» »

Uporaba mobilnika ekvivalent hipnozi?

Uporaba mobilnika ekvivalent hipnozi?

Australian IT - Že spet gre za neko financirano študijo. Neka skupina avstralskih znanstvenikov je ugotovila, da lahko mobilni telefoni povzročajo glavobole, kar naj bi bila posledica povečanja alfa žarkov, ki naj bi nalagali možganom "večje breme". Ravno zato primerjava s hipnozo, saj avtor študije navaja, da ima hipnoza na možgane podobne posledice - povečanje alfa žarkov. Uredu, si rečem, ter si mislim svoje, za vas pa klik!

12 komentarjev

Dr_M ::

no neki resnice pa je sigurno na tem, ker jest ucas ce se dolg pogovarjam po gsmu sm tak mal omoticen pa ucas me zacne glava bolet.mobilniki res niso tako nedolzni kot nekateri zatrjujejo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

CaqKa ::

to mi je taboljše ko berem take komentare pa eni začnejo pisat da se jim dejansko uha segreje ali pa da jih dejasnko začne glava bolet :)

V-i-p ::

Moj najdaljši pogovor je trajal 4 ure in nekaj malega minut. V vsem življenju, odkar obstjajo mobilniki sem jih zamenjal blizu 40, vseh pogovorov imel preko 5 tisoč ur (pri vsakem mobilcu sem si, predno sem ga prodal, napisal koliko sem imel pogovora) in to evidenco vodim še danes, pa me buča™ še enkrat ni bolela...>:D
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

bf4ed ::

Ja caqa ne motaj, meni se je res uho segrelo ko sem enkrat telefoniral 36 min.Samo ne vem če je zaradi sevanja ali pa zaradi torbice katero mam na nokii.

Samo ponavadi ne tečefoniram več kak 3-5 min ker je brezveze.Zato je navaden telefon:D .

Samo SEVANJE MY ASS, boli me za to sevanje.
>:D >:D >:D

CaqKa ::

Ja caqa ne motaj, meni se je res uho segrelo ko sem enkrat telefoniral 36 min.Samo ne vem če je zaradi sevanja ali pa zaradi torbice katero mam na nokii.
>>> jaz naj ne motam ko še sam priznaš da neveš od česa je bilo... kaj pa ko si celo noč na eni uhi in se ti uha ravno tak zagreje.. ista fora je.. mislim pa da sem to že komentiral v forumu...

DMouse ::

Dr_M: sva že dva. Če se na področju s slabšim signalom ali v avtu pogovarjam več kot 2 minuti me včasih (recimo 1x na 4 pogovore) začne boleti glava, vendar pa kmalu po koncu pogovora mine.
Ne bom pa trdil, da mi to dolgoročno škoduje. To bom zvedel čez kakih 10 let, ko bo že prepozno. Žal. Vsem ki veliko telefonirate priporočam slušalke z mikrofonom, telefon pa čimdlje od glave.
LP,
DangerMouse

Sumo ::

Vsak ki pravi da elektromagnetno sevanje ni škodljivo si zatiska oči pred resnico. To je tko k da bi reku da je gledanje v monitor zdravo.

attackiko ::

>vseh pogovorov imel preko 5 tisoč ur

Madona, tole objavljanje svojih telefonskih številk po forumih pa pusti posledice ane :D

Dr_M ::

V.i.p. itak da te ni glava bolela.sej se ti bodo hmal mozgani scedil skoz nos>:D >:D
5k ur? to je tko nekak kot da bi glavo za ksno uro dau u jedrski reaktor.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

domino ::

Hmm... Kaj za vraga sploh SO alfa žarki? Če mislijo na sevanje alfa, so to v bistvu helijevi atomi, če me spomin na srednješolsko fiziko ne vara (beta sevanje so elektroni (tukaj nisem ziher), gama pa je ta pravo EM sevanje)...

CaqKa ::

domino kot si rekel... pri tem mormo še povedat da so za človeka najbolj nevarni žarki alfa saj ko potujejo lahko z zelo malo truda razbijajo druge atome in tako spreminjajo genetski material kar posledično pomeni mutacijo :)

domino ::

Niti ne, ker so to helijevi atomi, so nam nevarni le če nam pridejo v telo (skozi dihala ponavadi) - alfa sevanje ustavi že navaden list papirja, skozi kožo pa mislim da tudi ne pride. Sevanje gama pa je tisto ta orenk, ki spreminja genetski material. In ga ustavi ali nekaj metrov betona ali pa (še bolj) svinca in nastane vzporedno s sevanjem alfa in beta. Sevanji alfa in beta v bistvu nista "pravi" sevanji.

Ker pa sevanje alfa nastaja pri jedrskih reakcijah in dokler v đesimujotih ne bomo imeli mini reaktorjev, se nam tega ni za bat :)



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Maci s količino malwara prehiteli Windows računalnike

Oddelek: Novice / Varnost
135281 (3180) poweroff
»

Ameriško obrambno ministrstvo se boji, da bo 5G motil GPS

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
286943 (4747) jeropero
»

Hipnoza in hipnoterapija - še vedno tabu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
14225947 (15649) imagodei
»

Fenomen binauralnih tonov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
10217089 (12718) Jst

Hipnotiziranje ljudi

Oddelek: Loža
103679 (3365) Tody

Več podobnih tem