»

DIY - GPS jammer!

Kiberpipa - V času vse natančnejšega zbiranja podatkov o vsem in vsakomur je vedno bolj pomembno, da se znamo braniti.

Eden od vse popularnejših načinov sledenja ljudem so skriti sprejemniki GPS (v avtomobilih, zapestnicah pripornikov itd). A tudi proti temu se da boriti so odkrili v znanem hekerskem glasilu Phrack. Objavili so namreč članek o tem, kako za manj kot 50$ narediti svoj jammer (motilnik) signalov GPS.

To, da smo od nezanesljivih tehnologij vedno bolj odvisni je v bistvu strašljivo. Recimo z motenjem GPS signala se lahko ogrozi civilno letalstvo. Zna se tudi zgoditi, da bodo na tak način Iračani poskušali mešati štrene Naftosesom. Have phun!

3 komentarji

GeForce4 Ti4800SE Deluxe

VR - Zone -

Nvidiia se je odločila potihoma lansirati nove različice svojih GeForceov4. O njih smo enkrat sicer že govorili (glej povezane novice), a od takrat Nvidia ni zganjala pretiranega pompa in stvar je počasi zamrla. No, pred kratkim pa se je na VR-Zone pojavil test kartice, ki se imenuje Triplex GeForce4 Ti4800SE Deluxe. O Ti480 tipu kartice na Nvidiini spletni strani zaenkrat še ni podatkov, a sklepamo lahko, da se bo to zgodilo kmalu. Da pojasnimo zmedo, kartica, ki so jo testirali, je v resnici GeForce4 Ti4400 s podporo za AGP8x, ki pa jo je Nvidia iz meni neznanih razlogov poimenovala...

5 komentarjev

Volcano 7 na Ti4200

Mad Gamers - Ta modifikacija pa mora biti ena najbolj nesmiselnih stvari, ki sem jih videl. Če kliknete na ta naslov (pozor, registracija potrebna, če želite videti témo), boste videli Sumin Geforce4 Ti4200, na jedru katerega se bohoti kar pošastni Thermaltake Volcano 7, na pomnilniku pa so ostale majhne izmenjevalne površinice, nalepljene na kartico že serijsko, ob nakupu. Forumaš se hvali, da je zadevo navil na neverjetnih 286/675 MHz. Dobro, okej, si rečem, ampak, ali niso Geforce4 Ti4200 specificirane za delovanje na frekvencah 250/500? Priznam, pomnilnik je zelo lepo navit, a lepiti Volcana7 na grafični procesor le za pridobitev 36 MHz... Klik!

11 komentarjev

Širokozaslonski LCDji

PC World - Zaradi naraščanja popularnosti gledanja DVD filmov tudi na prenosnikih, so se nekateri izdelovalci ekranov odločili poseči po zanimivi alternativi običajnim LCD zaslonom - širokozaslonski oziroma "widescreen" LCD monitorji bodo tako našli mesto v prihajajočih prenosnih PCjih. Samsung bo prvi, ki bo naredil tak zaslon in bo večji od petnajstih palcev in sicer 15,4-inčni WXGA (1.280 pikslov x 800 pikslov). Več si preberite na PCWorld.com.

3 komentarji

Kako zakleniti računalnik

Overclockers Australia - Fantje na OC.AU so objavili članek o tem, kako na nek način zavarovati računalnik z navadno ključavnico. Enostavno so celoten projekt gradili na tem, da brez ključa v ključavnici računala ne morete imeti prižganega. Kako jim je to uspelo? Na ključavnico so povezali žico, ki povezuje osnovno ploščo ter gumb za vklop. Če ključavnica ne daje stika, je zategadelj vklop škatle onemogočen. Seveda ostaja možnost odprtja računala, a kdo bi se obremenjeval [:D]. Klik!

4 komentarji

Pekač

Hardware Zone -

Na HardwareZone so objavili nov test računalniške opreme, ki pride zelo prav ob vsesplošnem pomanjkanju novic (spet, pardon me). Tokrat so si ogledali nov CD-zapisovalnik podjetja ASUSTeK. Zadevščina je deklarirana z 52x branjem in zapisovanjem, pri prepisovanju pa boste počakali malce dlje (24x). Napravo, jasno, priključimo na IDE priključek, podpira pa vse CD formate, kar si jih lahko zamislite. Zakaj torej ocena dobro plus? Berite test, berite ...

0 komentarjev

Spet ta RIAA

News.com -

Glasbena industrija je v težavah. Predvsem po zaslugah Interneta. Prodaja CD-plošč pada in v letošnjem letu je pričakovan šestodstoten padec prodaje. Glavni krivec pa je, po mnenju RIAA, seveda, online piracy, karkoli si že pod tem predstavljajo. In ker se RIAA ter glasbeni založniki niso pripravljeni odreči mastnim zaslužkom, so zakuhali še eno štorijo.

Tokrat so se spravili kar nad nič hudega sluteče ponudnike internetnih storitev. "Želimo jih narediti bolj odgovorne za za početje svojih uporabnikov," so dejali pri RIAA. Zaradi naraščanja široko-pasovnih povezav je namreč v razmahu tudi internetno piratsvo in RIAA mu je odločena kljubovati. Boj z mlini na veter?

Po njihovem prepričanju se še vedno največja izmenjava rožic dogaja na različnih temačnih straneh, medtem ko se ISP-ji branijo z izjavami, da jim 30-60% prometa naredijo razni P2P programi, ki jih, tehnično pravijo, ne morejo blokirati. RIAA je celo odločena poizkusiti z zadnjim sredstvom. ISP-ji naj bi uporabnikom...

13 komentarjev

Holics Project: Posilstvo Office 11

Neowin - Omenjena skupina je izdala prvi dejansko delujoči crack za prihajajočo verzijo paketa Office, znanega pod oznakama "Office 11" ter "Office .Net". Gusarčki, ki so poskušali uporabljati beta 1 verzijo omenjenega paketa (ki je zaenkrat namenjena zelo ozkemu krogu preizkuševalcev), so se srečevali z napol delujočim popravkom, ki naj bi zgolj ponastavil število dovoljenih zagonov, vendar pa v mnogih primerih niti to ni delovalo brez poglobljene terapije.

Tokratni izdelek deluje neposredno na odgovorno .dll datoteko ter odpravi t.i. nag screen, izdana pa je bila že tretja dodelana različica.

Zelo zanimivo pa je opazovati reakcije ljudstva: mnogi namreč trdijo, da so Microsoftu ponovno dokazali, da nezlomljiva zaščita preprosto ne obstaja. Sam menim, da se Microsoft tega zelo dobro zaveda ter v nasprotju z Oraclom ne daje tovrstnih izjav. Ostaja pa zelo zanimivo dejstvo: z zlomom pričujoče zaščite so se skupine mučile kar dva meseca -- toliko časa je namreč Office 11 na voljo v divjini....

12 komentarjev