila na igrah, in sicer Call of Duty: Modern Warfare 2 oz. Forza 3, ki bosta seveda tudi priloženi k ostalim dodatkom. Za vse te dobrote bo v...

19 komentarjev

Opice ozdravljene barvne slepote

Sajmir

vir: Wikipedia
TG Daily - Najbolj pogosta genetska okvara pri ljudeh, barvna slepota, bi znala že čez nekaj let postati preteklost s pomočjo genetskega zdravljenja. Barvna slepota je predvsem pogosta pri moških, za katero trpi okrog 8 % vseh belcev, a je pri ženskah zelo redka. Kot večina genetskih okvar, ki zadenejo predvsem moške, prizadene X kromosom, a se pojavlja v različnih stopnjah, s katero zadane bolnika. Najhujša oblika, akromatopsija, zadane približno eno izmed 30.000 oseb, prav ti pa so najprimernejši kandidati za novo zdravljenje. Osebe, ki trpijo za akromatopsijo, ne razlikujejo med nobeno izmed barv in imajo močno otežen vid v močnejši svetlobi, kot je običajna svetloba zunaj stavb sredi dneva.

...

34 komentarjev