»

Časopis New York Post našel zanimiv način za pospešitev prodaje iPad aplikacije

Takšno obvestilo po novem čaka obiskovalce New York Posta z iPadom v roki. Slikco smo pripravili v Firefoxu z uporabo plug-ina User-Agent Switcher.

Slo-Tech - Murdochov News Corp veliko stavi na plačljivo časopisje, zato so večino svojih edicij v zadnjega pol leta že postavili za tak ali drugačen plačilni zid (paywall). Velikih zaslužkov so se obetali predvsem na platformi iPad, ki naj bi bila kot nalašč za naročanje in branje časopisov. A kot kaže, številke niso bile najbolj impresivne, zato so se odločili za zanimiv model pospeševanja prodaje.

Od danes naprej branje NY Posta ni več mogoče z brskalnikom Safari na iPad-u. Uporabniku se prikaže zgolj obvestilo, da je vsebina dosegljiva ekskluzivno z namensko iPad aplikacijo.

Stran še vedno mirno deluje z brskalnikom Opera za iPad, na vseh Android tablicah in seveda na PC-ju. Blokada, sodeč po naših...

8 komentarjev

Francija vpeljuje masovno filtriranje interneta

La Quadrature du Net - Francoska vlada pripravlja izredno velikopotezni načrt za filtriranje in blokado neželenih vsebin na internetu, poročajo na portalu ipintegrity.com. Uresničen bo v obliki vladnega dekreta, ki bo dal izbranim ministrstvom možnost, da zahtevajo umik vsebin brez sodne odredbe in na podlagi lastnih kriterijev.

Predlog osnuje na 18. členu francoskega zakona o zaupanju v digitalno ekonomijo iz leta 2004 (LCEN, v francoščini, kratek povzetek v angleščini), ki daje francoskemu Državnemu svetu široka pooblastila za odstranitev internetnih vsebin, v kolikor predstavljajo resno nevarnost za javni red in mir, življenje in zdravje ljudi, zaščito mladostnikov, obrambo države oz. zaščito potrošnikov in malih delničarjev....

55 komentarjev

Razvijalec jailbreaka za iOS 5 razmišlja o pripravi lastnega DRM

Essner je mel dovolj teženja neučakanih uporabnikov.

TorrentFreak - Torrentfreak je objavil zanimivo novico o napredku dela na jailbreaku za prihajajoče iOS 5 naprave. Nemški heker Stefan Essner, znan po vzdevku i0n1c, naj bi razmišljal o vključitvi zaščite proti kopiranju (DRM) v svoje bodoče izdaje. To bi uporabnikom jailbrakanih iNapravic preprečilo namestitev piratskih različic aplikacij, npr. iz repozitorija Installous.

Essner je sicer znan po marčevskem untethered jailbraku za iPad (iOs 4.3) in pa podobni rešitvi za iPhone. Prvotni izid je sicer bil v obliki z geslom zaščitene ZIP datoteke, kasneje pa je vendarle našel skupni jezik s skupino dev team in kodo predal njim.

Njegov odnos do skupnosti Apple uporabnikov je bil vedno nekoliko zadržan in na twitterju je redno prosil, naj ga že nehajo gnjaviti za nove release, ker ti bodo, ko pač bodo. Po pojasnilih, ki jih je dal za torrentfreak, naj bi...

8 komentarjev

Nemškemu PS3 hekerju Grafu Chokolu grozi vsaj 6 mescev zapora

Številni so po vložitvi tožbe proti Geohotu in Egrenkovu pozvali h bojkotu Sony-jevih izdelkov (poster je s strani ameriške FSF). Anonymous jim je najprej dodobra zdosal stran, potem pa so bili deležni še obsežnega vdora v PSN. A Sony vztraja pri svojem.

Slo-Tech - Sonyjeva odločitev, da z izidom sloke različice PS3 ukine podporo za poganjanje drugih operacijskih sistemov (OtherOS), je razburila takrat že precej obsežno skupnost navdušencev, ki je na strojčku poganjala Linux. Številni hekerji so se lotili natančnega seciranja konzole in se pri tem prebili že tako daleč, da je Sony začelo resno srbeti, da bodo polomili res vso zaščito in (znova) omogočili masovno piratiziranje iger -...

16 komentarjev

Premiera nokij z Windows Phone v Evropi

Slo-Tech - Nokiini predstavniki že lep čas napovedujejo, da bodo svoje mobilne telefone z Windows Phone 7 izdali še letos. Glede na napovedi, da bo Nokia prva dobila različico operacijskega sistema s kodnim imenom Mango ter da naj bi bil ta za proizvajalce nared že septembra oziroma oktobra, je to torej smiselno. Napovedi o letošnjem izidu je ponovno potrdil podpredsednik Nokiine uprave, Victor Saejis.

A zatrdilo, da bomo še letos ugledali rezultate naveze med Redmondom in Espoom, niso bile edine napovedi. Povedal je, na kakšen način bodo novo poglavje v zgodovini podjetja začeli v trgovinah. Nokiini mobilniki z Windows Phone bodo namreč sprva ekskluzivno na voljo v le šestih evropskih državah: v Franciji, Italiji, Španiji,...

54 komentarjev

V Nemčiji obsodba zaradi izsiljevanja spletnih stavnic z napadi DoS

The Register - Plačevanje zavarovanja, ki so ga lokalni mafijci neprostovoljno pobirali od lokalov v zameno za zaščito pred težavami, je neki Nemec poizkusil uporabiti na internetu. Načrt mu je deloma uspel, saj je iztržil nekaj evrov, a so ga nato prijeli in sedaj tudi obsodili.

V dneh pred lanskim svetovnim prvenstvom v nogometu je za 65 dolarjev na dan najel storitve ruskega botneta, ki mu je omogočal izvajanje koordiniranih DoS-napadov. Nato je zagrozil šestim spletnim stavnicam, da bodo v dneh med svetovnim prvenstvom njihove strani zaradi DoS-napadov nedosegljive, če mu ne plačajo vsaka po 2500 evrov. Tri so mu skupaj plačale 5000 evrov, medtem ko so se preostale tri uprle, čeprav jim je ponudil popust in ceno znižal na piškavih...

2 komentarja

Ameriški da Microsoftovemu prevzemu Skypa

Takole sta se Steve Ballmer (Microsoft) in Tony Bates (Skype) rokovala 10. maja letos.

Reuters - Ameriška Zvezna komisija za trgovino (FTC) je prižgala zeleno luč za Microsoftov prevzem podjetja Skype, ki se ukvarja z internetno telefonijo (VoIP). FTC je prevzem uvrstila v kategorijo early termination, kar pomeni, da je bil postopek zaključen že v prvi fazi. Prevzem je bil najavljen 10. maja letos, Microsoft pa mora pred zaključkom pridobiti pozitivno mnenje regulatorjev trga in varuhov konkurence.

Microsoft je za Skype ponudil 8,5 milijarde dolarjev, kar je bila daleč najvišja ponudba. Zanj se je zanimal tudi Google, ki je po neuradnih podatkih dal drugo najvišjo ponudbo s štirimi milijardami dolarjev. Evropska komisija še ni podala svojega mnenja o prevzemu. Če bo to pozitivno, bo Microsoft kmalu postal novi lastnik Skypa.

Skypov dosedanji izvršni...

9 komentarjev

Wii U bo uporabljal le en krmilnik z zaslonom

Krmilnik z zaslonom

vir: engadget
engadget - Na E3 predstavljen Wii U, konkretna osvežitev Nintendovega prodajnega hita, je ponovno postregel z manjšo revolucijo na področju igralnih ploščkov. Če je bil prvotni Wii prvi, ki je resno zaznaval premike igralčevih rok, čemur sta bolj ali manj sledila tudi Microsoft in Sony, Wii U na igralni plošček prinaša še drugi zaslon, ki bo najverjetneje uporabljen predvsem za prikaz dodatnih informacij. Po poročanju Engadgeta so se mnogi igralci in novinarji ob predstavitvi spraševali, koliko bo stal takšen krmilnik v prosti prodaji, če boste želeli imeti dva. Izkazalo se je, da to ne bo potrebno, saj pri Nintendu nimajo načrtov za uporabo dveh krmilnikov z zaslonom naenkrat.

Čeprav bi po besedah Satoruja Iwate sama konzola...

10 komentarjev