»

nVidia G70 v mobilni izdaji

techPowerUp! - Na techPowerUp so objavili 26 slik nVidiine predstavitve novega grafičnega procesorja za prenosnike, G70 Go, v kateri so navedene funkcije in specifikacije novega čipa. Podatek, najbolj vreden omembe, je prav gotovo zmogljivost na watt, saj se je glede na kartico 6800 Go Ultra skoraj podvojila. Prav tako je ostala enaka tudi razporeditev pinov na čipu in širina pomnilniškega vodila, tako da je čip združljiv s tiskanimi vezji, namenjeni za 6800 Go kartice. Omenimo naj še, da G70Go podpira vse funkcije 7800 GTX grafične kartice (razen SLI), torej pixel shaderje 3.0, HDR osvetljevanje itn., uporablja pa PCI Express povezavo.

11 komentarjev

PowerSquid razdelilec

Gizmodo - Ko sem zagledal ta izdelek, sem takoj pomislil: "Končno! Uslišali so nas!". Gotovo ste se ob priklopih različnih polnilcev in napajalnikov na domač razdelilec kdaj soočili s težavami zaradi dimenzij priključkov. Stvar zna biti precej moteča, ko na razdelilec s 5 priklopi lahko spravimo samo 3 ali 4 naprave.

Odlično rešitev problema so odkrili pri ThinkGeek in pripravili PowerSquid razdelilec, ki reši vse probleme z neizkoriščenimi vtičnicami! Zadeve ni potrebno opisovati, saj slike govorijo same zase, če vas je stvarca premamila, pa boste zanjo odšteli petnajst zelencev.Zakaj se tako banalne zadeve nihče ni mogel spomniti prej?

15 komentarjev

nVidia blati CrossFire

techPowerUp! - Medtem ko uporabniki grafičnih kartic iz GeForce serije že nekaj časa lahko v svoj sistem vtaknejo dva primerka (ob prisotnosti veznega čipovja s podporo SLI, seveda), se v kanadskem grafičnem gigantu stvari pomikajo počasneje. Konkurenčno tehnologijo z imenom CrossFire so že tako ali tako najavili precej pozno, ko je nVidia s svojo izvedbo že zavzela trg, pa je še vedno ni mogoče dobiti v večini trgovin.

Že zgolj ti dogodki so prinesli veliko temnih oblakov nad ATi, sedaj pa jih je v ahilovo peto ugriznila še nVidia - po besedah strani techPowerUp! je namreč prišlo do javne objave dokumenta, polnega kritik. Takoimenovana Resnica o CrossFire-ju (The truth about CrossFire) je mestoma malce pristranska zadeva, del obsodb pa je dokaj utemeljen - branje vsekakor priporočamo.

81 komentarjev

Siolov ADSL 2+

SiOL - Kot verjetno že veste, načrtujejo PRI SiOL-u za konec letošnjega leta nadgradnjo njihove komunikacijske tehnologije ADSL z ADSL 2+. In sicer bo ob uvedbi podpirala standard ITU G.992.5 (dl 24 Mbit/s, ul 1.0 Mbit/s) in ne standarda ITU G.992.5 Annex L (dl 24 Mbit/s, ul 3.5 Mbit/s), ki bi omogočal hitrejši upload. Storitvam pa naj bi dodali tudi možnost gledanja več TV programov hkrati in ostale multimedijske storitve, ki jih pa niso našteli.

Sicer pa je sama tehnologija ADSL 2+ še v testni fazi, pravijo na SiOL-u, ter da se bodo na podlagi testiranj odločili, kakšne vrste paketov bodo ponudili končnim uporabnikom.

Na vprašanje, ali bodo uporabnikom ponudili prijazen prehod na storitve preko ADSL2+, pa odgovarjajo pritrdilno ter dodajajo, da je to tudi bil njihov cilj ob izbiri naprav, ki so združljive z ADSL2+.

91 komentarjev

Toshiba predstavlja nove gorivne celice

Neowin - Po besedah Neowin.net bosta obstajala dva modela. Oba bosta velika za približno en paket žvečilnih gumijev, razlika pa bo v zmogljivostih.

Močnejši brat, 300mW model, bo 'popil 10 mililitrov metanola, z enim polnjenjem pa bo to zadostovalo za kar 60 ur predvajanja glasbe z mp3 predvajalcem, osnovanim na trdem disku (iPod, Creative Zen in njima podobna druščina).

V mlajšega bratca boste lahko nalili 3,5 mililitra metanola, ker je dovolj za 100mW moči, to pa zadostuje za še vedno osupljivih 35 ur predvajanja glasbe na enakem sistemu, kot je opisan zgoraj.

45 komentarjev