»

Novi amerški zakoni

Slashdot - ACLU (Ameriška organizacija za civilne svoboščine) je pripravila povzetek vseh zakonov, ki se trenutno srpejemajo v kongresu (kot odgovor na teroristični napad). Predvsem so se skoncentrirali na načine na katere lahko tajne službe in policija neovirano nadzorujejo ljudi in vohunijo.
Saj smo pridni državljani, ki ničesar ne skrivamo, zato nam lahko policija prisluškuje po mili volji... a ne?

1 komentar

Philipsovi zvočniki

The Tech Zone - Za zadnjo novico tega dne pa eden, vsaj zame, bolj zanimivih testov. Na The Tech Zone je bil na test popeljan Philipsov sistem štirih visokotoncev in globokotonca. Kaj te tako posebnega na temu sistemu? Zvočniki so tipa "flat panel", kar pomeni, da so ploščati. In to ne na način a'la Altec Lansing ATP3, ki imajo svojo membrano na dnu. Visokotonci imajo vsak po 10 W moči RMS, kar je malo, a zato je globokotonec močnejši, saj ima v sebi dva refleksa, vsak z močjo 20W RMS. Za sto petdeset dolarjev, za kolikor se sistem prodaja, bi znal biti nakup ugoden.

0 komentarjev

Nesreča ne počiva

Slo-Tech - Našo prijateljsko stran, ki se takisto ukvarja z navijanjem ter hardverom, Slo-Comp, je pred tednom in pol doletela grozna nesreča. Izgubili so vse. Novice, forum, skripte. Vse. Sedaj so popolnoma prenovili stran, ji dodali desni meni ter polepšali barvno paleto. Pohvalno, saj stran izgleda dosti bolj živo. V upanju, da bodo v prihodnje bolj redno delali varnostne kopije podatkov, in z željo, da ne bodo imeli več težav s strežnikom.

0 komentarjev

In še malo o AMD XP

več strani - Neverjetno, kako lahko cel dan novic zaznamuje "le" izid novega procesorja pri AMD. No, če smo natančni, procesor je izšel včeraj, danes so pa na plano pricurljali testi. Veliko testov. Zelo veliko.

Seveda ste vi pridni človečki, ki boste iz samega interesa prebrali vse teste ter jutri v šoli pokasirali negativno pri kemiji, a rekli, da o AMD XP veste vse!

2 komentarja

PR, pojdi stran!

The inquirer - AMD je pri svojih Athlon XP uvedel PR rating. Čeprav bi se na dolgo in široko dalo razpravljati, zakaj je novi Athlon ravno XP (hint hint: novi Microsoft Windows in Office), se je The Inquirer osredotočil na PR rating. AMDjev predstavnik je povedal, da "so uvedli PR rating zaradi Intelove prevare v megahercih" ter hkrati še dodal "da PR rating, ki ga je uvedel AMD, sploh nima nobene povezave z Intelovo najnovejšo serijo procesorjev". Intel je vrnil udarec z izjavo, "da so zadeli jackpot ter da je 2.0 GHz šele začetek". Bistvo? Ko je nasprotnik pod pritiskom, dela napake. AMD je s PR ratingom naredil napako. Kakšno, bo pa še pokazal čas. Mogoče kakšna tožba zaradi zavajanja končnega kupca...

2 komentarja

Še malo o AMD XP

The inquirer - Kot da že nismo slišali dovolj o novih AMDjevih kavnih mlinčkih, vam lahko danes uradno potrdimo cene, pod katerimi se bo (v ZDA) prodajal procesor AMD XP.
 • 1.5 GHz PR (1.33 GHz) - $119
 • 1.6 GHz PR (1.4 GHz) - $129
 • 1.7 GHz PR (1.47 GHz) - $169
 • 1.8 GHz PR (1.53 GHz) - $199


 • Petdeset tolarskih tisočakov, kot bo zadeva stala v ZDA, za 1.53 GHz (1.8 GHz po AMDjevi skrajno glupi PR inačici) procesor ni veliko. Če upoštevamo vse razmere, bi se moral v Sloveniji prodajati po ceni okroglih 60.000 SIT. Cene pa bodo, se ve, še nižje, in to zaradi prežeče nevarnosti po imenu Intel Pentium 4 2.0 GHz. Vesel je to boj .

  4 komentarji

  How-to: 100mbps optična mreža v naselju

  Slashdot - Medtem ko eni še vedno sanjajo o ADSL ali kablu, imajo drugi boljše ideje. Zakaj ne bi kar celo lokalno skupnost omrežili z 100 mbps optiko in se povezali navzven? V stanovanjskem naselju Mattgrand na Švedskem so se odločili, da imajo dosti debilnih ISPjev in naredili točno to... Začetna cena je sicer višja, ampak jarke so opremili z optičnimi kabli, ki bi morali zadostovati vsaj za naslednjih deset let. A je kdo v Sloveniji že poskušal naredit kakšne take lokalne mreže?

  10 komentarjev

  Ig Nobelove nagrade

  Slashdot - Revija Annals of improbable research že deset let podeljuje tako imenovane Ig Nobelove nagrade. Gre za parodijo na Nobelovo nagrado, podelijo pa jih za resnične znanstvene dosežke, ki se jih ne sme ali ne more nikoli več ponoviti.

  Letošnji nagrajenci so:
  Medicina - Peter Barss iz Univerze McGill za zdravstveno poročilo Poškodbe zaradi padajočih kokosov
  Fizika - David Schmidt iz Massachusettske univerze za njegov delni odgovor na vprašanje zakaj se zavese pod tušom upogibajo navznoter.
  Biologija - Buck Weimer iz Puebla v Coloradu za izumitev Under-Ease, neprodušnega spodnjega perila z zamenljivim filtrom, ki odstrani neprijetne pline preden pobegnejo.
  Ekonomija - Joel Slemrod iz Poslovne šole univerze v Mitchinganu in Wojciech Kopczuk iz Univerze Britanske Columbije za njuno ugotovitev, da ljudje najdejo način za odložitev njihove smrti, če to pomaga pri zmanjšanju davka na dediščino.
  Literatura - John Richards iz Bostona, Anglija, ustanovitelj Društva za zaščito apostrofov za njegovo...

  5 komentarjev