»

Avtorji virusa Goner aretirani

The Register - Admini na DALnet-u, ircarskem strežniku, iz katerega so nadobudni najstniki nameravali nadzorovati dos napade svojega varovančka, virusa Goner, so s pomočjo IP naslovov ter v virus vkoridanih sporočil, našli 4 osumljence. Podatke so predali FBIju, ta pa izraelskim oblastem, ki so otročaje aretirali. Grozi jim od treh do pet let zaporne kazni, verjetno najhujša pa je odvzem računal. Več?

3 komentarji

Računalo v tipkalu

Digital Silence - Če bi stvarca le imela boljšo grafično kartico (in ne virge-style onboard), bi tole lahko postal idealen abak za lanpartye, ki so zadnje čase tudi v Sloveniji vse bolj razširjeni. Govorim vam o temle:

Tipkalo med drugim vsebuje Intelov Pentium III procesor (866 MHz - 1 GHz) oz. Celerona (700 - 850 MHz), 64 MB pomnilnika, mrežno inu zvočno kartuljo, 20 GB diskovja, modem ter video izhode. Klik!

21 komentarjev

ZDA zasegle nemalo piratske robe

Reuters - ZDA so danes (torek), izvedle eno večjih računalniških racij: v 27 mestih so napadli predvsem legla nelegalne programske opreme, ki ga obtožujejo za izpad dohodka v višini najmanj 1 milijarde dolarjev letno na področju računalniških iger, programov, glasbe ter filma (po besedah BSAja celo 12 MRD USD!). Sodeč po besedah Delli-Colli-ja (direktor U.S. Customs Services CyberSmuggling Center) je bilo izvedenih 37 hišnih preiskav, nič aretacij, so pa pridobili gore materiala, ki ga bo potrebno pregledati (mali miljon CDjev z igricami pa res ni mačji kašelj ;)).

Prav tako so v Avstraliji, Britaniji, Finski in Norveški izvedli še 19 preiskav in aretirali 5 ljudi.

0 komentarjev

Ali Telekom izstavlja pravilne račune?

Slo-Tech - Novičko je poslal ASPmaster. Hvala!

Zadnje čase je bilo moč na različnih krajih slišati pripombe, da so Telekomovi računi previsoki. Slednje se je zazdelo tudi meni in po natančnem pregledu računa sem ugotovil, da so posamezne postavke obračunane večkrat, zato sem se obrnil na njihovo obračunsko službo po razlago.

Uradna razlaga se je glasila: Težave so posledica uvedbe novega računalniškega sistema (beri software-a), za obračunavanje. Torej je popolnoma mogoče, da so težave nastopile tudi takrat, ko je računalnik obračunaval stroške za vašo naročniško številko.

Bo to dovolj tehten razlog, da bo Telekom končno, kot se spodobi, poleg računov začel brezplačno dodajati položnicam tudi izpis pogovorov. Morda, če bo pritisk dovolj močan. Sam sem slednje zahteval, in moji zahtevi so ugodili, kaj boste storili vi, pa je vaša stvar. Klik!...

22 komentarjev

Athloni XP se dobro prodajajo

AMD - AMD je na svoji spletni strani objavil vest o zelo dobri prodaji procesorjev Athlon v četrtem letošnjem poslovnem kvartalu. Prodaja naj bi tako krepko presegla načrtovano, po prvih ocenah kar za desetino. Na ostalih področjih gre AMD-ju malo slabše. Flash pomnilniki, AMD-jev drugi ključni proizvod, se še vedno ne prodajajo tako kot včasih. Tudi prodaja v zadnjem četrtletju naj bi bila relativno slaba, tako kot že dalj časa. Po napovedih naj bi vsi sestavni deli AMD pozitivno poslovali šele v drugem četrtletju leta, ki prihaja. Hvala, Koci

0 komentarjev

Še ena kratka

več strani - Da je denar sveta vladar, lahko opazite na skoraj vsakem koraku. In nekateri ljudje iščejo vsako možnost, kako potegniti zase čimveč, pri čemer prednjačijo Američani.
Verjetno vam je jasno, da počasi klasične voščilnice izgubljajo potem (čeprav so za moje pojme boljše), in da dobivate vse več e-voščilnic. Ker se jih nabere veliko, so se strani, kot je npr. AmericanGreetings.com, odločile, da bo potrebno zanje plačevati. Če jih boste poslali v velikih količinah, seveda.

1 komentar