»

Google prevzema AdMeld

CNet - Google je tik pred prevzemom podjetja AdMeld, ki se ukvarja s posredovanjem oglasov končnim naročnikom. Podjetja najamejo AdMeld, ta pa poišče najugodnejša in najbolj smiselna omrežja za oglaševanje njihovih ponudb, najcenejše pakete in podobno. Gre za eno redkih niš v oglaševanju, kjer Google svojega izdelka še nima, zato kupujejo AdMeld. Leta 2009 je Google kupil Teracent, ki sproti prilagaja prikazane oglase, lani so kupili Invite Media, ki omogoča kupovanje oglasov v realnem času, in ponovno zagnali DoubleClick, ki založnikom omogoča enostavno prodajo oglasnega prostora. Z AdMeldom zaokrožujejo svojo ponudbo, saj ponuja pristop z nasprotne perspektive - kupovanje oglasnega prostora.

...

7 komentarjev

IBM sintetiziral prvo grafensko vezje

Science Blog - Lani in letos je hit poletja grafen, katerega raziskave so po lanski podelitvi Nobelove nagrade za fiziko deležne precej več publicitete (IBM-ovi tranzistorji, Kondov efekt, samohlajenje itn.). V novi številki revije Science pa IBM poroča o izdelavi prvega integriranega vezja iz grafenske rezine. Vsi primerki tranzistorjev, ki so jih bili pripravili doslej, so bili posamični in manjši.

Težavno je zlepiti skupaj grafenske...

6 komentarjev

Microsoft izgubil pritožbo proti i4i na vrhovnem sodišču

vir: Groklaw
Groklaw - Vrhovno sodišče ZDA je razsodilo v razvpitem primeru i4i proti Microsoftu, v katerem je malo kanadsko podjetje na nižji stopnji Microsoftu uspelo dokazati kršitve patentov v Microsoft Wordu, zato je Microsoft v pritožbi na vrhovno sodišče poizkušal doseči znižanje dokaznega praga za razglasitev neveljavnosti patenta zaradi predhodne implementacije (prior art). Microsoft so podpirali velikani,...

14 komentarjev

HP grozi Oraclu s tožbo zaradi opustitve podpore Itaniumu

vir: ZDNet
X-Bit Labs - Ko je Oracle marca naznanil, da ne bodo več razvijali programske opreme za procesorje Itanium, sta bila njihov proizvajalec Intel in uporabnik v svojih strežnikih Hewlett-Packard (drugi sestavljavec strežnikov z itaniumi je SGI, a je nepomembno majhen) razočarana. Še posebej slednji, saj vrsta njihovih strežnikov uporablja itaniume, na njih pa tečejo operacijski sistemi HP UX, OpenVMS ali NonStop. Zdi se, da ne bo ostalo le pri slabi volji, saj je HP Oraclu poslal pismo, v katerem so jim zagrozili s pravnimi sredstvi, če svoje odločitve ne prekličejo.

Zapisali so, da "upajo, da bo Oracle spoštoval svoje zaveze HP in skupnim strankam. Če bo Oracle še naprej ignoriral zaveze in sodeloval pri praksi, ki krni izbiro in zavira konkurenco, bodo uporabili vsa razpoložljiva pravna...

5 komentarjev

Apple omilil pogoje uporabe za pisce naročniških aplikacij

Nov način naročanja je utrl Murdochov The Daily.

vir: Guardian
Ars Technica - Ko je Apple februarja ponudil API z možnostjo plačevanja in naročanja znotraj aplikacij v App Store, kar je uporabno za vsebine, ki se morajo periodično osveževati, kot so recimo digitalni časniki, so to storili zelo samosvoje. Razvijalci aplikacij so morali obvezno v aplikacijo integrirati gumb za naročilo iz same aplikacije, če je kje na spletu obstajala tudi druga možnost nakupa naročnine, pa so morali zagotoviti, da je bila ponudba v sami aplikaciji, ki je šla prek App Stora, vsaj enako poceni. Apple je s tem pridobil 30 odstotkov provizije od vseh prodanih naročnin, hkrati pa razvijalci niso dobili podatkov o strankah (kontaktni in profilni podatki). Sedaj so pogoje uporabe omilili.

Kot so prvi ugotovili pedantni Nemci, lahko razvijalci...

5 komentarjev