» »

E3 2023 odpovedan

E3 2023 odpovedan

Slo-Tech - ESA in ReedPop sta sporočila, da je spričo odpovedi najpomembnejših igričarskih založnikov tudi letošnji sejem E3 splaval po vodi; ne bo ga niti v digitalni obliki.

Igričarski sejem Electronic Entertainment Expo (E3) se nikakor ne more pobrati po odpovedih, ki jih je v preteklih treh letih povzročila pandemija covida-19 - zadnji dogodek v klasični obliki se je odvil leta 2019, medtem ko je imel predlani vsaj digitalno različico. Na začetku leta je še kazalo, da bomo v maniri mnogih drugih sejmov, ki so se uspeli vrniti v stare tirnice, vnovič tudi E3 videli v spodobni obliki. Toda februarja so se vsa tri glavna konzolna podjetja - Nintendo, Sony in Microsoft - sodelovanju dokončno odrekla, nato pa je šlo le še navzdol, saj sta sejmu hrbet marca obrnila še Sega in pa Ubisoft, ki bo imel 12. junija samostojno predstavitev. Tako so v Entertainment Software Associationu in prireditelju ReedPopu prišli do sklepa, da dogodek, ki naj bi se sicer odvil med 13. in 16. junijem, nima več smisla.

Čeprav organizaciji v kratki objavi navajata, da se bo E3 v prihodnosti vrnil, pa se vnovič pojavljajo resne govorice, da so mu, vsaj v obliki, kakršne smo vajeni, tokrat zares šteti dnevi. E3 kot zbirališče industrijskih strokovnjakov, predvsem poslovnežev in novinarjev, je namreč koncept iz nekih drugih, precej starejših časov, ko še ni bilo širokopasovnega interneta in smo večino iger kupili v fizičnih trgovinah. Takrat si je pridobil sloves kot kraj, kjer je dejansko prišlo do najpomembnejših najav v letu, predvsem za tržišče konzol. V zadnjem desetletju pa so tako večja kot manjša podjetja ugotovila, da jim zasoljenega prostora na sejmišču ni potrebno zakupovati, saj lahko do strank ceneje pridejo na druge načine, od prirejanja lastnih konvencij do internetnih predstavitev. Hkrati si E3 tudi ni mogel obetati velikega obiska igričarjev samih, kajti čeprav je v zadnjem času postopoma odpiral vrata tudi njim, takšnemu modelu preprosto ni bil tako dobro prirejen kot na primer Gamescom.

13 komentarjev

Glugy ::

Na začetku je bil res smisel v tem potem pa je ostal samo prestiž, ko je še covid ta prestiž postavil na laž je pa res ostalo vse skupaj brez smisla.

LeQuack ::

Kdaj bodo še ostale konference sledile? In pa avto sejmi in podobno.
Quack !

Mato989 ::

Tako pač to je, napredek in lajf gre naprej...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

igorpec ::

LeQuack je izjavil:

Kdaj bodo še ostale konference sledile? In pa avto sejmi in podobno.


Sam grem na konference skoraj izključno zaradi druženja s podobno mislečimi. Kakšno predavanje je tudi bolje slišati in podebatirati v živo. Seveda s tem mislim predvsem na nekomercialne konference. Prodajno naravnane so nekaj povsem drugega. Če znatno ne vplivajo na prodajo in izgubljajo smisel, stanejo pa precej ...

driver_x ::

LeQuack je izjavil:

Kdaj bodo še ostale konference sledile? In pa avto sejmi in podobno.


Resni, nišni sejmi so še kako pomembni in nič ne kaže, da bi kakorkoli propadali.

Mr.B ::

1.april.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Riff ::

hehe jst bi tud reku 1 april :):D

LeQuack ::

Riff je izjavil:

hehe jst bi tud reku 1 april :):D


Poglej datum članka.
Quack !

Ganon ::

Ni prvoaprilska. Vsi veliki so odšli na svoje, imajo svoje konference, pionir je bil Nintendo z Nintendo Direct predstavitvami, ki potekajo že od leta 2011. Po eni strani škoda, ker je sejem imel poseben čar, ko so na velikem odru razkrivali nove konzole in igre. Vsa pozornost je bila usmerjena tja, pričakovanja so bila ogromna. Vsako leto sem komaj čakal na poročilo v reviji Joker. Ahh, čudoviti časi.

LeQuack ::

Časi brezskrbnega igranja iger so konec. Sedaj so franšiže, miktrotransakcije, lige, kulti, naročnine, itd. To je serious business.
Quack !

gozdar1 ::

Kaj pa hostese?

2dark ::

Ne rabijo več sejmov. Predstavitev opravijo enostavno preko spleta.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

opeter ::

Marsikatero podjetje ima svoj hišni sejem za partnerje in povabljene. Podjetja, ki nimajo lastnih prostorov, pa za nekaj dni najamejo kakšno halo ali kaj podobnega in naredijo svojo prireditve (recimo Devolver Digital).

Vprašanje je, kakšna je, oziroma bo prihodnost takšnih velikih sejmov. Če podjetja ocenijo, da ne bo dovolj obiska, se ne bodo prijavili in plačali drago mesto. Če pa ni razstavljalcev, tudi obiskovlacev ni. Skratka, začaran krog.

2dark je izjavil:

Ne rabijo več sejmov. Predstavitev opravijo enostavno preko spleta.


Ali pa to.
Apple ima recimo svoj lastni konferenčni/predstavitve center, torej ne bo več šel drugam. Drugače pa lahko naredi spletno predstavitev.

Saj tudi Nintendo dela podobno, ko imajo svoje Ninteno Direct predstavitve.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Končno vemo, kako bo videti Playstation 5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
6313405 (9648) tikitoki
»

Koronavirus odnesel tudi E3, Google I/O in Nvidia GTC

Oddelek: Novice / Ostale najave
129803 (9025) proto
»

Google Stadia novembra s plačljivo preizkusno različico

Oddelek: Novice / Igre
3714773 (12574) Daliborg
»

Bulldozer zamuja

Oddelek: Novice / Procesorji
286676 (5437) Dr_M
»

E3: Sony vs. Nintendo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
539910 (8609) PrimozR

Več podobnih tem