» »

Vmesnik Minority Report v praksi

Vmesnik Minority Report v praksi

Gizmodo - Film iz naslova je tehnično usmerjenim gledalcem večinoma ostal v spominu zaradi zanimivega znanstveno-fantastičnega vmesnika, s pomočjo katerega so igralci upravljali računalniške sisteme. No, če ste se pri ogledu filma veselo muzali nad domišljijo filmarjev pri delu z računalniki, ste se tokrat (ponavadi bi sicer še vedno imeli prav) ušteli -- zadevo boste morda kmalu lahko imeli doma.Raziskovalec po imenu Jeff Han je namreč izdelal napravo, ki je po lastnostih, če odštejemo transparentnost, zelo podobna tisti iz filma. Gre za na dotik občutljiv zaslon, ki se poleg vsega odziva tudi na pritisk, po besedah ustvarjalca pa se bo novoustanovljeno podjetje, imenovano Perceptive Pixel, trudilo izum čimprej spraviti v trgovine. Poroča Gizmodo, na voljo je tudi videoposnetek.

24 komentarjev

Fatboyslim ::

Sej ne da tole ni zelo ql in uporabna zadeva, ampak to obstaja že kar nekaj časa

klik

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

V tem prizoru je precej bolj fascinantna Schubertova Nedokončana (8.) simfonija.
https://dolhar.si/

simnov ::

mene tole spominja na tisto ko je sun (java) izdal neki 3d namizje ko ni uporaben za nobeno stvar in še zgleda podobno kot tole a je vseeno tole 100x boljše

edge540 ::

Seriously cool.

Matek ::

Sej ne da tole ni zelo ql in uporabna zadeva, ampak to obstaja že kar nekaj časa

Link ki si ga podal, kaže projekt v razvoju, zdaj je očitno stvar razvita do uporabne faze in jo bodo začeli dejansko tržiti (oziroma bodo vsaj poskusili), kar je tudi point novice. Razvoj takšnega izdelka itak traja dolgo časa, njegov obstoj pa se prične že prvi dan, kar tukaj nima veliko veze.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

riddick ::

tisti link se naša na isto svar. Yan Han...malo bolje prebrat izvorno novico drugič Fatboyslim..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: riddick ()

mercho ::

kul!!!
me zanima kdaj (če) bomo to dejansko uporabljali... :)

AtaStrumf ::

Mi še zelo dolgo ne. Tole bo kvečjemu kaka velika, bogata korporacija lahko kupila. Že samo zaradi velikosti zaslonov če drugega ne.

Lion29 ::

meni se zdi to izredno kul.... ce pogruntajo, recimo se full preprost vnos besedila (sej verjetno bo navidezna tipkovnica)... bolj sem imel v mislih kak voice recognition... kaksen res dober, potem bi to skupaj v kombinaciji bila ena res super mega bomba...

zemraj sem si zelel nekaj takega v podjetju.... en res zelo velik tanek zaslon na steni, multitouch z res dobrim sistemom odzadi in ituitivnim vmesnikom... pride full mega zadeva, kjer si vsak lahko nastima to do liste, se vidi na veliko projekte in njihov potek, koledar dogodkov, imenik s crm-jem, panoramska slika :D.... moznosti uporabe je neskoncno

jest bi res to mel

ripmork ::

kul ja...me pa nekak spominja na Nintendo Wii:
dost razgibavanja bo...:D

darkolord ::

Zgleda fensi, čeprav je od Minority Report stila še zelo daleč. Če odmislimo transparentnost, je tukaj vsa zadeva v bistvu touch screen, tam pa "je" stvar zajemala 3D gibanje rok v prostoru, kar bi bilo precej bolj uporabno.

hokuto ::

ui v minority report ni bil ravno napreden, ampak prej neroden, ceprav je zaradi oh tako privlacne transparentnosti res "nobl" izgledal. kolikor se spomnim je zahteval precej vec uporabnikovih "vnosov", kot ga za isti efekt potrebuje miska. da niti ne omenjam kozlarije z zapisovanjem na relativno ogromen prenosni medij, da so lahko podatke prenesli na racunalnik oddaljen 2 metra... v prihodnosti verjetno ne poznajo ze dolgo zelo razsirjenih mrez :\
doke!

Spc ::

zakon.
8-O
 

LuiIII ::

Tehnologija ni draga saj ne gre za velike LCD-je ampak za "odzadnjo" projekcijo na transparenten panel, ki je občutljiv na pritisk. Najdražja in gotovo časovno najbolj neobetajoča zadeva pa je prilagajanje OS-ov taki vnosni napravi. Še najbližje je trenutno Apple s svojim iPhonom. Upam, da je to prihodnost saj si že sedaj močno želim 21" pressure sensitive LCD (beri Wacom Cintiq 21UX). Ko enkrat poizkusiš tak monitor, ni več poti nazaj.
A ma kdo 2600€ odveč?

Lui

WarpedGone ::

Yet another Wombat, Waiste Of Money, Brain And Time i.e. WOMBAT
Zbogom in hvala za vse ribe

GizmoX ::

Mogoče sem res preveč zahteven, ampak:
Meni bi bilo mnogo bolj všeč, če bi bil nek software zmožen preko ene ali pa mogoče tud več kamer odčitavati položaj prstov. Glede na to pa bi se odzival sistem8-)

Saj ne more biti tako težko?:8) Drugače pa tudi proti rokavicam nebi imel nič proti (s pobarvanimi konicami prstov za lažjo prepoznavo) ali pa kaj podobnega0:)

Namreč, s tako velikim zaslonom je po mojem mnenju muka delati: tako blizu (ali bo res tako velika ločljivost?) in vedno v stoje (čeprav stol dandanes ni več kakšna novost>:D )

No, bomo videli, kaj naj bo prinesla znanost.0:)
udirač => uni. dipl. inž. rač.

MrStein ::

Kaj je treba roke uporabljat ? Bljah ... ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

CWIZO ::

Mam filing, da ti bodo pri takem delu po 10 minutah roke odpadle.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

webfreak ::

Hmm si predstavljate kako bo do zgledali po tanovem gamerji :D. Noben poklicni športnik jih ne bo premagal po izgledu :)

Zanimiva stvar samo mislim da bo potrebno nekoliko vse skupaj zastaviti drugače. Tako delo z rokami ne bo najbolj prijazno do uporabnika, pojavile se bodo hujše oblike poklicnih bolezni. Tudi oči bodo precej nastradale tako blizu ekrana.

NorK ::

odvisno kako bo ekran narejen. bodo že še izumili primerno tehologijo za takšne zadeve, da se bo dalo gledati od blizu. kako bo pa s poškodbami pa lahko že sedaj simuliramo. vemo kako bi zadeva delovala. kdor želi, se lahko postavi pred steno in v neskončnost ponavlja gibe. malo tega, malo onega in mešano na žaru:D

Fatboyslim ::

tisti link se naša na isto svar

Vem :) Hotel sem le povedati da smo o tem razglabljali že dolgo nazaj ne enem drugem forumu

Drugače pa sam ne vidim to zadevo uporabno za povprečnega domačega uporabnika, je pa zanimiva stvar pri kakšnih prezentacijah, umetnosti ipd.

ce pogruntajo, recimo se full preprost vnos besedila ...

Meni navadna tipkovnica popolnoma zadostuje

Zgodovina sprememb…

NorK ::

za vnos besedila imaš rokavico, ki piše na podlagi premikanja prstov:D ampak potem bi bilo treba rešiti problem, ko bi med spreminjanjem položaja oken prihajalo do vnašanja teksta. a tudi to se da rešiti.

SmeskoSnezak ::

Jaz bi zelo rad videl takšen vmesnik, kot je v filmu Disclosure.
@ Pusti soncu v srce... @

djurodrljaca ::

Vnašanje podatkov oz izvajanje ukazov s prepoznavo govora je prepočasno. Edini pravi vmesnik bi bil takšen, da bere podatke in ukaze direktno iz možganov -> torej zajemaš pri viru, ne pa posredno preko rok ali govora.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri film

Oddelek: Sedem umetnosti
101983 (1233) ajfon
»

Johnny Chung Lee predstavil prihodnost iger

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
143243 (3243) borisk
»

Microsoft Surface (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8211039 (7764) Luka Percic
»

Vmesnik Minority Report v praksi

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
243311 (2357) djurodrljaca
»

spet japonci in njihove iznajdbe

Oddelek: Znanost in tehnologija
92398 (1768) speed machine

Več podobnih tem