»

Po mnenju strokovnjakov so iPhone uporabniki prismode

C|NET News - Da so uporabnike Apple-ovih izdelkov in storitev mnogokrat označili za slepe, zavedene in v najhujših primerih tudi zmešane, je večini uporabnikov, ki vsaj občasno odprejo Slo-Tech kristalno jasno. Ko pa to oznanijo strokovnjaki, ki trditev še dodatno podkrepijo z obširno analizo, pa si seveda analiza počasi že zasluži svojo novico.

Analitiki iz Strand Consult so svoje zaključke oblikovali na podlagi dejstva, da je Apple izdal tehnično inferioren produkt s sicer čudovitim uporabniškim vmesnikom, a določenimi pomankljivostmi, kar sicer samo po sebi še ne bi bilo posebej problematično, če ne bi trume Apple-ovih uporabnikov teh pomanjkljivosti sprejeli v svoje življenje kot nekaj povsem običajnega in jih (pomanjkljivosti!) tudi zagovarjali, kljub temu, da so te pomanjkljivosti lahko občasno tudi občutno vplivale na kvaliteto življenja uporabnikov.

Do te točke še nič posebej novice vrednega, a svetovalci iz Strand Consult-a so si ogledali vzorec obnašanja kot celoto in uvideli, da...

192 komentarjev

Visoke kazni za dogovarjanje o cenah LCD-jev

Slashdot - Ameriški pravosodni organi so pritisnili na tajvansko podjetje Chi Mei Optoelectronics, ki je četrti največji proizvajalec TFT-LCD panelov na svetu. Tajvanci so priznali (PDF) dogovarjanje o cenah LCD-panelov in kršenje Sherman Acta. V zameno za nekoliko bolj prizanesljivo obravnavo bodo popolnoma sodelovali s pravosodnim ministrstvom, naložili pa so jim še globo v višini 220 milijonov dolarjev. Poleg njih je sooblikovanje cen med 14. septembrom 2001 in 1. decembrom 2006 priznalo že pet drugih podjetij, aretirali pa so tudi devet menedžerjev. Skupno so izrekli za 860 milijonov dolarjev kazni.

35 komentarjev

Microsoft kupil Opalis

The Register - V Redmondu so odprli denarnico in kupili kanadsko podjetje Opalis Software, ki izdeluje orodja za vzdrževanje podatkovnih centrov. Točnih podatkov o vrednosti transakcije niso želeli podati, a so pri 451 Group izbrskali, da naj bi šlo za 60 milijonov dolarjev vreden posel. Najpomembnejši izdelek prevzemne tarče je Opalis Integration Server, ki bo poslej integriran v Microsoft Systems Center. Microsoftov podpredsednik Brad Anderson je dejal, da gre za ključen korak pri izpolnitvi njihovih idej o dinamični iniciativni za podatkovne centre. Z novo tehnologijo, ki jo bo podjetje iz Toronta prineslo, bo imel Microsoft najpopolnejšo zbirko opreme za virtualizacijo, ki jo lahko ponudi en proizvajalec, so dejali v Opalisu.

0 komentarjev

Asus po poti AMDja

TG Daily - Pri Asusu so se, podobno kot pri AMDju že pred časom, odločili podjetje razdeliti na dva dela, razvojnega in proizvodnega. Proizvodni del bo tako postal popolnoma nova družba, Pegatron Investment Holdings Company, ki bo v 25-odstotni lasti Asusa, preostalih 75% pa bodo razdelili med obstoječe Asusove delničarje. S to potezo se pri Asus želijo osredotočiti na identiteto svoje znamke, kar je bilo z obilico različnih proizvodnih linij, ki so jih uporabljali tudi za zunanje naročnike, očitno težje izvedljivo.

Odcepitev proizvodnega dela je bila za AMD odlična odločitev, saj so v tretjem letošnjem četrtletju zabeležili zgolj 77 milijonov dolarjev operativne izgube, kar je mnogo manj od preteklih let. Kakšen vpliv bo razcepitev imela na finančno stanje Asusa bo seveda pokazala čas, a velja omeniti še dejstvo, da je podobno kot AMD in Asus že pred letu storil še en tajvanski velikan, Acer. Njihov nekdanji proizvodni del se zdaj imenuje Wistron. Zanimivo je tudi, da proizvodni oddelek...

5 komentarjev

America's Army 'požrla' skoraj 33 milijonov dolarjev

GameSpot - Med popularne prvoosebne streljačine s širokim krogom medmrežnih igralcev nedvomno spada tudi America's Army, projekt ameriškega Ministrstva za obrambo. Leta 2003, ko je bila javnosti predstavljena različica 1.0, je prinesla pravo malo revolucijo v svet iger, saj je bila popolnoma brezplačna za vse igralce na svetu. Glavni namen tega projekta ameriškega Ministrstva za obrambo je bil prikazati vojskovanje in delovanje vojske širšemu krogu ameriške mladine in jih s tem zvabiti v svoje vrste, zaradi česar je bil projekt tudi brezplačen. Sčasoma so na njeni osnovi izdelali tudi lepo število pripomočkov za učenje že izurjenih vojakov.

Ker mora nekdo razvoj igre tudi plačati, brez reklam v...

24 komentarjev

Francozi in Švedi s prehodom na odprto kodo nižajo IT stroške

Slo-Tech - Na Centru odprte kode Slovenije poročajo o dveh prehodih na odprto kodo v tujini, ki bosta prinesla kar nekaj prihrankov.

V prvem primeru bodo na 130.000 računalnikov francoskega finančnega urada namestili odprtokodni odjemalec e-pošte Mozilla Thunderbird. Pred tem so za branje e-pošte uporabljali Microsoft Outlook in Lotus Notes. Za skupinsko delo načrtujejo uporabo Open Business Management, kot nadomestek za Exchange.

V drugem primeru pa nameravajo na Švedskem s prehodom na odprto kodo na strežniškem področju v naslednji 5 letih prihraniti kar 20 milijonov EUR. Izračunali so tudi, da v njihovem primeru na področju strežniških rešitev odprtokodne rešitve znašajo le eno petino stroškov primerljivega komercialnega programja, v primeru baz podatkov, pa odprtokodne rešitve znašajo le eno sedmino stroškov. Do 70-odstotno znižanje stroškov programske opreme je s prehodom na odprto kodo dosegla tudi francoska policija, temu zgledu pa sledijo tudi njihovi kolegi na Nizozemskem, kjer...

200 komentarjev

PlayStation 3 kmalu na pozitivni ničli

vir: CNet
CNet - Sonyjev PlayStation 3 je že od izida dražji od Xboxa 360 in Wiija, ker njegova izdelava stane več. Takoj po izidu je izdelava stala 805 dolarjev, najdražja verzija pa se je prodajala za 599 dolarjev. Sony je z vsako prodano enoto ustvaril zajeten minus, ki pa ga je kompenzirala cena iger. Zadnji podatki kažejo, da se tudi sama konzola vendarle bliža točki, ko bo njena prodaja nevtralna. Novi PS3 Slim naj bi se izdeloval za 336 dolarjev, medtem ko v ZDA stane 299 dolarjev (pri nas pa okrog 300 evrov oz. 440 dolarjev). To pomeni, da Sony v ZDA sicer še vedno rahlo...

24 komentarjev

Apple pripravlja univerzalni dock, 'garancijsko nalepko'

vir: engadget
engadget - V kratkem lastniki iPodov, sploh tisti ki jih pogosto menjavate, morda ne boste potrebovali vsakič drugega docka, v katerega daste svojega elektronskega spremljevalca polniti oz. pariti z računalnikom. Apple je namreč vložil patent, v katerem opisujejo prilagodljiv dock. Le-ta bi bil sestavljen iz materiala, podobnega gobi oz. plastelinu, kar bi mu omogočalo, da bi se prilagodil obliki naprave, ki bi jo želeli napolniti oz. spariti. Za večkratno uporabo bi si obliko seveda zapomnil, s pritiskom na gumb pa bi se resetiral in se s tem pripravil na parjenje z...

21 komentarjev