»

Volja, Telekom: Če jih ne premagaš...

Finance - Omenjena subjekta sta sklenila dogovor o deljenju prihodka, ki ga bo Telekom ustvaril s klici uporabniki 'zastonjskega' ponudnika interneta, Volja.net-om.

Prihodka? Da. Preko Volje boste na splet namreč kaj kmalu dostopali preko nove številke, 090 -- pardon -- 0888, ki bo 43 % dražja od dosedanje 0889. Seksi.

Kakopak, Volji ne boste neposredno plačevali ničesar, zatorej bo še vedno -- free. La isla Arnesita.

Dodatek: Morebiti se še spominjate vroče krvi, ki se je nekaj let nazaj prelivala med Arnesom ter Telekomom: slednji Arnesu ni želel priklopiti telefonske številke 0889, kjer 'impulze' zaračunava neposredno Telekom -- so bili pa pripravljeni vklopiti številko 0880, kjer Telekom izda fakturo uporabniku telefonske številke, ta pa je odgovoren za bremenjenje končnih uporabnikov -- Siol stil. Kaj to pomeni za brezplačnega ponudnika interneta v primeru neporavnavanja obveznosti iz strani uporabnikov, mi verjetno ni potrebno naštevati. Kdo opazi (kontra-)analogijo z današnjo novico?...

25 komentarjev

Računalnik prihodnosti?

Dan's DATA - Verjetno si večina računalnik še vedno predstavlja kot veliko, bež belo, ponavadi zelo glasno ohišje in škatlo s precej kilogrami in temperaturo, ki ob mrzlih večerih daje prijetno toploto, imenovano CRT monitor. Temu, da je še vedno big tower najboljša zadeva za modifikacije, in da prostora v ohišju ni nikoli dovolj, ne gre oporekati, samo kaj pa imamo na voljo, če želimo imeti kaj manjšega?

Odgovor na vprašanje nam ponujajo v članku Small or Smaller na Dan's Data. Primerjali so dve različni ohišji, vsako s svojimi prednostmi in slabostni, ter komentirali izbor periferije. Iz vse skupaj je nastal precej dolg članek z ogromno uporabnimi povezavami, tako da če imate petnajst minut preveč, ga vsekakor preberite.

Ati, kaj pa je bila ta bela kišta na tleh?
Sine, to je bil pa računalnik..


4 komentarji

Preizkus TV-out čipov

h.o.t. - Tudi tisti malo bolj izkušeni Slo-Techerji ob nakupu grafične kartice redko gledajo na kvaliteto TV izhoda, ki je najbolj odvisna od čipa, katerega je proizvajalec prispajkal na kartuljo. Na cenejših karticah se tako večkrat znajdejo slabše narejeni čipi. Pri h.o.t. (Home Of TV Tool) so preizkusili in opisali takšne čipe treh proizvajalcev (Phillips, Chrontel, Conexant). Najbolje se je odrezal slednji, za primerjavo pa so vključili tudi slikice. Hitro po kliku!

0 komentarjev

Abit AT7 MAX2

t - break - Kljub temu, da je po mnenju nekaterih VIIno KT400 čipovje razočaralo, se proizvajalci še zmeraj trudijo z izdajanjem novih plošč. Pri Abitu so za nas naredili AT7 MAX2. Če še ne veste, tisti MAX2 v imenu pomeni oboroženost do zob z različnimi integriranimi dodatki (RAID, 5.1 zvočna kartica,...), pa tudi MediaXP si lahko omislite, če vam denarnica to dopušča. Za nameček je plošča v črni barvi, odlične OC preformanse ter SoftMenu pa sta tako ali tako že sama po sebi umevna. Test si preberite na tem naslovu.

0 komentarjev

Pokvarjeno jabolko

HardOCP - Tudi največji sovražniki Applea morajo priznati, da so Maci zelo luštkane mašince, tudi v primerjavi z modificanimi PC ohišji. Ker pa se v marsičem ne morejo meriti s PCji, so le redko izbira domačega uporabnika. Pri HardOCPju so zato vzeli eno ohišje od PowerMaca in ga predelali v pravo PC LAN kišto. Kot vsak Mac, izgleda tudi tale modifikacija smrtonosno dobro, zato kar hitro k branju. Še slinica ... ekhm ... slikica [:D].

0 komentarjev

Nova generacija VapoChill ohišij

Slo-Tech - Najbrž vas večina pozna podjetje VapoChill, ki je uresničilo nore ideje o ekstremnem hlajenju računala v hladilniku. No, pred nekaj dnevi je podjetje predstavilo prenovljeno kolekcijo svojih izdelkov. Glavne novosti so štiri:
  • Prenovljen hladilni sistem, ki je sposoben odvajati do 130 W (Standard Edition) oziroma 160W (Premium Edition) toplote ter shladi notranjost ohišja na -25°C oz. -30°C
  • Obnovljena različica sistema ChillControl s funkcijo NoiseControl, ki nam omogoča nastavljanje hitrosti ventilatorjev v ohišju ter hitrosti hladilnega kompresorja.
  • Nov je tudi LCD displej, ki prikazuje temperaturo notranjosti ohišja in izparjevalnika ter hitrost kompresorja in CPUja.
  • Osvežen dizajn ohišja, ki vključuje palične vijake, 3 dodatne prostore za trde diske, prosto mesto za ventilatorje pred trdimi diski, modre LED diode na sprednji maski, nove barvne nianse ter veliko dodatnega prostora za modifikatorje.
Slin, slin, si najbrž mislite, tako kot jaz, vendar pa je problem, tako kot vedno,...

8 komentarjev

Razvoj pomnilnika DDR-II

Ace's Hardware - Howard David od podjetja Intel je pred kratkim na Intel Developer Forumu predstavil DDR-II, prestolonaslednika njegovega veličanstva DDR. Nov tip pomnilnika naj bi bil hitrejši, stabilnejši, pa tudi varčnejši. Sicer stvar še ne dokončna, vendar pa bi se znalo zgoditi, da bo RDRAM kmalu le še senca preteklosti, kajti DDR-II bo s svojo visoko prepustnostjo veliko bolje zadovoljeval prihajajoče Intelove procesorje. Dokončne specifikacije bomo najbrž izvedeli v zadnji četrtini tega leta, če pa vas zanima več, pa pojdite sem. Vsekakor zanimivo tehnično branje za dolgočasno nedeljsko popoldne.

0 komentarjev