»

Zanimiva slovenska stran

Jaz - Med vsakodnevnim brskanjem po slovenskem webu sem naletel na zelo zanimivo stran, Eror.net. Sicer je zadeva šele na začetku (takšen vtis sem dobil, mogoče pa se motim...), toda na strani boste našli kar nekaj zanimivih informacij. Predvsem bo zanimala tiste, ki se radi poigrate z grafiko, saj je na strani rastoča zbirka trikov in nasvetov za Photoshop ter kar nekaj zastonjske grafike, ki si jo lahko posnamete na disk. Skratka, meni se je stran zdela zanimiva in primerna, da jo delim z vami. Vsekakor v slovenskem webu manjka takih strani...

0 komentarjev

Novi VapoChill

OcShoot - Na OcShoot so sestavili zanimiv članek, v katerega so strnili svoje ugotovitve o tem sistemu za hlajenje procesorja na pod -0°C temperature. Članek lahko najdete tukaj, o enoti sami pa le to, da jo lahko priklopimo na Socket 370 in Socket A procesorje, z njeno pomočjo pa jim je uspelo spraviti PIII850 na 1182MHz 100% stabilno [:D]. Precej dobra enota, torej.

4 komentarji

Zastonj klicarjenje preko interneta

Jaz - DeLonghi mi je poslal zanimivo povezavo na stran Hot Telephone, ki omogoča zastonjsko klicarjenje v 30 držav sveta. Yup, preko PCja (morate imeti mikrofon in zvočnike) lahko pokličete navadne telefone v dosegljivih državah in se pogovarjate z znanci po znatno nižji ceni. Tehnologija zaenkrat ne omogoča duplex povezav, tako da s sogovornikom ne boste mogli govoriti istočasno, toda tudi to ni tako slabo. Če vam je zadeva zanimiva, presodite sami...

4 komentarji

HSRja za GeForce2 ne bo!

Jaz - To pa je res žalostna novica za vse lastnike GeForce/GeForce2 grafičnih kartic. Na internetu so se namreč pojavile govorice, da bo v naslednjo BETA verzijo Detonatorjev vgrajena podpora HSR (Hidden Surface Removal) tehnologiji, toda to na žalost ni res. Diane Vanesse je za Planet GeForce spregovorila o tej tehnologiji in Nvidiinih načrtih in jasno ter glasno zanikala vsako možnost vgradnje te tehnologije v sedanjo serijo kartic. O NV20 pa tudi ni hotela govoriti, saj naj bi ji to prepovedovala pravila znotraj podjetja. Whatever... Thnx, DanKick.

6 komentarjev

500 aktivnih uporabnikov

Jaz - Hehe, yup, Slo-Tech je v tem trenutku dosegel magično številko 500 aktivnih uporabnikov. Toda bodite pozorni na besedo "aktivnih", kar pomeni, da so ti uporabniki dejansko aktivirali svoj uporabniški račun in da stran dejansko uporabljajo. Neaktiviranih računov je še precej več in če Primož le-teh ne bi brisal bi po mojem štetju bili že blizu 800. No, kakorkoli, gre za lep uspeh, kar nakazuje, da vam je stran všeč. Thnx [:))]!

1 komentar

Srebrno vodno hlajenje

vir: HardOCP
HardOCP - Sploh ne dvomim, da bi se dejansko najdel kakšen fanatik, ki mu niti bakreni vodni bloki niso dovolj in bi brez zadržkov kupil srebrnega. No, do zdaj so taki fanatiki lahko le mokro sanjali o dejanskih izdelkih iz srebra, toda pred kratkim se je pojavilo avstrijsko podjetje Zern, ki take zadeve dejansko ponuja. Kolikšna je cena zaenkrat ni znano, toda zagotovo ne bo majhna. Prav zanima me, ali bi se taka investiciaj vsaj delno izplačala...

4 komentarji

Čiščenje Golden Orba

OC Workbench - Golden (in vsi drugi Orbi) se po daljši uporabi zna precej umazati. Med hladilne reže in pod ventilatorjem se namreč nabere precej prahu, ki lahko zmanjšuje učinek hlajenja (morali bi videti moj The Arctic Circle po enoletni uporabi [8-O]). Zato se se pri OC Workbench potrudili in sestavili članek z napotki o čiščenju Golden Orbov. Postopek je v bistvu zelo preprost, saj morate le odvijačiti ventilator in spihati prah, toda ne dvomi, da je med vami kakšen antitalent, ki tega ne bi zmogel sam (pa brez zamere [>:D]), tako da si članek le oglejte...

0 komentarjev

Overclockanje Pentiuma4 @ HotHardware

HotHardware - Srečneži pri HotHardware so nedavno dobili v roke testni primerek Intel Pentium4 procesorja pri 1.4GHz. Nič posebnega, pravite? Napaka! Njihov procesor je namreč imel odklenjen množilnik in kot pravi overclockerji so se kojci spravili nad njega. Njihov cilj je bil doseči najvišji overclock Pentiuma4, pri čemer so si pomagali z ASUS P4T matično ploščo. No, končni rezultat je 1.737GHz, kar vsekakor ni slabo, toda Japonci so že dosegli 2GHz. Vseeno je HotHardwareov članek precej zaniiv, tako da priporočam ogled! Thnx, Roman.

0 komentarjev

Novi VIA 4in1 gonilniki

VIA Hardware - Očitno Nvidia ni edini proizvajalec, katerega "neuradne" različice gonilnikov se "slučajno" pojavljajo na internetu. Od danes so namreč na voljo tudi neuradni VIA 4in1 gonilniki, različica 4.26. Če so dobri ali ne bomo lahko presodili šele čez nekaj časa, čeprav tipi pri VIA Hardware zatrjujejo, da je predvsem diskovni gonilnik precej izboljšan. Če se vam zdi vredno poizkusiti, jih najdete tukaj.

0 komentarjev

Epox 8KTA3 na Tweak Townu

Tweak Town - Pri Tweak Townu so testirali eno izmed najbolj vročih SocketA plošč trenutno, Epox 8KTA3. Gre za ploščo z novim VIA KT133A čipovjem, ki podpira 133MHz zunanjo frekvenco. To seveda pomeni precej več manevrirnega prostora pri overclockanju. Tudi drugače se je Epox precej potrudil s ploščo, saj je vse overclockerske možnosti premaknil v BIOS (da, tudi spreminjanje množilnika), na ploščo pa so vgradili tudi HPTjev ATA100/RAID kontroler. Tako lahko na ploščo priključite do 8 ATA100 naprav, kar vsekakor ni zanemarljivo. Tesi si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev

Test Kenwood True 72x CD-ROMa

ExamPC - Novi ExamPCjev test se kar lepo sklada z duhom našega včerajšnjega testa TEACovih CD-ROMov. Gre namreč za test Kenwood True 72x CD-ROMa, menda najhitrejšega CD-ROMa trenutno. Tovarniško deklarirani povprečni prenos je 72x, kar pomeni, da naj bi pogon prenesel okoli 10MB/s, kar je za CD-ROMe ogromno. Ali je to res ali ne, pa boste izvedeli, če preberete test. Jaz lahko rečem samo, da se enega ne bi branil [:D].

4 komentarji

60 Slo-Tech SETIjašev!

Jaz - Lepo je videti, da naš SETI team dobro napreduje. V manj kot mesecu je prijavljenih že 60 članov, kar kaže na to, da vas kar veliko namerava overclockati računalnike ubogih alienov. Na žalost naš team zaenkrat ni na nobeni izmed lestiv uspešnosti, toda grem stavit, da se bo to kmalu spremenilo. Še posebej glede na to, s kakšno hitrostjo nekateri osebki pridelujejo paketke (***khm***Sergio***khm*** [>:D]). Kakorkoli, če se nam želite pridružiti, boste odgovore na vsa vprašanja našli v Forumu.

1 komentar

Linux in težave z P4

3ag - Linux OS ima precej težave z podporo Intelovemu paradnemu konju P4. Večina različic tega odličnega OS-a namreč ne deluje na P4 baziranih računalnikih. Tudi tiste različice, ki se namestijo na tak računalnik, so daleč od tega, da bi delovale brez problemov. Mogoče bo prihajajoča verzija 2.4 odpravila te težave. Kot bi rekli Ameri ... wait and see. Klik !

1 komentar

Windows povzema tehnologijo Napster

Tom's Hardware - Microsoft je predstavil Windows, ki vključuje servise, ki naj bi olajšali izmenjavo datotek med uporabniki tega operacijskega sistema. Zadeva naj bi delovala na podoben način, kot sedaj deluje Napster, le da bo to že vgrajeno v sam sistem. Microsoftova tehnologija naj bi šla še dlje od Napsterjeve, saj naj bi omogočila preprosti prenost datotek tako med PC-ji, kot tudi med dlančniki, raznimi brezčičnimi napravicami in celo konzolami.Microsoft razvija tudi nov format digitalnega zapisa glasbe, kateri naj bi nadomestil MP3. Bomo videli. Klik !

2 komentarja

IBM namenil miljardo $ za razvoj Linux OS

Tom's Hardware - IBM je za razliko od nekaterih ostalih podjetij (Sun Microsystems, Microsoft in EMC) prepričan, da je prihodnost v "open source" programski opremi. Tako je IBM namenil kar miljardo $ (zelo zelo zelo veliko novcev) za razvoj Linux OS. Vse kar se dogaja zadnje čase na področju OS, nakazuje, da ima Linux še lepo prihodnost in prav lahko se zgodi, da bomo prav kmalu vsi uporabljali kake klone le tega. Meni je v bistvu popolnoma vseeno kateri OS bom uporabljal, da bo le dobro služil svojemu namenu in bo čim cenejši ali po možnosti kar zastonj [:D].Klik !

4 komentarji

Linux išče nafto

The Register - IBM gradi največji superračunalnik kar jih je kdaj bilo z LINUX operacijskim sistemom. Sestavljen bo iz kar 1024 IBM-ovih xSeries strežnkov povezanih paralelno. Naročnik je Shell, računalnik pa bo nameščen na Nizozemskem, kjer ga bodo uporabljali za raziskave tal kjer iščejo nafto. Računalnik naj bi bil postavljen že Januarja 2001. Klik!

5 komentarjev