»

AMD: informacije o R600, Fusion komaj leta 2010

več strani - Na Inquirerju so postregli z novimi infomacijami o prihajajoči AMD-jevi (prej ATI-jevi) grafični kartici, temelječi na grafičnem čipu R600. Kljub nekaterim idejam o vodnem hlajenju naj bi imela običajen ventilator, hladilnik pa bo seveda primerne velikosti za odvajanje toplote s tako požrešne kartice. Poleg tega se naj bi uradno poimenovanje najzmogljivejše grafične kartice temeljoče na R600 glasilo Radeon X2800 XTX. Opremljena naj bi bilo z 1 GB GDDR4 512-bitnega pomnilnika, več o oznakah in domnevnih karakteristikah prihajajočih AMD-jevih grafičnih kartic preberite v izvorni novici.

X-bit labs pa poroča o zamudi AMD-jevega Fusiona, pri katerem gre za združitev grafičnega in centralnega procesorja, ki naj bi po najnovejših informacijah bil namesto leta 2008 predstavljen šele v naslednjem desetletju. Več o tem na X-bit labs-u.

40 komentarjev

Tudi Intel z manj dobička

Slo-Tech - Potem ko je AMD objavil, da bo njegov dohodek v četrtem četrtletju lanskega leta nižji od pričakovanega, so podobne informacije pricurljale tudi iz Intelovih logov. Prihodki slednjega naj bi bili tako kar za pet odstotkov nižji od dohodkov enakega obdobja leta 2005, dobiček četrtega četrtletja pa naj bi bil kar za 39 odstotkov nižji od dobička enakega obdobja v letu 2005. Poleg tega napovedujejo za prvo četrtletje letošnjega leta dodatno zmanjšanje dohodkov.

Več na Daily Tech-u.

15 komentarjev

Vmesnik Minority Report v praksi

vir: Gizmodo
Gizmodo - Film iz naslova je tehnično usmerjenim gledalcem večinoma ostal v spominu zaradi zanimivega znanstveno-fantastičnega vmesnika, s pomočjo katerega so igralci upravljali računalniške sisteme. No, če ste se pri ogledu filma veselo muzali nad domišljijo filmarjev pri delu z računalniki, ste se tokrat (ponavadi bi sicer še vedno imeli prav) ušteli -- zadevo boste morda kmalu lahko imeli doma.Raziskovalec po imenu Jeff Han je namreč izdelal napravo, ki je po lastnostih, če odštejemo transparentnost, zelo podobna tisti iz filma. Gre za na dotik občutljiv zaslon, ki se poleg vsega odziva tudi na pritisk, po besedah ustvarjalca pa se bo novoustanovljeno podjetje, imenovano Perceptive Pixel, trudilo izum čimprej spraviti v trgovine. Poroča Gizmodo, na voljo je tudi videoposnetek.

24 komentarjev

Hujšanje z igrami

Ars Technica - Večina ljudi, ki dosti časa preždi pred računalniškimi zasloni in se zaradi hitrega življenskega tempa prehranjuje z nezdravo hrano ter premalo giblje, se mora prej ali slej soočiti s problemom prekomerne teže. Ponavadi se tovrstne težave rešujejo s tekom po bližnjem gozdičku in obiskom fitnesa, geeki pa, kot vedno, iščejo pot iz zagat na svojevrsten način.

Ben Kuchera, pisec Ars Technice, je nekega dne spoznal, da ima kar precej kilogramov preveč, ker pa mu fitnes zaradi zasoljenih cen (katerim smo pogosto priča tudi pri nas) in neugodnega občutka ob razkazovanju svojega trebuščka v javnosti ni bil po godu, se je odločil, da bo težo izgubil kar doma. Poleg raznovrstnih orbitrekov in joga kaset je za ta namen na voljo tudi veliko novodobnih rešitev v obliki iger in dodatne opreme za konzole. Sam je izbral tri: vsem dobro znani Dance Dance Revolution, Yourself!Fitness in EyeToy: Kinetic. V začetku je bil do celotne zadeve skeptičen, saj se podobne topshop variante hujšanja, ki...

20 komentarjev

Wii razgrabili

več strani - Različne študije in primerjave zalog v trgovinah kažejo, da gre Wii za med, medtem ko je prodaja Sonyjevega protikandidata Playstation 3 mnogo slabša. Ruski X-Bit Labs poroča, da imajo v ZDA praktično vse prodajalne na zalogi Playstation 3, medtem ko je Wii marsikje že pošel. Pri Sonyju sicer zatrjujejo, da je vse v najlepšem redu, torej da je povpraševanje pričakovano, dostavili pa so jih nekoliko več. Kakorkoli že, neodvisna organizacija za analizo trga NPD Research je objavila podatke o prodaji konzol v decembru: 1.132 tisoč Xboxov 360, 604 tisoč Wiijev in zgolj 491 tisoč prodanih Playstationov 3. Spričo dvakratne razlike v ceni podatki niso presenetljivi.

Nemški Hartware pa poroča, da so Wii tudi na naši strani Atlantika razgrabili. V Evropi so decembra prodali 700 tisoč Wiijev in 1,7 milijona Nintendovih DS-jev, s čimer smo prekosili celo Američane. Nintendo tako navaja, da je bil vsak drugi prodan kos strojne opreme za videoigre v decembru njihov.

39 komentarjev