»

Corel je prenehal z Open Source projekti

Slashdot - Corel je najavil, da bo s prvim dnem v marcu prenehala z obratovanjem njihova stran Corel's Open Source Development Community Site. Kot najbrž večina ve, je Corel zelo pomagal na GNU/Linux sceni, še posebej s produktoma Corel Draw in Corel WordPerfect. Corel je tudi veliko vlagal v razvoj linuxovega "emulatorja" MS Windows okolja Wine. Osebno mislim, da je zelo žalostno, da bo linux in open source svet izgubil tako vplivno in denarno močno podporo.

2 komentarja

Iwill P4D

OCtools - Tudi Iwill je izdal svojo osnovno ploščo, ki je grajena na i845D čipovju. Iwill P4D je, kot pravijo na OCTools, dobra osnovna plošča, saj so lahko Pentiuma4 1600 navili kar na 2.2 GHz ter hkrati v SiSoft Sandri 2002 prehiteli RDRAM po hitrosti. A kaj, ko plošča nima ATA133, RAID kontrolerja ter USB 2.0, funkcij, ki so stalnice na konkurenčnih izdelkih. Mogoče 8.000 SIT nižja cena, vgrajena 6-kanalna zvočna kartica ter omrežna kartica odtehtajo nakup, a vseeno grenak priokus ostaja.

0 komentarjev

Razbita koda za Windows XP

The Register - Na The Register poročajo, da je skupini hekerjev uspelo razbiti Microsoftovo slavno kodo za aktivacijo operacijskega sistema preko interneta. Res je, da so obstajale druge možnosti za nelegalno namestitev programa (kot je preprosto deaktiviran modul za registracijo po internetu), a vseeno je ta program velika grožnja Microsoftu. Program naj bi v eni noči na povprečnem računalu ustvaril 25 kod, katere naj bi Microsoftov strežnik sprejel za avtentične. Bo kmalu sledil nov "Security Update" :D? Celotno zgodbo si preberite tule.

6 komentarjev

MSN na tapeti

The Register - Zopet: v sredo je bil v naravni okoliš izpuščen virus 'Cool', ki se pošlje kot eden tistih zoprnih sporočilc preko MS Messengerja, ki te poziva k odprtju neke strani (mora na ICQju: še dobro, da imamo 'ignore' ). Iz te strani se na odjemalniški računalnik pretoči ZlobnaKoda, ki naprej razpošlje istovrstna sporočilca. MS je seveda že izdal popravek.

0 komentarjev