»

Intelovi odprtokodni gonilniki za grafiko

News.com - Intel je izdal odprtokodne gonilnike za svoje grafične čipe, konkretno za Intel 965 Express Chipset izdelke. To je seveda pomembna poteza korporacije, ki obvladuje okoli 40% trga grafičnih kartic, obenem pa zelo dobra novica za uporabnike Linux operacijskih sistemov. Gonilniki konkurenčne Nvidie in ATI-ja so namreč zaprtokodni in vsaj v enem primeru precej slabe kvalitete.

Zanimivo bo tudi videti reakcijo konkurenčnih podjetij. Medtem ko zaenkrat Nvidia še ne namerava spreminjati svojega pristopa k izdaji gonilnikov za Linux, pa odločitev naveze AMD/ATI še ni znana. AMD je sicer že pri več projektih sodeloval z odprtokodno skupnostjo.

78 komentarjev

USB Domina

USB Domina

vir: ComputerBase
Slo-Tech - USB ključki so postali tako množično blago, da se potrošniki med velikansko izbiro odločajo tudi (ali predvsem) na podlagi zunanjega vtisa. Tako je Freecom združil moči z BREE, proizvajalcem usnjenih oblačil in torbic in ljudstvu predstavil USB Domina.Na voljo so tudi izrazno šibkejši modeli, ki razkrivajo samo spol ( m/ ž).

6 komentarjev

NVIDIA Quad SLi gonilniki zapustili beta fazo

Quad-SLi

vir: ComputerBase
ComputerBase - Lastniki štirih grafičnih procesorjev imajo razlog za veselje. Na voljo so uradni (WHQL) gonilniki za njihovi dve GeForce 7950GX2 grafični kartici. Prejšnji model, GeF 7900GX2, še ni podprt (te je npr. vgrajeval Alienware).Pri Computerbase so seveda takoj naredili test. Kjer tiktaka OpenGL večjih problemov niso našli, v D3D pa bodo treba gonilnike še dodelati. Poraba ob obremenitvi znaša 414W (ATi X1900XT CF 402).

22 komentarjev

Nova anketa: ali si v gospodinjstvu lastite vsaj en digitalni fotoaparat?

Slo-Tech - V prejšnji anketi smo želeli izvedeti, koliko vas že ima širokozaslonski monitor. Po rezultatih sodeč, ne prav dosti, oziroma 14 %. Tudi to razmerje bo čez eno leto drugačno.

Kakšno je razmerje stranic vašega monitorja?
4:372%
(737)
5:411%
(118)
16:107%
(77)
16:97%
(76)
drugo2%
(21)
Skupaj glasov: 1029


Tokrat vas sprašujemo, ali si vašem gospodinjstvu lastite vsaj en digitalni fotoaparat, pri čemer mobilni telefoni z vgrajenimi digitalni fotoaparati ne štejejo.

45 komentarjev

Borland oznanil vrnitev Turbo orodij!

Slo-Tech - Podjetje Borland je na svoji spletni strani turboexplorer.com oznanilo, da bo v kratkem (čez 26 dni) dalo na voljo štiri nova razvojna orodja: Turbo Delphi, Turbo C++, Turbo Delphi for .Net in Turbo C#. Cena še ni dokončna. Po nekaterih virih, naj bi bila med 100 in 500 ameriškimi dolarji. Nekateri viri navajajo, da bi lahko bil eden paket brezplačen (Explorer), drugi (Professional) pa plačljiv.

Preden bodo orodja na voljo, so pri Borlandu pripravili krajši animirani film, imenovan Adventures of Turboman, ki so ga naložili na YouTube.com.
Kar je seveda čudno, da so se šele sedaj pri Borlandu odločil, za takšno potezo in za takšno preprosto promocijsko akcijo. Mogoče, pa želijo...

14 komentarjev