»

Novi PowerMaci

Apple - Pred časom je bilo govora, da bo Apple na trg poslal nove PowerMace z G5 procesorjem in popolnoma novim designom. To se ni zgodilo, so pa pri jabki prenovili ponudbo. Zdaj imajo vsi PowerMaci dva procesorja, vrh ponudbe pa zdaj krasi tudi novi 1.25 GHz G4 procesor. S pomočjo operacijskega sistema OS X torej dobimo 2500 megaherčno beštijo.

Pa še cena: v ZDA od 1700 zelencev naprej (2x 800 MHz), pri nas verjetno sploh še niso slišali za te novosti [:(]

3 komentarji

Exchange 2000 in .Net

Vnunet - Pri vsesplošnem ljubljenkču javnosti (ter delničarjev), Microsoftu, so potrdili, da 'poštni strežnik' (zelo zelo skromno rečeno) Exchange 2000 ne bo deloval na prihajajoči platformi operacijskih sistemov .Net.

.Net pač ne predstavlja zgolj melodičnega 'web services', vendar korenito spremenjeno zasnovo, zatorej je nekompatibilnost nekako razumljiva. Kakorkoli, .Net verzija izMenjalnice bo delovala na Luknju™ 2000 SP3. Klik!

9 komentarjev

Xbox Live prihaja?

News.com - Eno leto (natančneje 15. novembra) po prihodu Microsoftove igralne konzole Xbox se bodo igralni navdušenci lahko med sabo pomerili tudi preko spleta.
Tako bo Microsoft za dva meseca zaostal za Sony-jem, ki bo za svoj Playstation 2 izdal omrežni adapter že 27. avgusta. Za več podatkov oddeskajte sem.

Zakaj strokovnjaki menijo, da Xbox, Sony in Nintendo S svojim online igranjem še ne bodo uspeli, pa si preberite tukaj.

1 komentar

Prihaja nova verzija Symantecovega antivirusnega programa

ARNet - Prvega septembra bo na police prišla nova verzija tega zelo priljubljenega programa, imenovana Norton AntiVirus 2003. Ker so črvi, ki se razpošiljajo po elektronski pošti vse "pametnejši", so pri Symantecu razvili novo tehnologijo imenovano "Blokiranje črvov" (Worm Blocking) za katero so vložili celo vlogo za izdajo patenta.
Gre zgolj za novo marketinško potezo velike hiše ali se nam bližajo dnevi izkoreninjenja črvov? Presodite sami.
Klik za več informacij.

4 komentarji

Redhat bo uradno podprl Hammer - x86-64

Slashdot - RedHat je napovedal, da bo v svojih produktih podprl procesorje temelječe na arhitekturi Hammer. Vse skupaj bo namenjeno predvsem strežniškemu trgu, poskrbeli pa bodo tudi, da bo linux hkrati dobro poganjal tudi stare 32 bitne programe. Glede na to, da RedHat vse popravke Linux jedra in ostalih komponent pridno prispeva nazaj v community, to pomeni, da bo celoten Linux zelo dobro podpiral Hammerja. Verjetno bo podpora Hammerju dostopna prej kot bo MS uspel izdati 64 bitna polkna. V bistvu nova jedra 2.5 podporo že vsebujejo, prilagoditi pa bo treba še ostale dele sistema. Klik tukaj!

10 komentarjev