»

Pentium podrl rekord

Tom's Hardware - Navijanje vam je gotovo domače ali vsaj pozano. A obstajajo rekordi in tokrat so ga podrli na Tom's Hardware. Pentiuma so navili do skrajnih meja, saj je tikatakal pri kar 4100 MHz. Seveda mu je bil v podporo še 700 MHz FSB in dvokanalni DDR 400 pomnilnik. Proglasili so ga kar za najhitrejši računalnik, kateremu je s kompresorskim hlajenjem uspelo doseči temperaturo okoli -50° C. Klik!

25 komentarjev

Lažna eBay stran

Yahoo News - Nepridipravi, ki so poskušali ukrasti informacije o kreditnih karticah iz nalinijske avkcijske web strani eBay.com, so postavili lažno eBayevo spletno stran in na ta način privabljali žrtve. Prevara je vključevala tudi nagovarajanje koristnikov, da se prijavijo na ebayupdates.com in da pri tem obnovijo podatke o svojih kreditnih karticah, je povedal azijsko-pacifični koordinator ameriške skupine SANS IISC (Institute Internet Storm Center). eBay je takoj reagiral z opozorilom svojim uporabnikom, naj opozorilo prezrejo. Klik!

0 komentarjev

nVidia z 0.13 mikroni

DigiTimes - nVidia je danes objavila svoje načrte za prihodnja leta. Po njihovih pričakovanjih naj bi do konca prihodnjega leta izdelali kar polovico čipov v 0.13-mikronski tehnologiji. V tej tehnologiji nameravajo izdelovati predvsem svoje NV30-based čipe, med katerimi je trenutno verjetno najbolj znan GeForceFX. Če jim bo uspelo, bomo pa še videli!

0 komentarjev

ECS s SiS Xabre600 čipom

X-Bit Labs - Poročali smo že o predstavitvi Xabre600 grafičnega procesorja, ki jo je podjetje SiS izvedlo nedavno (natančneje 25. novembra). No, podjetja so očitno to rešitev pograbila in tako smo danes dočakali še eno kartico na omenjenem čipu. Podjetje ECS je namreč predstavilo svojo kartico, ki tiktaka pri 275/600 MHz (GPU, DDR RAM) in ima na sebi 64 MB pomnilnika. Klik!

0 komentarjev

Vladajočim vrnimo milo za žajfo!

Slashdot - Ameriški projekt z imenom Total Information Awareness (TIA) naj bi skupaj zbral vse mogoče podatkovne zbirke o ljudeh in iz njih izdelal 'mega zbirko', v kateri bo mogoče najti vse in pridno 'profilirati' potencialno nevarne občane.

Šef kontroverznega projekta, John Poindexter, je na lastni koži občutil kaj pomeni biti sprofiliran. Potem, ko je nek novinar objavil njegove osnovne podatke, so se hekerji odločili, da bodo izbrskali še več o njem in s tem pokazali, kako je življenje pod tujim očesom neprijetno. Tako so objavili njegove telefonske številke, satelitsko sliko njegove hiše, našli razne kartoteke itd.

Kmalu za tem so bile s spletne strani odstranjene vse biografije 'šefov' TIA, ampak k sreči je tu priskočil na pomoč Google cache :)

Kako že pravijo Angleži, fight fire with fire?

3 komentarji

XboX na internetu

Tom's Hardware - Tudi računalo ni več edini način dostopa v internet. Pridružila se mu je še konzola XboX; prav o takem dostopu do medmrežja in igranju iger pa so govorili na Tom's Hardware. Opcija povzave je možna le z dokupom Xbox live začetnega kompleta, na katerega boste morali še malo počakati, saj je nakup možen le v Severni Ameriki. Članek je dolg in podroben, obsega namreč kar štiriindvajset strani, med katerimi so primerjane tudi igralne sposobnosti preko interneta. Klik!

2 komentarja

RIAA, dežela statistikov

The Register - Računovodska podjetja bi vsekakor z veseljem zaposlila one, ki v zvezi RIAA delujejo kot statistiki ter dajejo izjave za javnost.

RIAA namreč nenehno joka: ljudstvo si samo peče cd plošče, namesto da bi jih kupilo ter podpiralo (ahem, Rikija in Britni) umetnike. V zadnjem letu je kvota prodanih ploščkov menda upadla za celih 10 % -- George Zieman pa je opravil raziskavo, v kateri je ugotovil, da so založbe samo v zadnjem letu zmanjšale število izdanih enot za kar 25 %! Skratka, opozarja na iluzijo, katero ustvarjajo založniki malodane umetno. Klik!

9 komentarjev