» »

V Nemčiji obsodba zaradi izsiljevanja spletnih stavnic z napadi DoS

V Nemčiji obsodba zaradi izsiljevanja spletnih stavnic z napadi DoS

The Register - Plačevanje zavarovanja, ki so ga lokalni mafijci neprostovoljno pobirali od lokalov v zameno za zaščito pred težavami, je neki Nemec poizkusil uporabiti na internetu. Načrt mu je deloma uspel, saj je iztržil nekaj evrov, a so ga nato prijeli in sedaj tudi obsodili.

V dneh pred lanskim svetovnim prvenstvom v nogometu je za 65 dolarjev na dan najel storitve ruskega botneta, ki mu je omogočal izvajanje koordiniranih DoS-napadov. Nato je zagrozil šestim spletnim stavnicam, da bodo v dneh med svetovnim prvenstvom njihove strani zaradi DoS-napadov nedosegljive, če mu ne plačajo vsaka po 2500 evrov. Tri so mu skupaj plačale 5000 evrov, medtem ko so se preostale tri uprle, čeprav jim je ponudil popust in ceno znižal na piškavih 1000 evrov.

Sodišče v Düsseldorfu je izsiljevalca, čigar ime je ostalo skrito, obsodilo v šestih točkah zaradi računalniške sabotaže in treh točkah zaradi izsiljevanja, zaradi česar bo moral preživeti dve leti in 10 mesecev v zaporu ter plačati sodne stroške.

To je ena izmed prvih obsodb v Nemčiji zaradi napadov DoS, ki jih je bilo po starem nemškem pravu precej težko kaznovati. Ko so leta 2001 aktivisti napadli stran Lufthanse zaradi nasprotovanja njeni vlogi pri deportaciji nezakonitih prebežnikov v Nemčijo, je sodišče razsodilo, da je spletni zahtevek nekaj običajnega, na kar odgovarjajo strežniki, zato pošiljanje v velikih količinah samo po sebi ne more biti kaznivo (še posebej če to počnemo z brskalnikom, medtem ko je uporaba namenskih orodij bolj problematična).

Leta 2007 so v nemški kazenski zakonik dodali člen 202c, ki kriminalizira že samo razvijanje in razširjanje pripomočkov za izvajanje računalniških napadov, kar želi EU razširiti na celotno Unijo. Aktualnega primera sicer ni bilo težko zaključiti, saj tožilstvu ni bilo težko dokazati zlonamernega namena z izsiljevanjem.

2 komentarja

subsubl ::

DoS a? :D

koyotee ::

se spominm iz časov irca, ko smo z dial-up linijo floodali naključne osebke, pretty lame XD
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony ni pričal pred Kongresom, uradno mnenje IP

Oddelek: Novice / Varnost
133753 (2486) 3furious
»

Chrome dobiva funkcijo proti Slashdotovem učinku

Oddelek: Novice / Brskalniki
83375 (2132) Matevžk
»

Amazon odpovedal gostoljubje WikiLeaksu

Oddelek: Novice / NWO
428904 (6340) amigo_no1
»

GeorgeWBush.com nedosegljiv

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
71450 (1450) Jst
»

DOS attack

Oddelek: Omrežja in internet
141180 (676) [t502]

Več podobnih tem