»

Pentium 4 3.6 GHz

Tom's Hardware - Ja, vojna bo zagotovo krvava. Se vam zdi nenavadno, da je Intel vzporedno z AMDjevo detajlno klasifikacijo ter datumi izida družine Opteron dal Tomu na test Pentiuma 4 3600? Enivej, procesor kani Intel dati v roke javnosti šele v prvi polovici naslednjega leta, a vseeno, kliknite in se slinite, kaj ta beštija dejansko zmore. Z množilnim količnikom 27 ter zunanjo frekvenco 533 (quad-pumped 133×4), logično pusti za sabo Thunderbirde ter Thoroughbrede. Primerjali so ga v večih programih, od Quake III, 3D Marka 2000 ter 2001, preko kodiranja MP3 datotek, do Sandre 2002 ter uporabe v programih. Definitivno vredno izločanja sline iz žlez, vam povem.

A tu mora zagotovo stati moje mnenje, saj kot urednik slovenske računalniške spletne strani ne pridem do ekskluzivnih primerkov strojne opreme, ampak le-to testiram skupaj s prihodom na naš trg. Menim, da je test procesorja, ki bo na trg prišel čez pol leta, nesmiseln. Cenovni pogoji so še neznani, konkurenca še ni prišla na trg s svojimi...

7 komentarjev

Daljinec ali kreditna kartica?

Mikhailtech - Ob testu sledečega daljinca bi se verjetno lahko vprašali vprašanje iz naslova. Če seveda ne bi poznali barv in bi razločili samo oblike. K sreči temu ni tako..

Nekaj takšnega mi je prišlo na pamet, ko sem gledal opis PSXAmpa na Mihkail Techu. Zadev(ic)a je velika oziroma majhna samo 90x55 mm in debela malo več kot 7 njih. Sicer je daljinec, kot ste lahko prebrali iz imena, namenjen Playstationu, samo po zagotovilih avtorja članka deluje prav tako dobro na standarnih IR sprejemnikih. Vas zanima, kaj so ugotovili, ko so napravo razstavili? Klik.

0 komentarjev

Je SiS Xabre 400 dobra izbira?

G3D - Pred časom smo lahko upali, da se bo SiS končno uveljavil kot spodoben proizvajalec grafičnih čipov, saj so številne strani objavljale izjemno obetavne rezultate, ki so nam dali vedeti, da bo Xabre 400 čip, ki se bo lahko enakovredno kosal z GeForci 4 MX... Nismo se mogli bolj motiti, saj so z uradno predstavitvijo SiS-ovega sprva obetavnega čipa na dan začele prihajati številne neprijetne podrobnosti, kot so na primer žrtvovanje kakovosti za hitrost, počasnost v "normalni" kakovosti, napake na teksturah v številnih igrah in še kaj bi se našlo. Pomanjkljivosti samega čipa so se med drugim lotili tudi na G3D in spisali kar všečen članek.

0 komentarjev

Miti hlajenja

ProCooling - Tale članek na Procoolingu je sicer malce starejšega datuma, a je še vedno aktualen, saj obravnava marsikatero zmoto nekaterih strani, ki so pisale o takem in drugačnem hlajenju. Na žalost se tukaj še enkrat potrjuje velika napaka interneta - to, da nam nihče ne jamči, da so navedeni podatki pravilni. No, kakorkoli že, Procooling v svojem članku obravnava nekatere zmote, kot je na primer ta, da "aluminijasta ohišja delujejo kot velik hladilnik" in podobne. Skratka, če se zanimate za hlajenje, potem ta članek enostavno morate prebrati.

0 komentarjev

DangerDen Maze 3

DWPG - Dejstvo je, da na svetu obstaja vrsta, ki se ji reče navijalec in dejstvo je, da ta, danes niti ne več tako ogrožena vrsta, zelo rada navija procesorje, četudi se je treba poslužiti malce bolj ekstremnih metod, kot je vodno hlajenje -- in dejstvo je, da marsikateremu navijalcu ime DangerDen Maze na ustnice prinese nasmešek. DangerDenovi vodni bloki Maze so bili od nekdaj dobro poznani med navijalci in prav nič ne kaže, da bi se njihov sloves kvalitetnih vodnih blokov polegel. Ali pač? Na tej strani so testirali vodni blok Maze 3, ki je bojda še enkrat potrdil pravilo, da najboljši hitro zaspijo na lovorikah. Če želite izvedeti, kaj vse so očitali Maze 3, potem KLIK!

2 komentarja

Zalman CNPS6500B-Cu

Frosty Tech - Zalmanovi legendarni pahljačasti hladilniki že kar precej časa veljajo za ene izmed najbolj kvalitetnih in tihih hladilnikov daleč naokoli. Zgornji dve trditvi samo še potrjuje tale test na Frosty Techu, kjer so se spravili testirat orjaka CNPS6500B-Cu, ki je namenjen hlajenju procesorjev Pentium4 in se lahko pohvali z dobrim pritrdilnim mehanizmom, dobrim hlajenjem in težo 900 gramov. Ravno zaradi slednje računalnika ni ravno najbolje prenašati naokoli z inštaliranim hladilnikom. No, kljub temu pa je bil tester navdušen, saj je Zalmanovemu bakrenemu lepotcu namenil kar 92 %. Ni kaj, kvaliteta je pač kvaliteta [:D] .

0 komentarjev

Pozor: Na vašem nohtu je samo še 5 GB nezasedenga prostora

Vnunet - HPjevi managerji, pardon, znanstveniki, so odkrili način, s katerim so dosegli še večjo gostoto podatkov na kvadratni centimeter. Z dosedanjo tehnologijo naj bi bilo moč doseči nekje 500 Mb na kvadratni centimeter, s svojo pogruntavščino, ki naj bi bila za trg pripravljena v dobi 5 let, pa malce več od 1 Gb. Klik!

Kaj to pomeni? Nič. O podobnih dosežkih iz vseh mogočih področij poročamo skoraj mesečno, vendar gre pri tem povečini res zgolj za znanstvene dosežke, ki pa praktično uporabo ponavadi ugledajo zgolj na daljši rok. Kar pa je seveda razumljivo.

1 komentar

AMD ter Opteron

Slo-Tech - Na shanghajskem sejmu je AMD razkril primerke Clawhammerja ter Sledgehammerja, dveh 64-bitnih procesorjev, namenjenih v visoko zmogljive delovne postaje ter strežnike. Ta dva modela procesorjev, sicer del družine Opteron, ne bosta prišla na trg pred januarjem naslednjega leta ali celo še kasneje. Sicer pa se lahko nadejamo namizne verzije Athlon K8 procesorja proti koncu tega leta. Čipovja so podjetja (VIA, SiS, ALi) že razvila, VIA pa ne pričakuje, da bi lahko AMDjevi 64-bitni procesorji prodrli na širši trg pred koncem naslednjega leta. Klik!

1 komentar

Hočete zbirateljsko verzijo Quakea?

eBay - V tem primeru kaj hitro odklikajte na ta naslov, kjer si lahko kupite še neodprto škatlo igrice Quake III: Team Arena, s podpisi razvijalske ekipe ID Software po celi škatli. Imate še dobrih devet dni, trenutna cena se giblje okoli osemdesetih dolarjev, je pa res -- da morate biti Američan. Predpogoj prodajalca je pošiljanje samo v ZDA.

Sedaj pa k resnim novicam [:D].

3 komentarji

Uporaba mobilnika ekvivalent hipnozi?

Australian IT - Že spet gre za neko financirano študijo. Neka skupina avstralskih znanstvenikov je ugotovila, da lahko mobilni telefoni povzročajo glavobole, kar naj bi bila posledica povečanja alfa žarkov, ki naj bi nalagali možganom "večje breme". Ravno zato primerjava s hipnozo, saj avtor študije navaja, da ima hipnoza na možgane podobne posledice - povečanje alfa žarkov. Uredu, si rečem, ter si mislim svoje, za vas pa klik!

12 komentarjev

Vsem registriranim uporabnikom!

Slo-Tech - Opažam, da večina vas ne pozna vseh funkcij, ki jih ta stran omogoča. To sem opazil po relativno šibkem odzivu na objavljeno anketo "Kateri stil uporabljate?".

Naša stran omogoča izbiranje barvnih shem. Poleg privzete, sivo-modre, lahko s klikom semle izbirate med še štirimi dodatnimi stili: modrim, belim, hladno modrim ter rozastim. Hladno modra je osebni favorit večine prebeglih iz privzetega stila, zato vam svetujem, da si zadevo pogledate sami ter samo z enim klikom zamenjate ter preizkusite alternativni stil.

Sicer pa lahko s klikom na svoje uporabniško ime v zgornjem desnem kotu strani redno dostopate do vseh nastavitev strani ter foruma. Presenečeni boste, kaj vse omogočamo. Poglejte, kliknite ter komentirajte, če za funkcije še niste vedeli. Lep dan [:D].

30 komentarjev