»

Firefox Fennec alpha tudi za Windows Mobile

vir: engadget
engadget - Zanimivo, da je Mozillin mobilni brskalnik, Fennec, za precej redek Nokiin operacijski sistem Maemo (teče na tabletih Nokia N800 in N810) že v stadiju beta, medtem ko je verzija za Windows Mobile komaj prilezla do alpha stadija. A zanimivo, tako kot v pred-alpha stadiju, brskalnik zahteva točno določeno strojno opremo - HTCjev Touch PRO.

Vseeno Alpha 1 prinaša spremembo pri grafičnem vmesiku, ki je tokrat osnovan na CSSu, zaradi česar bo manj težav s spreminjanjem resolucij. Obenem so dodali podporo za razširitve, zdaj pa pravijo, da se bodo osredotočili na hitrost prikazovanja strani na Windows Mobile...

30 komentarjev

Google z razširitvami

Stanje GMaila, spodaj levo

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Ena glavnih zmogljivosti, poleg podpore certifikatom, ki po besedah uporabnikov manjka Googlovemu spletnemu brskalniku Chrome, je podpora dodatkom. Chrome sicer že podpira poganjanje zapakiranih uporabniških skript (podobno Greasemonkey dodatku za Firefox), a je to daleč od zmogljivosti pravih dodatkov.

Zadnja razvijalska različica (ter nočne verzije) Chromea pa prihaja s pravo podporo razširitvam. V primerjavi s Firefoxovimi razširitvami po namestitvi ni potreben ponoven zagon brskalnika, ni pa še implementiran enostaven pregledovalnik nameščenih dodatkih. Nastavljanje oz. odstranjevanje tako poteka z brskanjem po mapah v razsikovalcu, po vrhu vsega pa je tovarniško podpora izklopljena. Slednje se popravi z dodatkom zastavice pri zagonski vrstici (--enable-extensions).

Nekaj testnih...

5 komentarjev

Nova tožba zoper Google

The New York Times - Na ameriškem zveznem sodišču v Texasu je podjetje FPX vložilo skupinsko tožbo zoper Google, v kateri iskalnemu velikanu očitajo kršenje blagovne znamke. Jabolko spora so plačani zadetki pri iskanju. Ko je namreč izvršna direktorica FPX-a na Googlu iskala ključno besedo FirePond, ki je ime, pod katerim FPX posluje, je nad rednimi zadetki našla še sponzorirano povezavo, ki je kazala na strani njenih konkurentov. Ugotovila je, da so njeni konkurentje kupili iskalni termin FirePond, zato Google pri vsakem iskanju po njem prikaže konkurenčne strani v sponzoriranih povezavah.

Google pravi, da ni to nič čudnega, saj da tudi Microsoft in Yahoo že nekaj časa ponujata podjetjem, da kupijo iskalni termin, ki je blagovna znamka nekega drugega podjetja, in oglašujejo pri iskanju po njem. Google bo novo prakso uradno implementiral prihodnji mesec. Pričakuje se, da bo znatno odebelila njihove prihodke od oglaševanja, saj bodo morala podjetja zvišati premije, da bodo še vedno obdržala nadzor nad...

8 komentarjev

McAfee prevzema Solidcore

CNet - Računalniški varnostni gigant McAfee, ki ga poznamo predvsem kot proizvajalca protivirusnih in drugih programov, ki pomagajo ščititi in varovati naše računalnike, se je odpravil po nakupih. Odločili so se prevzeti Solidcore Systems, za katerega bodo sprva odšteli 33 milijonov dolarjev, kasneje pa še dodatnih 14 milijonov, če bo podjetje dovolj uspešno. Solidcore je znan po tehnologiji za izdelavo belih seznamov, ki se bojuje proti virusom, črvom in drugi računalniški zalegi. Njihova tehnologija se uporablja na strežnikih, mobilnih napravah, računalnikih, bankomatih, blagajnah in drugod. McAfee pravi, da jo trenutno koristi več kot 100 finančnih institucij na 15.000 mestih. Leta 2004 ustanovljeno podjetje zaposluje dobrih 100 ljudi.

McAfee je kar navdušeno nakupoval že v preteklih letih, saj je lani kupil Citadel Security, predlani ScanAlert, v letih poprej pa še Preventsys in Foundstone. Z novo pridobitvijo bodo, tako pravijo, še izboljšali svoj portfelj programov za zaščito in ga...

1 komentar

AMD se ne boji Intela

CNet - Po razdelitvi AMD-ja na proizvodni in dizajnerski del je Intel hitro povzdignil glas, da se navzkrižne licence nanašajo strogo na AMD in ne morebitna druga podjetja. Po njihovem tolmačenju je namreč Globalfoundries, ki se je oddelil od AMD-ja, novo podjetje in ne podružnica, zato nanj ne morejo prenesti licenc. Intel je AMD-ju pošteno zagrozil, da bodo prekinili vse pogodbe, če v 60 dneh ne najdejo rešitve. Rok se je iztekel včeraj opolnoči, zgodilo pa se ni nič.

AMD pravi, da se žuganja ne boji. Njihov podpredsednik Benjamin Williams je v intervjuju za ZDNet Asia mirno izjavil, da so Intelove poteze zgolj predstava za javnost, in da bo težava počasi zamrla. Kot pravi, je licenca dvosmerna, tako da bi s prekinitvijo izgubil tudi Intel, ki je od AMD-ja dobil nekaj Nehalemove tehnologije in integriran pomnilniški krmilnik. Intel se še ni odzval.

23 komentarjev