»

Nove modifikacije

več strani - Očitno je poletje čas, ko so modifikatorji najbolj dejavni, saj je časa več kot preveč, idej tudi, modifikacij pa je zadnje čase kot listja in trave. Med njimi seveda najbolj izstopajo tiste najbolj čudaške, kot je na primer tale. Tip, katerega projekt si lahko ogledate na prej omenjeni strani, se je odločil, da celoten računalnik preseli v bakelitni radio 1946 Bush DAC 90, ki se kar lepo poda zraven wide screen televizorja (sanja svinja kukurus [:D]). Tip na tej strani pa je dokazal, da se na prvi pogled neuporabne stvari lahko čisto lepo uporabi za računalniško ohišje. Tip je namreč celoten računalnik spravil v škatlo, v kateri so včasih hranili granate, rezultat njegovega dela pa si lahko ogledate na spodnji sliki.

3 komentarji

Več podatkov o R300

The inquirer - R300, oziroma Radeon 9700 je čip, ki ga bodo nekateri najverjetneje zelo težko čakali, saj naj bi bil doslej najmočnejši grafični čip, kar so jih videli igričarski PC-ji. Po najnovejših podatkih naj bi bil čip s svojimi 315 MHz in osmimi cevovodi pravi strup za trenutno vodilne GeForce 4 Ti. Za pričakovati pa je, da bomo R300 videli tudi v tako imenovanih "light edition" različicah, ki bodo bolj dostopne večini kupcem. Poleg tega The Inquirer predvideva, da bi lahko z Radeonom 9700 dosegali tudi 15.000 točk v 3D Marku.
Če je to res, potem lahko le ugibamo, koliko točk bo dosegel Radeon 10000, ki bo izdelan v 0.13 mikronski tehnologiji in bo še hitrejši od Radeona 9700. Radeona 9700 bomo bojda ugledali že septembra.

2 komentarja

IBM predstavil Ultrastar 146Z10

The inquirer - Očitno IBM še ni rekel zadnje besede pri izdelavi diskov, saj je ravnokar predstavil disk Ultrastar 146Z10. Disk se vrti z 10.000 obrati na minuto in vsebuje 8 MB predpomnilnika, kot tudi zaščito proti vibracijam. Bojda bo to prvi disk, ki bo uporabil tako imenovano tehnologijo pixie dust, ki prinese še manjše segrevanje diska in še večjo stabilnost podatkov. Kupili ga bomo lahko v različicah z 18GB, 36GB, 73GB ali 146GB.

5 komentarjev

Epox predstavil ploščo s krmilnikom Serial ATA

The inquirer - Napovedi so napovedovale, da bomo prve plošče s krmilniki Serial ATA ugledali šele jeseni, vendar pa jih bomo očitno deležni še v tem mesecu. Epox je namreč predstavil EP-8K5A2, ki bazira na čipovju KT333 in podpira naprave USB 2.0 ter ima vgrajeno LAN kartico. Poleg tega se lahko Epoxov izdelek pohvali tudi s tremi režami za pomnilnik PC2700 DDR SDRAM, šestimi PCI režami, 1 AGP 4x režo, solidnim šestkanalnim zvočnim čipom, značilnim debug ekrančkom in dvema IDE priključkoma. Epox obenem še dodaja, da bo plošča namenjena zahtevnim uporabnikom, saj bo bojda ena izmed najbolj prijaznih navijanju in najbolj stabilnih. Bojda bo ponujala tudi RAID. Več o njej si preberite tukaj.

0 komentarjev

Gainward napovedal najhitrejšo GF Ti4200 kartico

The inquirer - Gainward je najavil novo kartico s čipom GeForce 4 Ti4200, ki bo namenjena navijalcem in bo delovala z malce nestandardnimi frekvencami 270/570 MHz. Za primerjavo lahko navedem, da običajne kartice na čipu GeForce 4 Ti4200 delujejo s frekvenco čipa na 250 MHz in frekvenco pomnilnika na 500 MHz. Ker pa bo kartica vsebovala še 3.3 nanosekundni pomnilnik DDR SDRAM, bomo lahko po trditvah Gainwarda grafični čip lahko navili na 290 MHz, pomnilnik pa na 610 MHz. Skratka, kartica, ki jo navijalci nebi smeli spregledati.

2 komentarja

Nov članek

Slo-Tech - Okej, leto je okoli ([:D]) in dodan je bil nov članek. Tokrat sta se MadManMato ter Gandalfar, eden redni uporabnik našega foruma ter drugi kar sam tajni policaj v naši mali državici, spravila napisati članek, ki se dotika samih osnov brskanja po Googlu, najbolj izpopolnjenemu brskalniku pod obličjem našega Sonca. Članek je nujno branje za vse, ki umetnosti osnov spletnega iskanja še niste privzeli. Klik!

Še nagradna igra: Tisti, ki prvi v spletu najde sliko plišastega Harley Davidsona, dobi zastonjsko Milko. Na račun Gandalfarja. Da ne boste rekli, da ne spodbujamo učenja na lastno pest [:D]. Časa imate en teden, začenši sedaj. Predloge pošljite na ta naslov.

9 komentarjev

Sega kupuje

Australian IT - Če bi verjeli 'poznavalskim' govoricam na cesti, bi marsikdo živel v prepričanju, da je Sega 'propadla'. Kot vemo, to še zdaleč ni res, sedaj pa so se pojavile prve podrobnejše informacije o načinu, kako bo konzolastični velikan po tem, ko se je odpovedal izdelavi strojne opreme, z razvojem igrovja zavzel čimvečji tržni delež. Sega namreč kani pod svoje okrilje (beri: kupiti, prevzeti, združiti...) čimvečje število razvijalskih studijev širom sveta ter prenehati s predhodno politiko, ko so bili vsi naslovi tako 'japonski', le postopno predelani za druge trge -- ki pa se, to je jasno, od japonskega po demografskih, verskih in podobnih dejavnikih zelo razlikujejo. Ponavadi se citiranja sicer vzdržim, a tale izjava Tetsu Kayama najbolje obrazloži Segine motive:
"If a studio has something that Sega doesn't have, then we'll do an acquisition."
Klik!

0 komentarjev

Hodeči igralčki

Slashdot - CNN.com ima zanimiv članek, v katerem opisuje najnovejšo reklamo kampanijo Nintenda. Nintendo Street Team je skupina ljudi, od katere ima vsak član na sebi kakšno Nintendovo konzolo. Na prsih mu visi zaslonček, na hrbtu pa poln nahrbtnik baterij [:D]. Takšni potem hodijo naokoli in ponujajo mimoidočim, da preizkusijo Nintendove konzole in igre.

0 komentarjev